Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Az utolsó fehér folt

Károlyháza - A vezetékes ivóvíz az egyik legtermészetesebb velejárója életünknek. Hogy milyen nélküle élni, arról Károlyházán tudnának mesélni az emberek. Mostantól már számukra is csak mese, hogy milyen volt az élet nélküle...
A Pannon-Víz nyáron elvezette a csapvizet a Győr–Gönyű kikötő melletti településre, ezzel teljes lefedettséget biztosítva a területén lévő valamennyi lakott településnek. Károlyháza rendszerbe kapcsolásával az utolsó vezetékes víz nélküli fehér folt is eltűnt a térképről.

A kikötőtől épült gerincvezetékre huszonhat ház és két közkút csatlakozik. Az itt lakók egy része eddig ásott kutakból vette a vizet, néhányan pedig kannákban Gönyűről hozták.

Szabó István károlyházi lakos az új közkútnál ismerkedik a vezetékes víz ízével. Az itt lakók eddig ásott kutakból származó vagy Gönyűről szállított vizet használtak.
Szabó István károlyházi lakos az új közkútnál ismerkedik a vezetékes víz ízével. Az itt lakók eddig ásott kutakból származó vagy Gönyűről szállított vizet használtak.A károlyházi vízvezetéket – hasonlóan a többi vízvezetékhez – rendszeresen vizsgálja a vízszolgáltató. Ugyanehhez a beruházáshoz tartozik két új közkút Győrszentiván-Kertvárosban a kerékpárút mellett.

Olvasóink írták

  • 1. énítram 2008. július 30. 06:52
    „Azoknak a szüleik, akik ma a nyugdíjas éveiket töltik visszaemlékezve elmondhatják,hogy az ásott, vagy fúrt kutuk vizével nem volt semmi bajuk, ha azt szakszerűen kezelték és megfelelő helyen volt a telkükön.
    Csupán mint mindig az "okosok" telepedtek az emberek nyakára a falvakban. Természetesen elkezdték a a rémhír terjesztést a kút-vizek rossz és fertőzhető minőségéről!De az is lehet,hogy vizek bevizsgálásánál hamis vagy tettek róla, hogy ne a valós eredményt kapják a kételkedő emberek! Üzlet az üzlet! És be is jött! Megindult a vezetékes víz kiépítése utána meg hamarosan gátlás nélkül a díjazások emelése!Utána pedig szinte ráerőszakolták az embereket a csatorna rendszerre! Így alakultak a folyóink szennyvízzé! természetesen ennek sikerén jöttek a szemétszállító cégek ,a gázvezetékek! No és így teljesedett ki a lakosság kifosztásának a hivatalos működése!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út, ami összeköt(hetne)

Kajárpéc - Könnyebbé, gyorsabbá válna a közlekedés, ha megépülne a régen tervezett út Kajárpéc és… Tovább olvasom