Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Bababarát orvosok – jótékony célért

Nemcsak a leendő kismamák, anyukák és családok felé, de minden támogató és érdeklődő előtt is nyitott az a tíz éve nemes célokért működő alapítvány, amelynek égisze alatt három szülész-nőgyógyász orvos megszervezi Győrben az I. Bababarát Bált.
A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának orvosai nemcsak a gyermekes családokat, de a leendő anyukákat és kismamákat is megszólítják a szombatra tervezett bállal. Ennek kiemelt célja olyan nagy értékű mobil ultrahangkészülék megvásárlása, amellyel korszerűbbé és könnyebbé válhat a diagnosztikai munka, a várandós kismamák vizsgálata.

A Kórház égisze alatt tíz éve működő Győri Szülészetért Alapítvány áldásos tevékenységének köszönhetően a támogatók pénzét és az adó egy százalékából befolyt összegeket eddig is az ambulancia, a műtő és a szülőszoba korszerűsítésére fordították. Többek között ennek is köszönhető, hogy évekkel ezelőtt a győri Kórház szülészeti osztálya kiérdemelte a megtisztelő „bababarát" címet, amelynek lényege, hogy az anyukák és babáik lehetőség szerint már a születést követő első óráktól kezdve együtt lehessenek, s az édesanya korlátozás és különösebb időbeosztás nélkül bármikor szoptathasson és elláthassa kisbabáját.

Ugyan a Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán modern ultrahang-laboratórium áll az orvosok és a kismamák rendelkezésére, egy mobil ultrahangkészülékre – az osztály nagyságát és a kismamák, valamint a nőgyógyászati problémával kezelt lányok, asszonyok számát tekintve – nagy szükség van. Az idei lokálpatrióta-bál résztvevői már „mutatóban" láthatták a műszert, annál is inkább, hiszen ennek bevétele jelentett alapot a további, jótékony gyűjtésre. A szervezőbizottság tagjai a programmal kapcsolatosan minden építő jellegű ötletet, illetve tombolatárgyat várnak, bővebb információval a 96-os körzetszámú 507-987-es telefonszámon szolgálnak. Az I. Bababarát Bállal a remények szerint hagyományt teremtenek a szervezők és a résztvevők is, a mobil ultrahang pedig bizonyosan sok ezer kisbaba és kismama vizsgálatában segít majd.
számlaszám: 10400511-05101584-00000000.)

(A Győri Szülészetért Alapítvány elérhetősége: 9023 Győr, Magyar u. 8.,
har

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb üzemek az ipari parkban

Balogh László, a győri ipari park igazgatója hétfőn bemutatta a területre betelepülő 76. céget, a… Tovább olvasom