Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Baj, ha a győri kábeltévé olcsó?

A Gazdasági Versenyhivatal hatmillió forint bírság megfizetésére kötelezte december 10-én kelt határozatában a Győri Kábeltelevízió Szolgáltató Kft.-t, indoklásában a cég gazdasági erőfölényével való visszaélése miatt.
A hír frissen látott napvilágot, témája nem is szerepelt a Győri Kábeltévé Kft csütörtöki győri sajtótá jékoztatójának napirendjén, amelyen az idén végrehajtott fejlesztésekről s a jövő év elején várható változásokról volt szó. A sajtóhoz eljutott információk alapján azonban Bercsényi Péter ügyvezető igazgató fontosnak tartotta erről is szólni, annak ellenére, hogy a versenybírósági döntés megtámadható.

A csütörtöki győri sajtótájékoztatón a cég vezetője elmondta: véleményük szerint nem lehet ráfogni a kábeltévére, hogy visszaél helyzetével, mert nincs – a tévénézők számára – más lehetőség. Mi más lehetne, a törvény szerint is „helyettesítő termék", mint egy másik társaság (pl. a UPC) hozzáférhető ajánlata, vagy akár az a lehetőség, hogy igényei szerint bárki választhat, hogyan néz televíziót: szobaantennával, műholdas parabolaantennával...

A költségeknek érdemes lenne utánaszámolni. Bercsényi Péter szerint most úgy néz ki, mintha a Gazdasági Versenyhivatal az összes létező más (még csak nem is azonos színvonalú) szolgáltatás közül az országos hálózati szövetségi normatívák szerint tevékenykedő kábeltévét ítélné el csak azért, mert még mindig ez a legolcsóbb. S ennél fogva a legtöbb előfizetője van. Ilyen okoskodással viszont mindenkit büntetni lehetne, aki – nyilván szolgáltatásai minőségével – már megszerzett bizonyos piaci pozíciókat. A csütörtöki sajtótájékoztatón részletesen is szó volt a győri és a mosonmagyaróvári fejlesztésekről, a jövő évi tarifákról, a programcsomagok összetételének biztató változásáról. Ezekre lapunkban visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz felújítaná a játszótereket

Tízszázalékos csökkentését javasolja a víz- és csatornadíjnak a Fidesz–MDF–MKDSZ győri… Tovább olvasom