Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Az út javításáért tüntettek

Fél éve azért alakult meg a Jancsifaluért Egyesület, hogy ha kell, tiltakozó akciókkal elérje: megjavítsák az utakat.

Fél éve azért alakult meg a Jancsifaluért Egyesület, hogy ha kell, tiltakozó akciókkal elérje: megjavítsák Győrött a Fehérvári út Mészáros Lőrinc utca és Körkemence utca közti részét. A legjobb megoldás a várost elkerülő út teljessé tétele lenne, de a lakosok szerint az is segítene, ha a kátyúkkal, nyomvályúkkal teli út állapotán változtatnának. Akkor kisebb zajt okoznának a teherautók. Tegnap ezért zárták le az útpálya felét a hatalmas forgalmat levezető szakaszon.

A forgalom olyan nagy ezen a szakaszon, hogy a zajszint a mérések szerint meghaladja az egészségügyi határértéket, tudtuk meg a Jancsifaluért Egyesület elnökétől, Balla Jenőtől. A kamionok ráadásul tönkretették az utat, az úthibákon zötykölődő járművek pedig a környékbeliek szerint dübörgő hangokkal növelik a motorzajt. Erre a mostanihoz hasonló demonstrációval hívták fel a figyelmet fél éve is, de a tiltakozás még nem hozott megoldást. Mégis úgy érezték, nem tehetnek mást: megint lezárták a fél pályát.

Hiába írtak leveleket az országgyűlési képviselőknek, kaptak ígéreteket miniszterektől, mindeddig nem történt semmi. Nem értik, hogy a párszor százméteres szakasz javítására miért nem kerül sor.

A probléma Jancsifaluban mintegy ezer embert érint, de csak tucatnyian vonultak az útra. A forgalomlassító akcióhoz csatlakozott a győrújfalui polgármester, Cserjés László és a polgárőrtársai is, mert náluk is ugyanez a gond. Nekik is tűrniük kell a zajt, a port, akárcsak a Fehérvári út közelében élőknek, mert ez Győr egyik legforgalmasabb szakasza. Naponta mintegy húszezer jármű halad erre.

– Semmit se tehetek, nem a városhoz, hanem az államhoz tartozik ez a szakasz, ráadásul a nemzetközi kamionforgalom kijelölt útvonala – szögezte le Balogh Imre önkormányzati képviselő, aki szolidaritásból részt vett a tüntetésen. Ő távolabb lakik, Schmuck Géza viszont ablakot se tud nyitni, olyan közel halad a forgalom házához. Szerinte a Fehérvári és az Ipar út kereszteződésében készülő körforgalom helyett az elkerülőútra kellett volna költeni a pénzt, az jelentene megoldást a gondjukra. Horány Sándor már hetven éve él ezen a környéken, de úgy véli, csak három-négy éve lett elviselhetetlen a helyzet. Szeretné, ha legalább az állam az ablakcseréhez hozzájárulna valamivel, mert sosincs nyugalmuk a környékbelieknek.

– Bosszankodtam, de most, hogy tudom, az út javításáért tiltakozók okozták a dugót, megértem, hogy várakozni kell. Gyakran járok erre, nekünk autósoknak is jó lenne, ha változna a helyzet – nyilatkozta Kovács Péter, aki a forgalomban araszolt tegnap késő délután. A hozzá hasonlók többségének fel se tűnt a torlódás...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloldják a parkolózárat két helyen

A Kisalföld úgy tudja, hamarosan ismét megállhatnak az autósok a győri Czuczor és a Jókai utcában, ahol tavaly októberben szüntették meg a parkolókat. A Bajcsy-Zsilinszky és Aradi vértanúk útján viszont marad a fél éve bevezetett tiltás. A fizetőparkolót jelző táblákat tavaly október 1-jén cserélték le „Megállni tilos!" táblákra a győri belvárosban. Tovább olvasom