Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Azt ígérik határidőre elkészül az út

A bácsai csatornatörés ügye talán lezárul. Teljes gőzzel dolgoztak az útépítők, hogy az út elkészüljön határidőre.
Egy bácsai utca és ott több ház is elúszott, amikor január 7-én a Karinthy Frigyes és az István király utca kereszteződésében eltörött a szennyvízcsatorna.Legutóbb a helyreállítási munkák első határidejének lejártakor írtunk a témáról. Akkor Nyíri Lajos üzemmérnökség-vezető, a Pannon-Víz rt.

főmérnökhelyettese elmondta: a vízszivárgás megszüntetése után az útburkolat-helyreállítás következett volna januárban, de az időjárás miatt a Strabag nem tudta elvégezni az aszfaltozást. „Az időjárási viszonyok kedvezőbbre fordulásával mind a csatornabélelést, mind pedig az aszfaltozást folytatják. Az ígéretek szerint a Strabag Rt. március 10-ig befejezi a munkát, a bélelési munkát pedig a vállalkozó március 30-ig" – nyilatkozott a főmérnök-helyettes.


Elérkeztünk az újabb határidőhöz, s bár két napja még úgy tűnt, lehetetlen határidőre befejezni a munkát, Nyíri Lajos tegnap kérdésünkre mégis azt felelte: „A Strabag az ígérte, március 31-ig mindent befejez. Gőzerővel dolgoznak az úton, s úgy tűnik, mára valóban végeznek a munkával." A csatornabélelést kedden már befejezte a másik alvállalkozó (a határidőt tehát ő tartani tudta), az útfelújítást viszont nehezítette, hogy a túloldalon is beszakadt két hete a beton egy helyen, azt szintén javítani kellett. Ezzel együtt csütörtök délután úgy tűnt: legkésőbb ma estére lezárul az csatornaügy. Kiderül, így lesz-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincetűz Marcalvárosban

Sszerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja annak a tűznek, ami Győrben egy panelház… Tovább olvasom