Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Azonnali pénzsegély Nagyszentjánosnak

A hétvégi szélvihar az ország két településén, Dévaványán és Nagyszentjánoson kiemelkedően súlyos károkat okozott. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium a károk enyhítése érdekében Dévaványát és Nagyszentjánost összesen 28 millió Ft azonnali támogatásban részesíti.

Az első becslések szerint csak az önkormányzati vagyontárgyakban keletkezett kár értéke eléri a 350-400 millió forintot. A Regionális Fejlesztési Tanácsok döntési jogkörébe tartozó vis maior keretek szolgálnak e téren az azonnali segítségnyújtás alapjaként, ám a vihar nemcsak önkormányzati, állami és más tulajdonban levő ingatlanban, ingóságban tett kárt, hanem számos magántulajdonban lévő vagyontárgy is megrongálódott. A biztosított magántulajdonban keletkezett károk helyreállítása érdekében hétfőn Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a hazai biztosítótársaságoktól soron kívüli ügyintézést, az állampolgároktól pedig hatékony együttműködést kért.

A hétvégi rendkívüli időjárás két településen – Dévaványán és Nagyszentjánoson – kiemelkedően súlyos károkat okozott - áll a minisztérium portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében, melyben kifejtik, hogy a két érintett önkormányzat – a károk nagyságrendje miatt – nem képes olyan támogatást adni az ott élőknek, amelyből helyreállíthatják a lakhatási feltételeiket. (Mindkét településen több mint 200-200 lakóingatlanban keletkezett kár.) Bajnai Gordon miniszter ezért bejelentette, hogy a károk enyhítése érdekében Dévaványa és Nagyszentjános összesen 28 millió Ft azonnali támogatásban részesül.
A támogatást az önkormányzatok osztják szét, utólagos elszámolási kötelezettséggel.

Olvasóink írták

 • 3. senor 69 2008. március 03. 20:05
  „Gratulálok !!!????
  Mikor tűnik már el ez a pofátlan Bagázs??????
  Maguknak a sokszorosát adnák az biztos !!!”
 • 2. gyakor 2008. március 03. 18:43
  „Ez aztán a gáláns lovag! 56000 Ft házanként. Gyorssegély? Mire?”
 • 1. anabolika 2008. március 03. 18:29
  „Szégyen! 28 millió a két településnek, ahol összesen 500 ház sérült meg? Jól kitett magáért Bajnai Gordon meg Molnár Csaba! Bezzeg kormányzati negyedre, meg a Gyurcsány költöztetésére lehetett 10 milliárdokat elkölteni... Disznóság! Miből lesz a nyomorgó, kispénzű, fedél nélkül maradt embereknek pénze arra, hogy helyreállítsák az otthonaikat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napkollektor a jövőért

Gazdaság - Ha kiruccanunk egy kicsit Ausztriába, a házak tetején gyakran találkozhatunk… Tovább olvasom