Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

˝Bajnai az elmúlt 20 év problémáinak 30 százalékát megoldotta˝

Az állami hivatalnokok az elmúlt hetekben már a kormányváltást várva, állásukat féltve ellazsálják az ügyeket, ami árt a gazdaságnak – állítja Jancsó Péter, a Graboplast zrt. vezetője.


Jancsó Péter, a Graboplast zrt. elnök-vezérigazgatója újságírói körben értékelte az évet pénteken. Beszédéből kiderült, hogy Magyarországon egyszerre számít pozitívumokra és negatívumokra a következő időszakban. Szerinte 2010 első harmadában nő a munkanélküliség, a második félévben pedig már bővül – méghozzá jóval 5 százalék felett – az ipari termelés.

A gazdasági szakember bírálta Gyurcsány Ferencet, mert 2009 elején nem mert semmibe belefogni, mégis a kormányfői poszton maradt.

Emellett dicsérte Bajnai Gordont. Úgy vélekedett, hogy a válságkezelő kormány miniszterelnöke négy hónap alatt a húsz év alatt felgyülemlett problémák 30 százalékát megoldotta. A vezérigazgató azonban a történéseket csupán októberig látja pozitívnak, azóta ugyanis az állami hivatalnokok – már a kormányváltást várva, állásukat féltve – ellazsálják az ügyeket, ami árt az országnak és a gazdaságnak. ˝Előbb kellett volna elfogadni a költségvetést, és még idén előrehozott választást tartani. Jövő tavaszig ismét haszontalanul telik az idő˝ – indokolta álláspontját.

Jancsó Péter szerint a jövő év második félévében jóval 5 százalék felett nő az ipari termelés. Fotó: H. Baranyai Edina
Jancsó Péter szerint a jövő év második félévében jóval 5 százalék felett nő az ipari termelés. Fotó: H. Baranyai Edina

A vezérigazgató beszélt Győrről is. Úgy vélte, nem kétséges, hogy Borkai Zsolt polgármestert jövőre újraválasztják, előtte egyéniben bejut az Országgyűlésbe, utána pedig ő lesz a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

˝2006-ban minimálprogrammal indult, de amit megígért, betartja. Az emberek díjazzák ezt. Kap újabb négy évet, amikor nagyot alkothat˝ – húzta alá. Utóbbi véleményéhez indoklást is fűzött. Eszerint egy feltehetően Fidesz vezette kormány alatt Győr, amelynek polgármestere ˝jól kézben tartható˝, megfelelő ellenpontot képezhet Debrecennek, amelyé nem annyira. A város ezzel sok pénzt nyerhet.

Előbb kellett volna elfogadni a költségvetést, és még idén előrehozott választást tartani. Jövő tavaszig ismét haszontalanul telik az idő - mondta Jancsó Péter.
A gazdasági szakember az Európai Uniót pipogyának nevezte. ˝Nem tudja megvédeni magát Amerikával és Kínával szemben. Nem tesz semmit a gyenge jüan és dollár ellen˝ – jegyezte meg. Kifejtette azt a véleményét is, hogy az államok törekvése a pénzügyi szektor megrendszabályozására teljes kudarcba fulladt. ˝Ezt mutatja, hogy az óriásbankok 93 százalékának élén ugyanaz a személy áll, aki egy éve, a válság kitörésekor, illetve hogy idén decemberben minden korábbinál nagyobb prémiumokat fizetnek ki a bankvilágban˝ – szögezte le a vezérigazgató.


Apadt a forgalom

A Graboplast idei forgalma 19–20 százalékkal marad el a tavalyitól. Jancsó Péter szerint a cég olyan gyengén kezdte az évet, amire ˝még a legöregebbek sem emlékeznek˝, de április–szeptemberben rendkívül sok megrendelést kaptak. Az utolsó negyedévben, novembertől újabb visszaesés következett.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. xkutya 2009. december 16. 07:07
  „Poncius_01

  Elnézést de szerintem semmi szükség a marcalvárosi kiserdő kiirtására egy feleslegesen épülő uszoda miatt! Felújítják a régi strandot az elég! PEACE!”
 • 24. Poncius_01 2009. december 15. 20:03
  „Azért szerencsére a minimál programba belefért egy két dolog.
  Például ilyenek:

  Városház tér
  Széchenyi tér
  Mátyás Tér
  Révai előtti tér
  Új révfalusi híd
  Barátságpark
  Szauter utca
  Új Bácsai út
  Gyirmóti kerékpárút
  Több mint 100 lakóutca
  kb. 80 játszótér felújítás átépítés

  Amivel szerintem még adós, és remélem 2014-ig megvalósul:
  50m-es uszoda Marcalvárosban
  Új sportcsarnok kb. veszprémi vagy annál magasabb szinvonalon
  Győrhöz méltó welness fürdő és szállodák(ezek privát fejlesztésben)”
 • 23. okostojas007 2009. december 15. 12:04
  „profi seggnyalás felsőfokon..
  most dícséri bajnait , borkait !!!
  2006. előtt gyurcsányt és balogh józsefet
  1988 előtt meg kádár jánost és a ......”
 • 22. pityesz 2009. december 15. 05:57
  „Most már neki se hiszek.Egy volt barátja.”
 • 21. load 2009. december 15. 00:57
  „19. bernouli
  Olvasd el ezt a cikket!
  Hátha rájössz valamire.
  http://www.metropol.hu/cikk/414858”
 • 20. Spitfire 2009. december 14. 22:46
  „ja, hogy a Wallis az izraelitáké, ááá nem kicsit!”
 • 19. bernouli 2009. december 14. 21:15
  „A Graboplast a Wallis tulajdonában van, ha valaki nem tudná!!!....az utóbbi meg a libásé mint tudjuk, persze ezt nem reklámozzák. Még ezért a 30 %-ért dádát is kaphat az elvtárs.....”
 • 18. Spitfire 2009. december 14. 15:47
  „vörös bolsevikból nagytőkés milliárdos...ez a híres rendszerváltás (gengszterváltás...)”
 • 17. Reális 2009. december 14. 12:53
  „Ne nézzék a népet hülyének!”
 • 16. fióka 2009. december 14. 12:29
  „˝Bajnai az elmúlt 20 év problémáinak 30 százalékát megoldotta˝---->röhög még a vakbelem is az egyik szemem viszont sír,hogy ilyen és hasonló cikkekel bolondítják a népet.Köszönjük Emese:D”
 • 15. urbaniastapista 2009. december 13. 21:20
  „16.
  Azért az nem csak 5%, amikor OV. a 98-as választási győzelme után nyíltan is kijelentette: Eddig ti loptatok, mostantól mi fogunk. És úgy is lett, úgy van azóta is, manapság meg már nagykoalícióban talicskázzák a közpénzeket hazafelé.”
 • 14. Csetneky 2009. december 13. 20:11
  „Az lehet, hogy a libás az elmúlt 20 év problémáinak 30 %-át megoldotta. Bár nem nagyon látszik. Viszont az meg biztos, hogy az elmúlt 20 év problémáinak 95 %-át a libás elvtársai okozták. Az azt megelőző időszak problémáinak pedig a 100 %-át.”
 • 13. Joel 2009. december 13. 17:58
  „Jancsó elvtárs!
  Nem csoda hogy örül a regnáló rezsimnek ön!
  A minimálbér alig-alig emelése jól jön a vállalat igazgatóknak.
  Gebedjen meg a munkás, önnek és elvtársainak zsebében meg több profit marad.”
 • 12. adalfold 2009. december 13. 14:42
  „4-es
  és ezek a hazug mocskok pénzelik a simon wiesenthalt ,hogy antiszemitázzanak le minden magyart faji alapon, ezek szítják a kisebbségi ellentéteket, és bérelnek fel izraeli titkosrendőröket, hogy sorozatgyilkoljanak romákat, aztán úgy adják el külföldnek, mintha a gárda ölte volna őket meg.

  ezeket mind tudjuk, ez nem hirtévé, nébszabi, kishvadföld vagy magyarnmzet olvasásának a kérdése.
  úgy kapaszkodna a hatalomhoz, hogy nem riadnak vissza attól ,hogy a legalávalóbb módon eláruljanak minket dolgozó, gürcölő, megkeseredett hitű állampolgárokat.

  KÍVÁNOM ,HOGY MINENKINEK JUSSON ESZÉBE A RENDŐRTERRORTÓL KEZDŐDŐEN, VÁDNÉLKÜLI EMBEREK FÉLÉVES FOGVATARTÁSÁN ÁT, A MAGYAR GAZDASÁG TÖNKRETÉTELE, PARLAMENTI MAGYARSZIDALOM (lásd amit a mazsihisz művelt a héten), minden MINDEN JUSSON ESZÉBE
  HOGY MORÁLISAN, LELKILEG, SZELLEMILEG (KÖZOKTATÁS ÉS FELSŐOKTATÁS LEÉPÍTÉSE) ÉS FIZIKAILAG IS (EGÉSZSÉGÜGY, OLTÁSKAMUK) TÖNKRE AKARNAK TENNI MINKET EZEK, DE MÉG A KÜLFÖLD ELŐTT IS.
  MEGALÁZKODNAK AZ ŐRÜLT NEMZETISÉGELLENES SZLOVÁKIA ELŐTT, A MAGYARSÁG ROMLOTTSÁGÁT TERJESZTIK A SVÉD HÍRMŰSOROKBA...

  eMBEREK! EZEK A MI ELLENSÉGEINK, MERT CSAK ÁRTANI AKARNAK NEKÜNK.
  MENJETEK EL SZAVAZNI, ÚGY HOGY EMLÉKEZTEK EZEKRE AZ ESEMÉNYEKRE! ÉS IKSZELJÉTEK KI AMENNNYIRE CSAK LEHET EZEKET A MAGYAR JÖVŐBŐL.”
 • 11. adalfold 2009. december 13. 14:32
  „NA EZ AZ AZ EMBER AKITŐL GYŐRIKÉNT GYŐR ÉS MAGUNKAT FÉLNI KELL.
  kb a város fele, ha nem 3/4-e a kezében van. igazi maffiózó. csaló, sikkasztó és vesztegető.

  nem folytatom.”
 • 10. VJack 2009. december 13. 14:19
  „Amúgy meg komoly meló lehet ez a miniszterelnöki poszt, ha húsz évnyi munka 30%-a elvégezhető 4 hónap alatt... Kíváncsi vagyok, ez milyen munkánál van még így. (Tipp: ügyvéd, jogász, rendőr(ök többsége), politikus.)”
 • 9. VJack 2009. december 13. 12:41
  „Jancsó egy gyufaszálat sem tett odébb?? Ez egyszerűen nem igaz, hogy mondhat valaki ilyent rá?!

  Elprivatizálta a Graboplastot, ahhoz összevásárolt még x céget, amiket tönkretett, újra eladott és kizsigerelt, a dolgozóik pedig mehettek a levesbe. Saját magát mindenre bólogató talpnyalókkal vette körül, ami a hatalomra jutott törpelelkek jellemzője. Amit megvett, onnan a Grabolast havi x tízmilliós irányítási pénzeket szedett fel, az "irányítás" eredményét pedig tönkrement cégek jelezték. <moderálva> Amihez nyúlt, az mint szarban van, illetve már nem is létezik, közben ő megállás nélkül gazdagodott. Gátlástalan ámokfutása alatt a Kisalföldben csak istenítették, sztármenedzsernek és ki tudja még minek titulálták. Bizonyára nem azért, mert az újságírókat ide-oda utaztatta a lopott pénzből... Egyetlen egy gyárnak nem lett jobb attól, hogy ha ő ott megjelent. Akkor miféle "sztármenedzser" is? Ha valaki nem ért egyet, csak egy példát mutasson Jancsó által vezetett cégre, ami uralkodása ideje alatt virágzott fel. Bajnait meg nyilván dicsérni fogja, jó cimbik ők, már a Wallisban is közös érdekeik voltak. <moderálva>

  Hogy építhette fel városvezetési engedéllyel a Kiserzsébet híd melletti, esztétikailag legfeljebb Rákosinak és társainak megfelelő "sportcentrumot"? Ennyi erővel magyar hagyományőrzők jurtákat építhetnének a városháza elé állandó lakhelynek...

  Bizonyára sokan tudnának írni viselt dolgairól. Pl. a Kisalföld is, de ez a leleplezés - meglepő módon - sosem fog megtörténni.”
 • 8. ggg 2009. december 13. 10:38
  „<moderálva>”
 • 7. hordópali 2009. december 13. 10:16
  „Egyet balra, egyet jobbra!
  Dörgölődik ez a nagy túlélő!”
 • 6. Révfalusi-szúnyog 2009. december 12. 23:17
  „Ez a tag egy ősbolsevik kövület. A libás zsidót mentegeti...ez már nem is kész röhej, ez maga az abszurd. Talán felsorolhatná ez a kockafejű, mi volt az elmúlt húsz évlegtöbb hibája s melyik az a 30%,amire gondol. Valószínűleg azonnal fölsülne. <moderálva>”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol lovasiskola a diploma mellé

A Nyugat-magyarországi Egyetem (győri) Apáczai Csere János Karán különleges képzést kaphatnak a… Tovább olvasom