Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Azonnal bevethető gépészmérnökök

A Széchenyi István Egyetemen (SZE) az előző szemeszterben, 2011 szeptemberében indult gépészmérnök szakon az autógyártás – részlegesen német nyelvű – szakirány.
A Széchenyi István Egyetemen (SZE) az előző szemeszterben, 2011 szeptemberében indult gépészmérnök szakon az autógyártás – részlegesen német nyelvű – szakirány. Ez egyedülálló gyakorlati lehetőséget biztosít: az úgynevezett pilot projekten elkezdődött duális képzésben vehetnek részt.

Ebben a képzésben a gyakorlatorientáltság nagy hangsúlyt kap, a hallgatók a korábbinál jóval több időt töltenek vállalatnál, az iparban – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. Az egyetemisták az ötödik félév teljesítése után egy évre mennek a cégekhez, ahol bevonják őket a mérnöki feladatokba.

A megemelt gyakorlati óraszám nem jelenti azonban az elmélet elsikkadását – a vállalatoknál töltött egy év alatt a hallgatók a rendelkezésükre bocsátott e-learninges tananyagból sajátítják el a félév kurzusainak tananyagát.

Az új képzési struktúrának köszönhetően a SZE – Győr „azonnal bevethető gépészmérnököket bocsát ki a diploma átadásakor" – mondta Kardos Károly rektorhelyettes. Februárban 27 hallgató kezdte meg egyéves ipari gyakorlatát, az elmúlt két hónap tapasztalatairól az egyetem kérdőívben kérdezte őket. A tegnapi workshopon az összegyűjtött véleményekről és a részt vevő hét vállalat (Audi Hungaria Kft., Borsodi Műhely Kft., BPW Hungária Kft., Federal Mogul Kft., LuK Savaria Kft., Magna Steyr Kft., Opel Magyarország Kft.) eddigi tapasztalatairól folytattak eszmecserét.

Az egyetem ezekre alapozva szeretné a jövő tanévtől további cégek bevonásával kiszélesíteni a képzést. A workshopot dr. Szekeres Tamás rektor nyitotta meg.

A munkaértekezleten részt vett dr. Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára és Kara Ákos parlamenti képviselő is, ők a duális képzés munkaerő-piaci jelentőségéről is beszéltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több lesz az óvodás és az iskolás Győrben

Győrben már lezajlottak az óvodai és általános iskolai beíratások: szeptembertől 1365 kisgyermek kezdi meg az óvodát, 1156 pedig az iskolát. Tovább olvasom