Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Az üzletkötő elcsalt kétmilliárdot?

Győr-Moson-Sopron - Hetvennégy Győr-Moson-Sopron megyei lakost vert át a gyanú szerint az a biztosítási üzletkötő, akitől kétmilliárd forintot követelnek vissza az életbiztosításra befizető gyanútlan ügyfelek.
A 36 éves Sz. Zsolt, aki fejenként 800 ezer és 192 millió forint közötti összegeket vett át az ügyfelektől, elismerte, hogy 700 millió forintot zsebre vágott, s azt állította, ennek nagy részét befektette, hogy megfialtassa ügyfelei pénzét. Egy részüknek a férfi még havi-negyedéves hozamokat is fizetett, ez azonban általában dokumentálás nélkül történt. A befizetések nagy része még 2006-ban történt, s az áldozatok sokáig nem is gyanakodtak arra, hogy pénzük nem a biztosítóhoz került, 2007 márciusában azonban többen feljelentést tettek ellene.

Mivel Sz. Zsolt további két embertől is felvett több mint egy-egy millió forintot, összesen 76 rendbeli csalás miatt tett vádemelési javaslatot a nyomozóhatóság a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. A gyanúsítottra akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. Egyelőre azonban azt is vizsgálják, hogy – mivel nem minden pénzátadásról maradt dokumentum – egyáltalán jogos-e az ügyfelek kétmilliárd forintot kitevő követelése.

Olvasóink írták

 • 13. lisztes 2008. augusztus 22. 19:39
  „azért van ebben az országban pénz ugye????”
 • 12. Stewe 2008. augusztus 21. 18:33
  „Helyre kellene tenni ezt az üzletkötői szegmenset. Az embernek a leg lehetetlenebb helyeken csörömpöl a telefonja a marhaságaikkal: m*ifit, b*net, f*p, ae**n, meg az utaztatós "kihagyhatatlan" ajánlatok.
  Ha valaki meg személyesen jön, azt direkt módszerekel hajtom el a francba, csakúgy mint a Jehós agymosottakat. Azért mert a telefonkönyv nyilvános címlistának minősül nem kellene a végletekig visszaélni vele a cégeknek.”
 • 11. Cady 2008. augusztus 21. 16:47
  „Attól, hogy van egy ilyen köcsög, attól még nem az összes az! Hülye ember, aki általánosít... Dolgozik ismerősöm ilyen területen, de soha nem tenne ilyet emberekkel. Nem kell itt elhinteni a nagyképű dumát! Honnan tudod, ki-kicsoda itt! Mert tőled előbbre megy az ország? Ennyi negatív érzéssel, előítélettel, méreggel?! MÁs is fizet ám adót...”
 • 10. Antivigéc 2008. augusztus 21. 14:01
  „kisetti!

  Megnyugtatlak, az ország nem miattam van a béka segge alatt. Ha te, meg a köcsög vigéc haverjaid fele annyi adót fizettetek tavaly, mint én, külön-külön benyalok nektek. Az megy vigécnek, aki a saját szakmájában egy nagy lúzer. Én több diplomát szereztem, vezető beosztásban dolgozom és utálom a vigéceket, mint a szart!
  A biztosítókról egyébként mindenki tudja, hogy ott húzzák le az embert, ahol tudják, amikor pedig fizetni kéne, csak a kezüket tárják szét. Azért, mert te csak vigécségig vitted, ne általánosítsál! Vannak a társadalomban - szerencsére - olyan emberek is, akik létre tudnak hozni valamit - magyarul termelnek. Mi tartunk el titeket, semmirekellő vigéceket is. Ha szerinted az viszi előre az országot, mert egyre több és több ember hagyja magát lehúzni a hazudós vigécektől, akkor nagyon sajnállak.”
 • 9. Makkmarci 2008. augusztus 21. 11:43
  „Tomani, nem szimpla biztosításra adtak pénzt az emberek, az "úriember" pénzpiaci-, ingatlanpiaci alapokba történő befektetést ígért és mondott...

  SAmu, az eljárás több, mint másfél éve tart, akinek hiányzik pénze, észrevette, s jelentkezett is, hidd el. (Megjegyzem, ha meg valaki ennyi idő alatt sem konstatálta, hogy eltűnt a pénze, az meg is érdemli...). Egyébként, ha jól emlékszem, egy korábbi cikkben kiírták a teljes nevét.”
 • 8. SAmu 2008. augusztus 21. 11:14
  „Nehogy már csorbuljon a személyiségi joga a szegény kétmilliárdos csalónak, ezért nem lehet közölni a vezetéknevét, nehogy könnyen bejelentést tegyenek a károsultak!
  Micsoda erkölcsös országban élünk?!”
 • 7. bakke 2008. augusztus 21. 10:52
  „Szerintem meg keressenek maguknak rendes munkát, mert engem is kurvára bosszant, amikor hívogatnak mindenhonnan (hogy honnan jön a számom, ki tudja) engedély nélkül.”
 • 6. kisetti 2008. augusztus 21. 10:49
  „Kedves Antivigéc! Azért tart itt az ország,mert hasonló gondolkodásúak az emberek,mint te...sajna...
  De jobban örülnék,ha pozitivabban látnád a biztosítóval kapcsolatos dolgokat,mert ha neked ez a tapasztalatod,akkor még ne álltalánosits!!!Mert egyáltalán nincs igazad...
  amugy meg papirok nélkül senki ne adjon pénzt emberkéknek!”
 • 5. tomani 2008. augusztus 21. 10:39
  „akik ennyit fizettek ill. fizetnek egy biztositasert talan jobben oda kellene figyelne figyelni mi törtenik a penzükkel. Aki 192 milliot ad egy ügynöknek hat mit mondjak meg is erdemli.”
 • 4. bakke 2008. augusztus 21. 10:13
  „egyetértek antivigéc”
 • 3. antivigéc 2008. augusztus 21. 09:58
  „Nekem tele van már rég a hócipőm a köcsög ügynökökkel! Folyamatosan zaklatják az embert, szemtelenek, mint a piaci légy, erőszakosak, köcsögök. Persze, azért sem kötök velük semmilyen üzletet, ha nekem kell valami, majd bemegyek és megveszem.”
 • 2. bakke 2008. augusztus 21. 09:44
  „dehogynem lehet... Melyik biztosítónak melózol? ugyanmár”
 • 1. kisetti 2008. augusztus 21. 09:41
  „NA fasza,most ezek után ,milyen" könnyű" lesz érvényesülni a biztosítók üzletkötőinek ,pedig biztosítás nékül már a mai világban nem szabad létezni!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsiknek-nagyoknak ünnep volt Szent Márton hegyén

Pannonhalma - A szép táj, a történelem, a kenyérsütés és legkülönfélébb programok is együtt voltak… Tovább olvasom