Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az üzlettulajdonosok végre összefogtak

Győr - Százhatvan belvárosi kereskedőből száztízen aláírták a megállapodást arról, hogy hosszabb adventi nyitva tartással várják a vevőket. Ráadásként vasárnap is nyitva lesznek a boltok. Amióta a nagy plázák felépültek, ilyen összefogásra még nem volt példa.

Amióta léteznek plázák, a győri belvárosban lévő kereskedők nehezebb helyzetbe kerültek. Eddig számos alkalommal adtak hangot azon véleményüknek, tenni kéne valamit, ám lényegi összefogásra eddig nem volt példa. Eddig.

Most ugyanis a Győri Ipartestület segítségével a 160 üzlettulajdonosból 110 összejött és egyöntetűen úgy döntött, advent idején a lakosság, a vásárlók és nyilván saját jól felfogott érdekükben megváltoztatják a bezárkózás taktikáját. Nyitva lesznek reggeltől estig, hétfőtől vasárnapig.


Horváthné Lachmann Éva divatáru-kereskedő szerint a jó karácsonyi programok mellé a lakosság megérdemli, hogy hosszan nyitva tartó üzleteket is találjon a belvárosban.
Horváthné Lachmann Éva divatáru-kereskedő szerint a jó karácsonyi programok mellé a lakosság megérdemli, hogy hosszan nyitva tartó üzleteket is találjon a belvárosban.

Az üzlettulajdonosok keresték meg az ipartestületet – mondja el Hancz István ügyvezető –, próbáljunk meg kitalálni valamit a karácsonyi időszakra. Összehívtuk az üzlettulajdonosokat és egységesen arra szavaztak: több munkát vállalva próbálják még élőbbé tenni a győri belvárost az év végére.

Horváthné Lachmann Éva
Horváthné Lachmann Éva

Horváthné Lachmann Éva divatáru-kereskedő szerint döntésük a lakosság érdekét is szolgálja majd. Győr olyan sok látványos programot biztosít a polgárainak, az emberek járják a belvárost, de az rossz üzenet, ha csak zárt üzleteket találnak. Ezért döntöttek úgy az üzlettulajdonosok, egyeztetve az ilyenkor fontos szervezetekkel, hogy az adventi időszakban, amely a díszkivilágítás felkapcsolásától, november 26-tól tart karácsonyig, jelentősen növelik üzleteik nyitvatartási idejét.

Most a Győri Ipartestület segítségével a 160 üzlettulajdonosból 110 úgy döntött, advent idején megváltoztatják a bezárkózás taktikáját. Nyitva lesznek reggeltől estig, hétfőtől vasárnapig.
Hétvégén, mondja Horváthné Lachmann Éva, pénteken 9–20 óráig, szombaton 9–18 óráig, vasárnap pedig 10–17 óráig tartanak nyitva. „Ezt mindenki jó szívvel vállalta. Ám ne gondolja senki, hogy konkurálni akarunk a nagy bevásárlóközpontokkal. Mi csak pluszlehetőséget szeretnénk adni a lakosságnak vagy a városba látogató külföldieknek."

Az ˝Együtt Győr Belvárosáért˝ kereskedelmi akcióban szinte minden üzlet részt vesz. Egy-két kivétel természetesen akad majd. Hiszen nem minden üzlet profilja engedi vagy követeli meg a hosszú nyitva tartást.

Olvasóink írták

 • 6. Muaddib 2013. június 11. 19:03
  „5. Zotya13
  A lényegre tapintottál.
  Vállalkozó párti vagyok de sajnos a munkavállalókkal is tisztességes kereskedő ritka, mint a fehér holló. Túlórákat nem fizetik, fenyegetőznek, sőt legtöbb helyen az éves szabadságokat sem adják ki. Tisztelet a kivételeknek.
  Meghamisított jelenléti ívek, stb.
  Pedig könnyű lenne azonosítani csak bizonylatok számlák, aláírásait kellene összeegyeztetni a jelenléti ívekkel, és mindjárt kiderülne hogy nem is annyi időt dolgozott az eladó, mint az a vállalkozó állija.
  Ha egy üzlet nem tud becsukni, mert ott a vevő az a plussz fél órát néha egy órát sem rendezik el, pedig csak próbavásárlást kellene tartani zárás után majd másnap a jelenléti ívet ez alapján visszanézni.”
 • 5. Zotya13 2010. október 27. 10:34
  „Ez szép és jó.
  De!
  Mi az, hogy a 7 napból 7-et dolgoztat a munkáltató!
  Mert bizony több bolt így oldja meg a nyitvatartást! Másikl ..... könnyű verni?
  Pont az ünnepek elött? Mikor fog a tisztelt eladó bevásálni, takarítani? Szenteste?
  Ha jól tudom, 5 nap munka 2 pihenő! Dehogy egyse?
  És ehhez mit szól vajon az apeh meg a többi ellenőrző szerv!”
 • 4. sazsu 2010. október 25. 16:14
  „A TOURINFORM Iroda is csatlakozott a kezdeményezéshez?
  Évente 1-2-szer "fehér éjszakát" is lehetne rendezni, akkor akár éjfélig is nyitva tarthatnának az üzletek, divatbemutatót rendezhetnének pl. a divatáru üzletek, stb.”
 • 3. annobon 2010. október 25. 08:23
  „Azért az alkalmazottak lehet, hogy nem repesnek annyira, mint ahogy itt tálalják...”
 • 2. dominiim 2010. október 21. 11:25
  „Sok sikert !Talán beigazolódik ami eddig is nyilvánvaló volt !”
 • 1. csalán 2010. október 21. 11:19
  „Nagyon helyes, már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenniük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt NB I-es bíró Győrújfalu élén

Csökkentené az iparűzési adót, növelné az adóbevételeket Győrújfalu frissen megválasztott, közgazdász polgármestere. Tovább olvasom