Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Az utcát is fűtik?

Olvasói SMS - Tisztelt Győr-Szol illetékesei! Nyár végén a Kisalföld hasábjain elújságolták, hogy a Tompa utcában lévő hőközpontot korszerűsítették. Ebből mi örömmel arra következtettünk, hogy az időjárásnak megfelelő lesz a fűtés. Sajnos már többször tapasztaltuk, hogy a jó időben is ömlik a meleg, fűtik az utcát is a pénztárcánk terhére. Az utca lakóiOzsvárt Tamás, a Győr-Szol szóvivője: – A Tompa utcai az egyetlen hőkörzet, ahol nem a Győr-Szol zrt. termeli a hőenergiát, hanem vásárolja a Győri Erőmű Kft.-től. A termelő tavaly gőz hőhordozó közegről forró víz hőhordozó közegre tért át, ezért hőközpontot kellett cserélni.

Természetesen a Győr-Szol zrt. távhő-szolgáltatási igazgatósága korszerű, a mai kornak megfelelő hőközpontot épített be, ugyanakkor az épületek fűtését alapvetően meghatározó szabályozó automatika típusát, valamint a szabályozást biztosító szoftvert nem változtatta meg. A területen a fűtési menetrend évek óta változatlan, a mostani fűtési szezonban sem történt módosítás.

Az épületből a lakások fűtésével kapcsolatos kifogás, észrevétel a mai napig nem érkezett társaságunkhoz. Információink szerint a fűtés az épületekben megfelelő. Az SMS írójának javasoljuk, hogy társaságunknál tegyen bejelentést, amit kivizsgálunk.

Olvasóink írták

 • 5. Ladyzsu 2012. január 09. 10:58
  „Az nem igaz hogy olyan meleg van a Tompa utcában hogy az utcát kell fűteni !!!!Csak azoknak van melegük akik
  középső lakásban laknak és a város felé néznek az ablakaik ! Nemrégiben volt hőfok ellenőrzés a házakban és a szélső lakásokban 20,5 fok volt.Ha valakinek az sok, az tényleg fűtsön az utcának !
  Amikor arról volt szó hogy szabályozható fűtésre lehetne áttérni akkor mindenki tiltakozott a költségek miatt,
  akkor most ne reklamáljanak !!!”
 • 4. Tündenéne 2012. január 05. 18:01
  „2. urbaniastapista 2012.01.04. 15:37

  A főcsap az nem hardver? :))”
 • 3. pindla 2012. január 04. 18:49
  „Egyszerű itt a képlet, minden egyes szolgáltatott hőmennyiségen X mennyiségű profitjuk van (amúgy ahogy nő az össz hőmennyiség, ez a profit még nagyobb arányú is). Minél több hőt szolgáltatnak, annál nagyobb a profit. Versenyhelyzet nincs, más választás nincs, a paraszt meg úgyis kifizeti. A panelprogram is szép meg jó, de ugyanannyit fizet ott is a lakó, ha nem csökkentik a bejövő hőmennyiséget. Se a felszíni, se a föld alatti vezetékek szigetelését nem korszerűsítik, gyakorlatilag nekik az a céljuk, hogy minél több hő menjen ki, minél több pénzt be lehessen vasalni. Itt aztán hiába él kifogással az ember, kitörölheti vele... Legális maffia.”
 • 2. urbaniastapista 2012. január 04. 15:37
  „"az épületek fűtését alapvetően meghatározó szabályozó automatika típusát, valamint a szabályozást biztosító szoftvert" ?
  Azaz nem cserélték ki a főcsapot?”
 • 1. Tündenéne 2012. január 04. 14:30
  „"Az épületből a lakások fűtésével kapcsolatos kifogás, észrevétel a mai napig nem érkezett társaságunkhoz."

  Én ezt nem értem. Ez pontosan hogy kifogás, észrevétel. Mi is látjuk, megérkezett. Nem??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki a pálinkát eladná...

Olvasói kérdés: Tavaly több gyümölcsöm termett, így több pálinkát főzhetek az ötvenliteres… Tovább olvasom