Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Bácsán már nem nyithat ki a piac

Aláírásgyűjtésbe kezdtek és a városvezetéshez fordultak a sportpálya környékén élők.

Mintegy 250 aláírást gyűjtöttek össze a győr-bácsai lakók a vasárnapi bolhapiac fennmaradásáért, amelyet áprilisban záratott be a tulajdonos. Az Első Győri Sport Club egy 800 milliós beruházást tervez a területen, de a piac kérdése egyelőre biztosan nem oldódik meg.

Abból, hogy a tulajdonos nyilatkozata szerint egy sportcentrum épül a szóban forgó sportpályán, még nem következik, hogy örökre meg kellene szűnnie a bolhapiacnak, legfeljebb nem „bácsainak" fogják hívni. A puszta helyváltozás a mostaninál nyilván kisebb traumát jelentene a lakosságnak, hiszen működött már – akkori nevén – „lengyelpiac" Újvárosban és a régi Pápai út mellett is. A vásárnak a kilencvenes évek első fele óta otthont adó sportpálya már jó ideje konfliktusok forrása volt: a tulajdonos szerint hónapokkal ezelőtt megtiltották az üzemeltetőnek, hogy kinyisson vasárnap.

A lakók a közelmúltban aláírásgyűjtésbe kezdtek, s mintegy kétszázötven kézjeggyel ellátott levelet írtak a városvezetésnek, javasolva ebben, hogy ha a piac nem is maradhat a sportpályán, legalább jelöljenek ki más területet, például a Gát utca környékét. Sipos Ildikó szerint egy városhoz hozzátartozik a bolhapiac, jelzi ezt, hogy még Szlovákiából is érkeztek vásárlók. Az az érvelés pedig, hogy a közvetlen környezetet zavarta a vasárnap délelőtti forgalom, azért nem állja meg a helyét, mivel éppen a szomszédos utcákban élők fogtak aláírásgyűjtésbe. Az egyetlen valós panasz ellen, miszerint a szemetet rendszerint nem kidobták, hanem elégették vagy a szélre bízták, konténerekkel kellett volna védekezni.

Ottófi Rudolf alpolgármester s az érintett városrész képviselője a Kisalföldnek úgy nyilatkozott: gyanítható, hogy ha a töltés valamelyik oldalát jelölné ki a város, akkor is jó pár aláírás összegyűlne, mondjuk a Gát utcában, csak épp a piac ellen. Mint hangsúlyozta: ahhoz túlzottan költséges és összetett feladat egy új telephely hatósági engedélyeztetése, hogy ebbe most vállalkozók tömegei kívánnának belevágni, a lakók által javasolt hellyel pedig az a probléma, hogy kétharmadrészt a vízügyi igazgatóság tulajdona. Ottófi Rudolf szerint az egyik legfőbb nehézség – a vizesblokk kiépítése – a Dunakapu téri piacon csak azért nem jelent problémát, mert a korábbi engedélyeztetés során ez még nem volt kritérium.

Egy szó mint száz: a városvezetés válasza egyelőre nem nyugtathatja meg az aláírókat - az önkormányzat nem jelöl ki új területet.

Laczó Balázs

A Kisalföld úgy tudja, hogy egy vállalkozó bolhapiac üzemeltetését tervezi egy Győrrel szomszédos településen, de az illető ezzel kapcsolatban nem kívánt tájékoztatást adni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt az alapító főigazgató

Életének 87. évében elhunyt prof. dr. habil Hegedűs Gyula egyetemi magántanár, a közlekedéstudomány… Tovább olvasom