Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Babakiállítás nyílik Győrben

Baba- és játékkiállítás nyílik hazai és határon túli, köztük felvidéki és kárpátaljai készítők munkáiból április 14-én Győrött a Zichy-palotában.

A bemutató - amelyet az idén már tizenhatodik alkalommal rendeznek meg, s amely a maga nemében egyedülálló az országban - nem csak a babázni szerető kislányoknak szól - mondta Keglovich Ferencné projektvezető az MTI-nek.

A tárlaton felvonultatott mackók és a Märklin cég győri leányvállalatánál készült vasútmodellek bizonyára a fiúk érdeklődését is felkeltik majd - vélekedett a szakember, hozzátéve, hogy meghívták a régi játékszerek másolatait előállító budapesti Játékszerek anno elnevezésű vállalkozást is, hogy a ma óvodásai, kisiskolásai megismerhessék azokat a játékokat, amelyekkel szüleik, nagyszüleik játszottak egykor.

Az eseményt összekapcsolják a babakészítési verseny eredményhirdetésével, amelyre a kiállítás megnyitóját megelőzően, április 13-án kerül sor a Xántus János Múzeum dísztermében.
A szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont hirdette meg a babakészítési versenyt, amelyen kizárólag a hazai mezőny méri össze tudását különféle témájú alkotásokkal.

A témaválasztást ajánlásokkal igyekeztek megkönnyíteni a rendezők, így a Grimm-emlékév tiszteletére például mesefeldolgozásokat javasoltak a versenyzőknek, a népviselet kategóriában pedig a nyugat-dunántúli német népviselet megjelenítését állították középpontba.

A versenyre beküldött munkák legsikeresebb darabjait a fesztiválközpont, továbbá a Kiss Áron Magyar Játék Társaság, a Győri Barokk és Baba Alapítvány, a Magyar Bababarátok Egyesülete és Kovács Jánosné által felajánlott díjakkal jutalmazzák.

A babakiállítás célja másfél évtized alatt mit sem változott: továbbra is az ízlésformálást, egy magasabb szintű játékkultúra elterjesztését és a babakészítési hobbi népszerűsítését tekinti feladatának - fogalmazott a projektvezető, utalva arra, hogy a játékkal foglalkozó szaktekintélyek kezdettől a győriek kezdeményezése mellé álltak.

Mára országos mozgalommá terebélyesedett a babakészítés, a győri rendezvénynek híre van a szakmában, s a versenyekre beküldött munkák zöme valóban európai színvonalú - jegyezte meg Keglovich Ferencné.
A kiállítás április 26-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc megatender megyénkben

Egy-egy mosonmagyaróvári, soproni, győrszemere–tényői, gönyű–nagyszentjánosi, valamint… Tovább olvasom