Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

˝Az utas szivatása a cél?˝ Futóversenyest játszanak a Kisalföld Volán buszvezetői

Ádámot csak egyszer sikerült megizzasztaniuk, azóta kissé rezignáltan veszi tudomásul, hogy a győri 22-es busz érkezése nincs összehangolva a 14-es busz indulásával. Valahogy mindenki pont lemarad.

Várjuk olvasóink tapasztalatait a helyi közlekedéssel kapcsolatban a tudosito@kisalfold.hu címre!
Október 13-án és 14-én Győrben Marcalváros forgalmi irodához érkező 22-es járatszámú busszal utaztam, 7:50-kor szálltam le. A megállóban már bent állt a 7:50-kor induló 14-es járatszámú busz. Mindkét nap gyakorlatilag ugyanaz történt: a 14-es középső ajtójáig eljutottam többedmagammal (más is át akart szállni), mire a 14-es sofőrje becsukta az első ajtót és elindult. Elkezdtem futni, kb. 100-150m-t futottam a busz mellett, azonban a sofőr ezt nagyon nem akarta észrevenni, nem állt meg, továbbment. Az adott 14-es busz mindkét nap ugyanaz az Ikarus E14-es volt, a rendszámát sajnos nem jegyeztem fel. Ekkor írásban megkerestem a Kisalföld Volán Zrt. menetrendi előadóját, aki rendkívül korrekt módon állt az ügyhöz és megígérte, hogy intézkedik, ennek megtörténtét vissza is igazolta - olvasható a Tékozló Homár oldalon.

Azonban ma reggel 7:50-kor leszálltam a 22-esről a harmadik ajtón és mire a 22-es első ajtajához értem (sokan szálltak le) az előttünk álló 14-es elindult. Láttam, voltak páran akik futottak, én nem, minek? A 14-es rendszáma IKE-116, Nabi gyártmányú busz. Mínusz egy fok volt reggel, nekem kellett 15 percet fagyoskodni ISMÉT, nem a sofőrnek és nem az ő főnökének. Nem tudom elképzelni, hogy nem vette észre a buszvezető, hogy megáll a 22-es mögötte és leszáll róla 30-40 ember, akiknek egy része felszállna a 14-esre ha megvárná őket. Nem totemoszlop meg ilyen baromságok kellenének milliárdokért, hanem utasközpontú szemlélet, meg egy kis emberség. Ehelyett látom az utas szivatása a cél, de ha ez ekkora gond a sofőröknek a KV-nál, akkor menjenek el trágyát szállítani. Abba még látom senki nem gondolt bele ennél a cégnél, hogy ha elfogynak a FIZETŐ utasok akkor miből fog működni a vállalat? Akkor a buszvezetőknek sem lesz ám munkhahelye!

Én nagyon sajnálom, hogy ennél a cégnél nem lehet békésen elintézni egy utaspanaszt, de szerintem ha üvöltözök akkor sem foglalkoznak vele. Vagy balkáni módszerekkel (busz ablakának bedobásával, sofőr megverésével) lehet a Kisalföld Volánnál megoldani az utaspanaszt?! Nagyon remélem, hogy nem!

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. antiKV 2012. január 01. 23:23
  „Mesélek én is két viccet.. :)

  2011.11.12.
  KVU-108 (5) 20.21 1C-fok
  A söfőr (miután jegyemet kilyukasztottam) leszállít most figyeljetek : nincs szájkosár az 1kg-os mini yorkshire kiskutyámon! Mosolyogva leszálltam bár a szolgáltatást kifizettem, mégsem kaptam vissza a jegy árát..

  2012.01.01.
  Itt az Újév első napja, buszjegyet ma délelőtt nem tudtam vásárolni elővételben ugyanis minden zárva volt a környéken.
  Szerencsére a körzetben két üzemképtelen terminál is volt. A megadott tel.számon bejelentettem a hibát, a gépet újraindították, majd lefagyott (15 perc bohóckodás). Nem vártam tovább, meg is ittam a levét, vehettem a buszon 400Ft-ért jegyet, aminek az ellenszolgáltatása hogy a sofőr kb.30km/h-val rotyogott végig az útvonalon, mondván a központ figyeli gyorsabban nem mehet.

  BUUU TAAA SÁÁÁÁG! Tartson össze minden átvert utas ez legyen az első cél! Sok esetben nem a sofőr a hanem vezetőség a hunyó!”
 • 88. Edem85 2011. október 31. 12:13
  „az említett busz 7:46kor kellene indulnia Révai utca felé! Szóval a menetrendbe elvileg bele van építve 4 perc "átszállási idő" viszont az nincs hogy megvárja 14 a 22est! Helyi ütemes menetrendnél NINCS CSATLAKOZÓ JÁRAT”
 • 87. Tündenéne 2011. október 25. 17:17
  „63. kurbli 2011.10.20. 11:03
  "A kedves dühöngő utas nem oda megy reklamálni, ahol tehetnek is valamit" - én pl. pontosan az az ember vagyok, aki a kirívó dolgokat azért nem hagyja szó nélkül (értsd: egyszeri 5-10 perces késésért nyilván nem fogok panaszt tenni). A baj az, hogy akár szóban, akár írásban reklamál az ember, érdemben semmi sem történik.

  73. lacizsiga 2011.10.20. 13:57
  Azért ez már viszont megér egy alapos reklamációt, méghozzá ügyvédeset, főleg annyi tanúval!”
 • 86. picur63 2011. október 25. 10:31
  „tékozló homár nem kell általánositani nem minden soför bunkó de ha lenne jogositványod tán tudnád mikor elindul az ember illö a bal oldali tükröt nézni mert netalán más közlekedö is van ha viszont úgy gondolod hogy a baloldali tükröt kellene használni induláskor biztos látnám a futó utast valószinü igy gondolja a volánnál alkalmazott oktató is ki ki is tért arra hogy" induláskor a helyijáratos soförök rá vannak tapadva a bal oldali tükörre- és még mindig oktató "- de szerintem ez a biztonságosabb a busz üveget meg nyugodtan dobáld elég primitiv lehetsz a verésröl meg annyit próbálj meg engem lehet hogy meglepödsz különben is még annyit sajnos addig még nem jutott el a volán vezetése hogy csináljon egy csúcsmenetrendet mikor minden járatnak hosszabb a menetideje és ahhoz hangolnák a többit de tán egyszer el jön az az idö is addig meg sajnos fagyoskodnod vagy futnod kell”
 • 85. koponya1 2011. október 22. 21:52
  „9. Madarász hozzászóláshoz!
  Ha láttál autóbuszt áthajtani piros jelzésen,(bárhol,ami nem kizárt) biztos vagyok benne láttál már személyautót,teherautót is! Kérdezem ha a szabálysértő nem pont egy autóbusz akkor hova mész panaszkodni?
  Nem kell hozzá iskola,hogy észre vegyed nagy,sárga,átment a piroson! Tudod a KVZRT Autóbusza.
  <moderálva>”
 • 84. fjanoo 2011. október 22. 12:45
  „Értesítem a tisztelt levélírót, hogy a megye többi városában már sikerült a Kisalföld Volánnak teljesen lenulláznia a helyi tömegközlekedést, gyakorlatilag saját magát lehetetlenítette el. Ma már az emberek vissza sem akarnának szokni rá, több évig tartana a folyamat sok-sok üresjárattal. Ez lett az eredménye a győrihez hasonló hozzáállásnak. Sajnos hiába panaszkodunk az udvariatlan (nem ez az általános!) és ,,szivatós" sofőrökre, amíg a KV rosszul felfogottan védi a ,,mundér becsületét". Lehet, hogy csak 3-4 buszvezetőt kellene elküldeni és akkor nemcsak a mundér, hanem a cég becsülete is megmaradna.”
 • 83. anyádafatelepen 2011. október 21. 10:13
  „61. kurbli 2011.10.20. 10:35
  kurblikám, ezt élvezet volt olvasni, ezzel csak az a baj, hogy nem kötelező buszoznod, mehetsz vidéki járatra is ott vletlen sincsenek ilyenek, elmehetsz buszt szerelni is, az nyugis és szutykos meló, vagy dolgozhatsz 3 műszakban.
  Aztán olyan nincs a buszon hogy úriember, szerinted úriember buszozik? autózik, mert nem úr aki nem pazarol! :) Senki nem fog elöl felszállni neked ha hátul lehet bliccelni meg nem kell bérlettel integetni a sügér sofőrnek,
  Xard lefele hogy ki mit ér el, nincs lemaradt utas csak túl korán jött a következőre, ha meg nem tetszik neki mehet gyalog a köv megállóig vagy biciklizhet. Ennyi”
 • 82. Madarász 2011. október 20. 22:37
  „81. Ebben nagyon igazad van, sajnos nap, mint nap találkozni kamikáze biciklisekkel.”
 • 81. kurbli 2011. október 20. 19:32
  „80-nak!
  Én is tisztában vagyok vele, hogy ott a táblákat leszerelték (vagy ellopták?) már, de az eon oldalon a sárga vonal egyértelműen jelzi, hogy a járda, és a "valamikori" bicikliút ezzel van elválasztva, a legtöbb biciklis él is a lehetőséggel. Ugyanis az ember nem megy fejjel a falnak, ha ott a lehetőség, csak biztonságosabb ott tekerni, mint az úttesten, autók között, pláne lámpa nélkül, ami sajnos jellemző. de a kolléga nem bácsiról beszélt, hanem fiatalemberről, és érdekes, szinte szóról szóra ezt hallottam tőle.... Lehet te nem a buszon ültél, hanem te vagy az a biciklis??? Természetesen ez a kérdés csak felmerült bennem, nem szeretnélek alaptalanul megvádolni.”
 • 80. atagyor 2011. október 20. 19:16
  „Kedves Kurbli!
  Te minden bizonnyal a tisztességes sofőrök közül való vagy.Néhány audis haver is jár munkába biciklivel, ők is panaszkodnak a buszosokra, autósokra azon az útszakaszon.Ha esetleg arra jársz nem találsz ott külön kerékpáros sávot.A táblákat már jó ideje levették.A szabályosan a kerékpáros az úton közlekedhet.
  Nézz utána légyszi, és add tovább a többi sofőrnek. Nem tudom, hogy mesélte a kollégád, de én a buszon voltam ezt így hallottam.”
 • 79. kurbli 2011. október 20. 19:10
  „77! Nem. Én csak próbálom ellátni rendesen a munkámat, de sajnos nem tudok én se megfelelni mindenkinek, mert ahol van már legalább 3 ember, ott már semmit se lehet úgy tenni, hogy mindenki meg legyen elégedve....”
 • 78. icalicoh 2011. október 20. 19:10
  „Ennél voltak ( vannak ) szebbek is ... volt olyan sofőr aki ha valaki Csanakon akart leszállni a ( vidéki ) buszról , figyelte tükörben mikor vált fogást , majd telitalpas fék ... ( persze csak gyerekekkel , öregekkel ...mert férfiemberektől félt ) ..

  volt ( van ) aki egyes megállókba hajnalban lekapcsolt belsővilágítással áll(t) be ... a nem szeretett falubeliek keressék meg sötétben azt az egy-két ülőhelyet ....

  hmmm sok év alatt mennyi minden ... órákat lehetne írni ....

  Köszönjük !”
 • 77. Madarász 2011. október 20. 18:59
  „76. Régebben volt egy nagyon kedves, bajúszos sofőr, aki mindig köszönt az utasoknak, nem te vagy véletlenül? :)”
 • 76. kurbli 2011. október 20. 18:54
  „71. Madarász, egyetértek veled, de én csak a magam nevében beszélek.

  5. mitzekatze!
  "a 30-as és 31-es járatok lakott területen 90-nel mennek"
  Ezt a baromságot magadtól találtad ki, vagy valaki segített?

  15. hellboy780917!
  "dierkt léptem előre kettőt, mire intenzív fékezést bemutatva egykét utas lelki egyensúlyából kibillentve nagynehezen megállt a zebra közepéig. persze a két lépés után visszaugrottam a kocsi takarásába, egyetemleges véleményemet (középső ujj) odanyomtam a fülke ablakához. "
  Erre én nem igazán lennék büszke! Főleg, hogy a 4 éves kisgyereked veled van, persze hadd tanuljon az a gyerek...
  Javaslom, ezt ne busszal, hanem fekete, lesötétített üveges mercinél, vagy audinál próbáld meg, és várjuk a tapasztalatodat!

  44. atagyor!
  A kolléga mesélte az esetet, igaz másképp, ki tudja mi az igazság. Az a biciklis nem a kerékpárúton tekert, mint a többiek, hanem az úttesten! Valóban dudált neki, nem másért, hanem hogy számítson rá, (éppen az ő biztonsága miatt) hogy előzni fogja. Ő, ezt nagy sértésnek vette, az helyett, hogy megköszönte volna, elkezdett üvöltözni a megállóban, igaz szerintem ezzel csak saját magát minősítette....
  Azóta is ez a biciklis ha látja a kollégát, mindig keresi vele a vitát, nem tudta magát túl tenni rajta ennyi idő után sem. Mégegyszer, nem tudom hogy volt, én így hallottam.”
 • 75. kisember1 2011. október 20. 16:42
  „73. lacizsiga 2011.10.20. 13:57
  Hát ez már kimerítette a rágalmazás és becsületsértés fogalmát...na én ez az, amit nem hagynék szó nélkül...Most minden második utasra rá fognak ordítani, hogy te vagy Ádám?!”
 • 74. Goldmund 2011. október 20. 14:20
  „Beleolvastam néhány hsz-ba.
  Rengeteget buszozom, és azt mondom: ennyire nem rossz a helyzet.

  Aki azt írta, hogy Angliában bárhol leintheted a buszt, annak azt mondom: MARHASÁG! A megállóban kell intened a busznak, hogy őrá vártál, különben nem áll meg. Akor sem áll meg, ha sokan vannak a buszon. Aki ottmarad, várjon békésen a következőre.
  Másvalaki írta, hogy a buszok áthajtanak a vasúti átjáró tilos jelzésén. Jó lenne tisztázni, hol, mivel Győrben szinte mindenhol sorompó is van.

  Viszont amit a cikkben írtak, ha az tényleg így van, valóban inkorrekt eljárás a sofőr részéről. Nyilván szituációtól is függ, de azért figyelni kéne erre. Megjegyzem: ugyanezt tehetnék, amikor a 14-es mögé a Szent István úton beáll egy vidéki busz, és az onnan leszállók próbálják elérni az előttük álló 14-est. Úgy látom, ott is jó móka hamar becsukni az ajtót, hogy csak a első 1-2 ember érje el a csatlakozást. Aztán a Teleki utcai lámpánál együtt vár a két busz a zöldre. :-(”
 • 73. lacizsiga 2011. október 20. 13:57
  „Elképesztő eset történt meg velem ma. Reggel kissé késve indultam el otthonról és negyed kilenc körül futva érkeztem meg a buszmegállóba Győrben a marcalvárosi állomáson ahol épp csak elértem a 14-s buszt. Felszálltam felmutattam a bérletemet elindultunk majd kinyitotta a sofőr a fülkéjének ajtaját és hátraszólt hogy én vagyok-e az Ádám? Mondtam neki, hogy nem úgy hívnak, erre azt válaszolta, hogy ne hazudjak, mert tudja hogy az is pont így néz ki mint én és hogy biztosan tagadom, hogy én vagyok az Ádám és én kevertem meg a szart tegnap mert nem volt képes időben odaérni a buszhoz és jó lenne ha megtanulnák viselkedni és nem spicliskednék, mert tegnap a kollegája kapott az újságcikk miatt leszúrást kapott és utána meg sírva fakadt, percekig kellett vigasztalni. És jó lenne ha vigyáznék mert baj lehet ha folytatom a volán lejáratását. Én meg döbbenten álltam mert nem elég hogy nyilvánosan megaláztak valaki helyett és az utasok is rossz szemmel néztek rám. Én semmiről nem tudtam, beértem a munkahelyemre, a kollegáimtól tudtam meg, hogy portáljukon jelent meg egy cikk, hogy többször otthagyott valakit a 14-s busz akit Ádámnak hivnak.
  Ilyet komolyan lehet, hogy egy semmiről nem tudó, semmiről nem tehető embert aláz meg más helyett egy szolgáltató vállalat alkalmazottja?”
 • 72. mitzekatze 2011. október 20. 13:07
  „20. anyádafatelepen:.................." kivasalják mint akárhol máshol."
  Ezen igen tetszett.”
 • 71. Madarász 2011. október 20. 12:13
  „Kurbli!

  Én ritkán járok busszal, éppen az előző években szerzett nagyon sok negatív tapasztalat miatt.

  Mindig udvariasan köszönök a sofőrnek, de nagyon ritkán érkezik válasz. Autósként viszont látom, hogy nagyon sok kollégád fittyet hány a közlekedés szabályaira, beleértve a piros jelzést a kereszteződéseknél és ami még veszélyesebb a vasúti átjárónál is. Szerintem abban egyetérthetünk, hogy az ilyen emberek nem valók a pályára!

  Ugyanúgy nem kéne telefüstölni az utasteret bagóval és otthagyni, vagy továbbvinni az utast a vezetőfülkében lógó fruskák miatt. Gondolom ebben is egyet értünk!

  Ami szintén bosszantó és veszélyes, amikor a buszvezető kezében a mobiltelefonnal vezet kilométereken keresztül. Ezt sem kéne csinálni, gondolom ebben te is egyet értesz!

  Mindig udvariasan kiengedem a buszt a megállóból, de azért a sofőr is figyelhetné, hogy milyen közel van hozzá az autó és persze az irányjelző használata sem elhanyagolandó. Tegnap a 83-ason csak a szerencsén és az autós lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt baleset délután, mert a sárga, szóló városi busz a tesco-nál a még jobbra villogó index-szel indult ki úgy, hogy az autó már szinte mellette volt. Persze értem, az autósok nagy része sem éppen földre szállt angyal e tekintetben, de azért nem ártana jelezni az indulási szándékot és belenézni a visszapillantóba, hogy nincs-e túl közel autós. Nem egyszer látni, hogy előbb kiindul a busz és csak akkor kezd indexelni, ha már kint van az eleje.”
 • 70. kurbli 2011. október 20. 12:01
  „64. aderzone, bocs, elfelejtettem valóban odaírni, hogy ez tényleg nem mindennapos, de sajnos elég sokszor előfordul, és nem csak a 22-esen.”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapkőletétel a megyei kórházban a miniszterrel - Galéria

A józan ész érvényesítését tartják szem előtt az egészségügyi rendszer újraszervezésekor - mondta… Tovább olvasom