Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Bajnai Győrben: fegyverletétel az államadósság ellen - a Fidesz reagált

Az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot - közölte Bajnai Győrben. A Fidesz válaszként a Simon ügyet hozta elő.

A legutóbbi adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a kormány letette a fegyvert az államadósság elleni harcban - mondta pénteken, Győrben, sajtótájékoztatón Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője.

"Az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot" - jelentette ki a politikus, megjegyezve, hogy Magyarország államadóssága soha nem látott mértékbe emelkedett január végére.

Mint mondta, ennyivel magasabb az államadósság, mint a kormányváltáskor, ugyanekkora összeg a magán-nyugdíjpénztárak "elkobzott" és elköltött vagyona, és a paksi erőmű bővítésére felveendő kölcsön is.

Ez utóbbit, tette hozzá, kétszer akkora áron veszi fel, mint amennyiért a "sokat szidott és korábban visszafizetett" IMF-hitelhez jutott.

Ennek visszafizetésére szavai szerint 21 éven keresztül minden magyar családnak évente 100 ezer forintot kell majd törlesztenie, "azért, hogy kétszer olyan drága áramot vegyünk, mint amennyibe ma kerül az elektromos áram".

"Ez az új magyar átok: harcoljon érted a kormány, és akkor a végén vereséget szenvedsz" - jelentette ki Bajnai Gordon.

Győri Fidesz: a Simon-ügyről beszéljen Bajnai!

A Fidesz győri szervezete azt szeretné, hogy Bajnai Gordon adjon egyenes válaszokat: mit tud a Simon-botrányról.

Borsi Róbert, a Fidesz győri szervezetének szóvivője így reagált az Együtt-PM szövetség vezetőjének kisalföldi megyeszékhelyen tett látogatására.

Mint írta, "csalódott a győriek döntő többsége és mi is, hiszen nagyrészt azt szerették volna megtudni Bajnai Gordontól, hogy ő, személyesen helyesli-e azt, hogy Mesterházy Attila menekül a felelősség elől a Simon-botrány kapcsán", elhiszi-e neki, hogy "az MSZP elnöke az ég adta világon semmit nem tudott arról, hogy a saját helyettese és bizalmasa százmilliókat gyűjtöget titokban a bankszámláján".

Arra is kíváncsiak, mit tudod Bajnai arról, mi történt Simon Gábor és Mesterházy Attila négyszemközti találkozóján, hiszen 24 napja nem világosítja fel senki az embereket, honnan van Simon Gábor 240 millió forintja.

Borsi Róbert a győriek nevében arra kérte Bajnait, hogy legközelebb csak akkor menjen a városukba, ha egyszer végre kész egyenes válaszokat adni kérdéseikre, "és nem kertel, nem a kertek alatt bujkál". Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője győri sajtótájékoztatóján arról beszélt, a legutóbbi adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a kormány letette a fegyvert az államadósság elleni harcban.

"Az Orbán-kormány háromszor háromezer milliárddal adósította el Magyarországot" - jelentette ki a politikus, megjegyezve, hogy Magyarország államadóssága soha nem látott mértékbe emelkedett január végére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukormókusokkal, mézmedvékkel is találkozhatnak szombaton a győri Füles Bástyában - fotók, videó

Éjszakai kalandra hívja a vállalkozó szellemű látogatókat szombaton a Füles Bástya, az állatkert… Tovább olvasom