Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Ázsia Center az Arrabonából?

Fórumunkban az elmúlt hetekben élénk vita folyt a kínai üzletek alakulá- sáról. A vélemények itt olvashatók.
A Kisalföld Online (www.kisalfold.hu) internetes fórumán az elmúlt hetekben élénk vita folyt arról, szükség van-e újabb kínai boltokra Győrben. A hírek szerint április 1-jétől egy kínai cég veszi át a győri Skála divatáruház tulajdonjogát. Az apropót az a hír adta, hogy az Arrabona helyén kínai üzlet lesz. Összeállításunkban ebből közlünk részleteket.

„ Én is megdöbbenéssel hallottam, hogy a Skála helyére kínai bolt kerül. Az a baj, hogy ez ellen már nem lehet tenni semmit, mert az egész Skála-hálózatot adták el. Így viszont tényleg nem lesz egy normális üzlet sem a belvárosban. Hiányozni fog Győrnek! Hazánkban a kínaiak nagyon jól érezhetik magukat. Kínai munkanélkülivel nem találkoztam még, viszont magyarral annál inkább, akik simán el tudnák látni ugyanazt a munkát. gVannak országok, ahol szűrik a külföldi munkavállalókat aszerint, hogy hazai ember el tudná-e végezni ugyanazt a munkát. Érdemes lenne nálunk is valami hasonló rendszert beiktatni."
solymev


„ Szép környezet, kulturált kirakatok, kitűnő munkakörülmények, magas bérek, jól képzett, kulturált eladók. Ezek nem fogják jellemezni az új üzleteket. (...) Szerintem Győrből nem kéne kínai negyedet csinálni, legalábbis a belvárosunkból, meg kell nézni bárhol a világban, hogy néz ki egy china town. Szerintem szabályozni kellene a kínai üzletek számát, ezzel védve a hazai vállalkozásokat, illetve a város arculatát. Van már elég üzlet, ahol ezeket a silány minőségű, olcsó termékeket be lehet szerezni. (...) A városnak meg igenis a kezében van a lehetőség, hogy mit enged és mit nem. Félre ne értsenek, én értem, sok ember a mai nehéz gazdasági helyzetben örül, hogy gyermekének új cipőt tud letenni az asztalra, és mélységesen egyetértek vele, csak attól félek, ezért a minőségért később túl nagy árat kell fizetnünk."
fagyi

„ Vettem a Bartók Béla úti kínai boltban egy 800 forintos papucsot, belerakta az eladó (ázsiai) egy zacskóba és megköszönte a vásárlást. Sok mindent vásároltam már ázsiaiaktól (külföldön), nagyon tisztelik a vásárlót – hiszen belőle élnek –, ha esetleg nem vásárol vagy nem nagy mennyiséget, akkor is szóba állnak vele és nem fintorognak! Ha tizennyolc nadrágot próbáltam fel, akkor tizennyolcat próbáltam fel! Egy rossz megjegyzést nem tettek, végezték a dolgukat.
Sajnos Magyarországon ennek homlokegyenest az ellenkezőjét tapasztaltam, ha nem fekete merdzsóból szállok ki és nem a legújabb divat szerint öltözködöm, már eleve lekezelően bánnak velem a kisebb üzletekben általában. A hipermarketekben, nagyobb áruházakban meg például nem lehet eladót találni, az információk – ár – gyakran hiányosak. Ebből a szempontból mondjuk az Arrabona kiemelkedik a nagy magyar átlagból, itt a kiszolgálás, az eladók hozzáállása is sokkal jobb. Kár érte."
racer
Josh30


„ Nem tudom, a jelenlévők közül bárki is vásárolt-e rendszeresen a Skálában. Én nem. Egyszerűen nem találta meg a helyét a palettán. Azt az árkategóriát kínálta, amire gyakorlatilag a legkisebb a kereslet. Rossz marketinggel."
Aha

„ A kínai minősége olyan is. Persze a kis országunk egy bizonyos rétege sajnos csak ezt tudja megfizetni. De a másik réteggel mi lesz? Járjon Pestre, ha minőségi ruhát szeretne? Mert ugye sok embernek a munkahelyén elegánsan kell megjelenni."
msac


„ Nagyon sok embernek csak a kínai ruhára van pénze. Én is vettem már cipőt kínait, nem ment tönkre előbb, mint a flancos plazában vásárolt 12–16 ezer forintos cipők (nem bírták egy évig, 2004-ben két darab ilyen cipőm volt). A soproni plazában vásárolt 10 ezer forintos női papucs is fél évig bírta (ugyancsak 2004), vihettük vissza meg anyázódhattunk az eladóval, hogy javítsák ki. (...) Ugyanezt a minőséget megvehettük volna a kínaiban is, aztán akkor nincs ekkora bosszankodás, ha tönkremegy."
racer

„ 1. A kínaiból ruházkodók számát szerintem szemérmességből, esetleg szégyenérzetből valószínűleg mélyen a valós érték alá becsüljük. 2. A kínai minőség tagadhatatlanul egyre jobb. 3. A minőség gyakran oly jó, hogy 6000-ért megkapod a 28.000-es sportcipőt. Aki nem hiszi, járjon utána. Más kérdés, hogy ennek elsődlegesen a rendőrségnek kellene utánamennie. 4. Boltjaik rondák, káosz az egész, messzemenőkig megértem a városképért aggódókat. 5. Végezetül annyit mondanék, addig lesznek nálunk kínaiak, amíg lesz rájuk igény."
gonzo

„ A kínai üzletek terjeszkedése elsősorban nem a kínaiakról, hanem az országban élő átlagember anyagi lehetőségeiről nyújt pontos képet. Ez van. És erről nem a kínaiak tehetnek."
kele

„ Bent voltam Győrben egy előkelő, akarom mondani, drága cipőboltban. Nyári árleszállítás volt, és gondoltam, hogy veszek egy jó szandált. (...) Vagy 30 százalékos engedménnyel megkaptam 9200 forintért. Ugyanazon a napon benéztem az egyik kínai boltba, puszta kíváncsiságból. Mit látok? Ott van az én újonnan vett szandálom pontos mása 5600 forintért. Na csak ennyit, hogy kinek mire van tehetsége."
Korrekt

„ Védővámokkal meg lehetne akadályozni a dömpingáru ellenőrizhetetlen beözönlését."
Agent

„ A barátnőm egy győri márkás üzletben vásárolt egy hónapja egy csizmát. Kb. három hét után levált a talpa, bement a boltba, közölték vele: nem rendeltetésszerűen használta. Aztán elővette azt, amit tavaly vett egy kínaiban, és lássatok csodát, még semmi baja! Én azért vásárolok a kínaiban, mert három gyerekem van, mindegyik növésben. Mire tönkremegy, arra ki is növik!"
anaksunamon

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tető került a Kossuth utca 30.-ra

Győr második legnagyobb társasház-építési botrányának számító ügye megoldódni látszik. Tovább olvasom