Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Bajnai előadása Győrben: Magyarország a válság után

Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány alapítója kedd délután vállalkozókkal találkozott Győrben a Nemzetközi Kereskedelmi Központban.
"Magyarország a válság után" címmel tartott mintegy kétszáz embernek előadást.

Többek közt arról beszélt, hogy a kormány a választási regisztráció bevezetésével olyan "csűrést-csavarást" visz véghez, aminek csak egy célja van, csak az számít, hogy hatalmát bebetonozza, akkor is, ha rosszul kormányoz, akkor is, ha a többség nem ezt akarja.

Bajnai szavai szerint a 2014-es választás tétje, hogy eléri-e a jelenlegi kormányzás, hogy megmarad a politikai rezsim, a gazdasági zsugorodás, az a tendencia, hogy az ország kifele tart az Európai Unióból.

"Abból az unióból, ami nemcsak szabályokból és fejlesztési támogatásokból áll, hanem olyan értékekből is, amibe Szent István óta minden magyar beleszületik. 2014 tétje az is, hogy a mostani felnőtt generációk életük következő részében lefelé tartó pályára kerülnek-e és gyerekeik élete is eldőlhet a következő két évtizedben" - fogalmazott Bajnai Gordon.

Bajnai Gordon a találkozót követő sajtótékoztatón újságírói kérdésre arról beszélt, hogy jelenleg a kormány intézkedései, az adók a gazdaságot fojtogatják, pedig inkább ösztönözniük kellene és igazságosnak kellene lenniük. Szerinte a kormány belehajtja magát az adóemelési kényszerbe. „Bankadó régóta van Magyarországon – más országokban is van –, a jelenlegi kormány ezt megemelte.

Úgy tűnhet, hogy így nem az emberektől szedi be az adót, de tulajdonképpen ez történik a bankokon keresztül. S van a bankadónak egy nagyon hátrányos hatása, az emberek, a vállalkozások lehetőségeit szűkíti, drámaian csökkent a vállalkozásoknak kiadott hitel. Pedig ha nincs hitel, nincs növekedés.

Főként a kis- és középvállalkozások zsebéből hiányzik ez a pénz" –fogalmazott Bajnai Gordon elmondta, hogy jelenleg szakértői program kialakításán dolgoznak, mert a jó kormányzáshoz programok kellenek. Ezekről kell még egyeztetniük. „Van remény, ha van összefogás! – ezt az üzenetet kell most minél több emberhez eljuttatnunk, főleg azokhoz, akik pátiába estek jelenlegi helyzetük miatt" – hangsúlyozta.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Valaki 2012. november 29. 12:51
  „te tutti, ilyen gyenge képességekkel minek fórumozol? :)))

  próbálkozz inkább itt. www. gyengeagyucocik. su”
 • 50. Valaki 2012. november 29. 12:48
  „primax, nekte ő volt mekkfelelő, mert csalással került hatalomra, jó coci szokás szerint.

  Ime a bődületes szagértők:

  Fenntartja kedden ismertté vált véleményét Róna Péter, így azt is, amely szerint a devizahitelezés megalkotója Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter

  http://www.magyarhirlap.hu/belfold/rona-csak-a-kozeletnek-fordit-hatat”
 • 49. mindigatutit 2012. november 29. 10:33
  „Ez a Róna Péter levél kicsit sántít.Ha gyurcsány a hibás,akkor a veres miért nem ,ha járai a hibás akkor az orbán vagy a meggyesi miért nem?az oszkó,hogy kerül a képbe??”
 • 48. Jandex 2012. november 28. 20:43
  „"Magyarország a válság után"
  Sci-fi !”
 • 47. Primax 2012. november 28. 20:23
  „Bajnai volt az egyetlen szakértő miniszterelnökünk 1990. óta.
  És a következő is ő lesz.
  Hajrá ! ! !”
 • 46. pamplona 2012. november 28. 19:23
  „A rendezvény végén a LúdMillások Gordonka utasitására felszolgálták a hajdúsági libasültet, amit tiszta lelkiismerettel, jóízűen elfogyasztottak.”
 • 45. Tabornok 2012. november 28. 19:03
  „"akik pátiába estek" Kik estek a Pátióba, vagy APÁTIÁBA?
  Miért kellene hinnem bárkinek, aki eddig hatalmon volt?
  Az elmúlt 24 évben hatalmat gyakorlók, mind gazemberek. Cáfold meg!”
 • 44. tkrs9980 2012. november 28. 18:33
  „Döbbenet, hogy miket írtok egymásnak.
  2014 még marhára messze van. Nekem most kicsit tetszik, hogy nem a bankok érdeke az első.
  Gyurcsányról meg annyit, hogy nem bevallotta, hanem közdöbbenetre kiderült róla, róluk.
  Kiszivárgott egy felvétel. Ugye az nem egyenlő azzal, hogy feljelentette magát és a pártját, mert úgy érezte, hogy átverte a magyar választókat?”
 • 43. Köszörűs 2012. november 28. 17:17
  „:))) !

  Eljőve 2014...oszt gágva marad majd a szátok.”
 • 42. Dr.Lang 2012. november 28. 15:40
  „Hajra Bajnaikam! Akkora pofara eses lesz a vege, hogy csak ugy csattan.”
 • 41. piskóta 2012. november 28. 15:38
  „böriben kéne neki előadást tartani a jövő heti menüről. vissza jönne? az kéne még a népnek. amerikai kiképzés, hogy egyátalán beszélni tudjon. bes<moderálva>ás:))”
 • 40. ATXadmin 2012. november 28. 15:31
  „Bajnai előadása Győrben: Magyarország a válság után ez jó vicc :)))lesz után???”
 • 39. háté 2012. november 28. 15:29
  „37. Valaki - így helyes!
  34. Valaki - követik a többiek is?

  libás:
  - amibe Szent István óta minden magyar beleszületik. - Szent István előtt is volt magyar élet, de te ezt honnét tudnád?
  - kőfejtőben lenne a helyed!"”
 • 38. Babybogyo86 2012. november 28. 15:21
  „Ne higgyetek egyiknek se...mindegyik hazudik..évek óta csak a "parasztvakítás van". Háttérbe meg pacsiznak meg együtt járnak szórakozni...”
 • 37. Valaki 2012. november 28. 14:53
  „35. háté 2012.11.28. 13:04

  34. Valaki - követik a többiek is?
  - amibe Szent István óta minden magyar beleszületik. - Szent István előtt is volt magyar élet, de te ezt honnét tudnád?
  - kőfejtőben lenne a helyed!"

  hátté, Szent István előtt pogányélet volt, mint most nálatok! De az ősök legalább normális, hazaszerető pogányok voltak. :)))”
 • 36. pillow 2012. november 28. 13:48
  „Szép napot!
  Róna Péter logikusan cselekszik, van rá lehetősége, ugyan miért maradna?

  Idézet következik Bruce Bueno de Mesquita és Alastair Smith Diktátorok kézikönyvéből (2011), hosszú, de érdekes és mindenki elhelyezheti magát és másokat ebben a rendszerben:

  "Az alkalmazott realizmus 5 pontja:
  1. A közvetlen támogatók győztes koalícióját tartsd meg olyan kicsinek, amennyire csak lehetséges - minél kisebb a koalíció, annál kevesebb embert kell ellenőrizni, és annál kisebbek a költségek.

  2. A névleges választók olyan sokan legyenek, amennyire csak lehetséges. Így a közvetlen támogatók lecserélhetővé válnak, kedvedre és könnyedén cserélgetheted őket. A maximalizálás tétele persze csak a lehetséges támogatókra vonatkozik, a fölöslegesen hőbörgők, meggyőzhetetlen ellenzékiek számát furfangos eszközökkel korlátozni kell. Ezek az eszközök az olyan választástechnikai trükköktől, mint a választókerületi határok átszabása vagy az előregisztráció, a nettó választási csalásig, adott esetben a tömeggyilkosságokig terjednek.

  3. Ellenőrizd a bevételek áramlását. A vezetőnek mindig hasznosabb, ha ő mondhatja meg, ki egyen, mint ha mindenki odaférhet a tortához. A leghatékonyabb cash flow a vezető számára, ha az emberek nagy többségét elszegényíti, miközben néhány kiválasztottat gazdaggá tesz.

  4. Fizess a kulcstámogatóknak - épp annyit, hogy megőrizd lojalitásukat. Ne feledd, közeli támogatóid inkább a te helyedben lennének, mintsem hogy tőled függjenek. A te nagy előnyöd velük szemben abból fakad, hogy te tudod, honnan jön a pénz, míg ők nem.

  5. Támogatóidtól ne vonj el forrásokat azért, hogy a nép életét jobbá tedd. Ha túl jó vagy az emberekhez úgy, hogy a saját koalíciódtól vonod el a forrásokat, akkor nem telik el sok idő, hogy barátaid ellened fordulva lekapjanak a tábláról... Éhezőknek nemigen marad energiájuk, hogy ellened forduljanak, miattuk tehát nem kell aggódnod. Ellenben koalíciód csalódott tagjai elpártolhatnak, nagy gondokat okozva."”
 • 35. háté 2012. november 28. 13:04
  „34. Valaki - követik a többiek is?
  - amibe Szent István óta minden magyar beleszületik. - Szent István előtt is volt magyar élet, de te ezt honnét tudnád?
  - kőfejtőben lenne a helyed!”
 • 34. Valaki 2012. november 28. 12:49
  „" Róna Péter nemrég az LMP kongresszusán elmondott beszédében lényegében amellett érvelt, hogy a Bajnai Gordon által is fémjelzett Együtt 2014-hez egyelőre nem szabad csatlakozni, de tárgyalni, illetve együttműködni lehet a volt kormányfővel és mozgalmával.

  A Schiffer András frakcióvezetőnek címzett tegnapi levélben a közgazdász már azt írja Bajnaiékról: ,,Mára már megbántam, hogy egy pillanatra is elképzelhetőnek tartottam az együttműködést ezzel az álnok, cinikus és erőszakos bandával."

  Róna Péter az országból is távozik. ,,Évek óta küzdök azzal az érzéssel, hogy hazám, Magyarország nem az én világom. Rendre olyan dolgok történnek velem és hozzám közel állókkal, amire nem találok ésszerű magyarázatot, ami csak egy olyan észjárásnak, viselkedési formának lehet a kimenete, amit én nem ismerek, nem vagyok képes felfogni. Az utóbbi hetek eseményei meggyőztek, hogy a küzdelem értelmetlen, Magyarország tényleg nem az én világom" - írta Róna."”
 • 33. miracle. 2012. november 28. 12:39
  „30. tricse 2012.11.28. 11:18
  Nálad a pont.
  De a birkáknak hiába mondod, bééégetnek tovább...”
 • 32. Valaki 2012. november 28. 12:36
  „29. Eva- 2012.11.28. 11:14

  1-hez

  semmi esélyed új hülyeséget már nem tudsz kiötölni!
  Bajnai pedig ...........

  Mi van a kisz karakterrel, még mindíg dadog? :)))”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 éves a győri Liszt Ferenc Zeneiskola - képgaléria

1862-ben az újonnan alakult Győri Ének és Zeneegylet megfogalmazta egy "ének és zene képezde"… Tovább olvasom