Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Az út a nemzetbiztonsághoz vezetett

T. Koroncói Polgármesteri Hivatal! A Sokorói utca közlekedési rendezésére ígéretet kaptunk, de a helyzet azóta csak rosszabb! - írta SMS-ben egy választó.
Kisalföld SMS
30/30-30-449

T. Koroncói Polgármesteri Hivatal! A Sokorói utca közlekedési rendezésére ígéretet kaptunk, de a helyzet azóta csak rosszabb!
Egy választó

Horváth Lóránt koroncói polgármester a Kisalföld megkeresésére elmondta, már a nemzetbiztonsági hivatalnál is feljelentették az önkormányzatot az út miatt. Az ügy azóta a helyére került, a környezetvédelemhez, de a rendezési tervben is szereplő elkerülőutca megvalósításáig a polgármester egyelőre a választók türelmét kéri.
– Tény, hogy a község rendezési tervében szerepel az elkerülőút megépítése, de azt is tudomásul kell venni, hogy ez százmilliós tételt jelent az önkormányzat gazdálkodásában. Mintegy harminc földtulajdonostól kell kisajátítani az út nyomvonalát úgy, hogy az derékba vágja a keskeny parcellákat. Ráadásul a tulajdonosok között van külföldi, gyámság alatt álló, egyes földek örökösödése rendezetlen...

A megszerzés után következik még a termelésből kivonás, aki foglalkozott már ilyen ügyekkel, az tudja, hogy ez milyen bonyodalmakat jelent az ügyintézésben. Az önkormányzatot azonban nem ez hátráltatja, hanem az anyagiak hiánya. Az iskolát például a szükséges tanulólétszám ellenére fenntartjuk. Tény, hogy a forgalom nagy ezen az útszakaszon, megértem az ott lakókat, hiszen két cég telephelye zárja ezt az utcát. Javukra kell azonban írni, hogy az aszfaltozást a Horker Kft. a saját költségén végeztette el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenéjükkel kerültek Európa középpontjába

Tét - A téti zenészek nemrégiben a lengyelországi Suchowolában az Europarade fúvósfesztiválon… Tovább olvasom