Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Az utcafórumok híve az új ikrényi polgármester

Az önkormányzat működése széles körben kapjon nyilvánosságot: a helyiek ismerjék a falu terveit, a képviselők pedig az ő ötleteiket. Ez a legfőbb célja az új ikrényi polgármesternek.

Az új polgármester, Németh Tamás elődje öt cikluson át vezette a falut, most viszont a választások nyomán a képviselő-testület is szinte teljesen megújult. Csak egy olyan tagja maradt, aki a korábbi ciklusban is ilyen posztot töltött be. ˝Egységes, fiatalos, megújulást, változást hozó˝ – így jellemezte az új faluvezető a testületet, de rögtön hozzátette: nem mindent akarnak megváltoztatni. Az Abdával és Börccsel közös hármas körjegyzőség felbontásáról nincs szó.

Németh Tamás
Németh Tamás

– Az iskolával csak annyi volt a baj, hogy ˝lebegtették˝, lesz-e helyben felső tagozat vagy megszűnik. A bizonytalanság miatt többen máshova íratták át gyermekeiket. Most határozottan kijelenthetem: megmarad Ikrényben a nyolc évfolyamos oktatás, meglesz az anyagi feltétele. Fontos, hogy a mintegy kétszáz általános iskolás korú diák szüleinek többségét meggyőzzük, a helyi iskolába járassák csemetéiket. A nagyobb létszámmal nagyobb állami normatíva jár – szögezte le Németh Tamás. A sportcsarnok fenntartása pedig a mérete miatt nagy teher a községnek. A jobb kihasználtság növelhetné bevételeit, s ezt az segítheti, ha
szálláslehetőséggel is bővítik szolgáltatásai kínálatát.

A helyi vállalkozókkal a polgármester partneri viszonyt akar ápolni és azt reméli, hogy újabbak letelepülése növeli a falu adóbevételeit. Szerinte vonzó lehet számukra, ha újragondolja az e szempontból is egységes állásponton lévő testület az iparűzési adó mértékét. ˝Fontos a személyes kapcsolattartás az összes lakossal, a képviselőknek akár utcafórum jelleggel gyakran kell beszélniük velük és falugyűléseket tervezünk˝ – állítja Németh Tamás és elmondta: a járdák javítását önerőből elkezdik és pályázati pénzt is szeretnének szerezni ehhez. Az iskolánál a térkőadomány révén már készül a parkoló. A polgármester hosszú távú tervei azt szolgálják, hogy Ikrény lélekszám szempontjából gyarapodó, komfortos, nyugodt falu legyen.

Névjegy

Németh Tamás az előző ciklusban képviselő, a szociális bizottság tagja, a pénzügyi elnöke volt. Eredeti szakmája bútorasztalos, később a kereskedelemben is dolgozott és történelem–földrajz tanári diplomát szerzett, az ikrényi iskolában tanított. Harminc éve él a faluban, de már nagyszülei révén is ide kötődött.

Olvasóink írták

  • 1. rebe1 2010. október 24. 10:56
    „Tomi
    Gratulálok és sok sikert a munkádhoz !!
    Egy volt kollégád”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első esti bringás felvonulást pénteken tartják Győrben

Október 22-én, pénteken ismételten kerékpáros felvonulást lesz Győrben, de a hagyományoktól eltérően… Tovább olvasom