Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Az ünnepre készül a Győr-Szol is

A szolgáltató munkatársai a napokban a március 15-i ünnepségek helyszínein végzik el a szükséges előkészítési munkákat.


Az Eötvös és a Bisinger parkban, a Honvéd ligetben és a Városház tér környezetében megtörténik a lombgyűjtés. Ugyanitt a szakemberek szükség szerint megmetszik a fákat, a kétnyári vagy hagymás virágokkal beültetett ágyásokat kapálják, az egynyári virágok beültetésére váró virágágyak földjét lazítják. A parki járdák seprését géppel végzik el. A rendezvények helyszínére vezető és a belvárosi utak tisztítása seprőgépekkel valósul meg.

Az ünnepi felkészülés érinti a közterületen lévő utcabútorokat, az egyes helyszíneken lefestik a padokat és a hulladékgyűjtőket. A burkolatok hibáit szintén kijavítják.

A felvétel a Honvéd ligetben készült.
A felvétel a Honvéd ligetben készült.

A GYŐR-SZOL Zrt. a díszítésben is kiveszi a részét. Március 15-ére a Honvéd ligeti színpadhoz hat darab, örökzöldekkel és virágokkal beültetett láda kerül. A cég a díszközgyűlés helyszínén, a Richter teremben, a színpad elejére kihelyezetett 60 darab cserepes virággal biztosítja a rendezvény elvárható színvonalát.

A nemzeti színű zászlók kihelyezése az előírt helyeken március 14-én hajnalban kezdődik. A lobogókat március 18-án szedik majd le.

Március 15-ére megszépül a Révai úti emlékhely. A lefestett kopjafánál az életterüket túlnőtt fákat eltávolították, helyettük a városias életkörülményekhez jól alkalmazkodó fajtákat ültettek. Az emlékoszlop közvetlen környezete díszburkolatos fedést kapott. A kőburkolat két szélén örökzöldek díszlenek.

Az ünnepi felkészülés takarítási, kivitelezési és javítási munkáinak elvégzésén a GYŐR-SZOL Zrt. mintegy 45 munkatársa dolgozik a március 15-ét megelőző napokban.


Olvasóink írták

  • 1. Valaki 2013. március 16. 09:11
    „Azt hittem visszaállítják a heti kukaürítést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpát-medence legjobb matekosai Győrben - videó

Csütörtökön kezdődik az a nemzetközi matematika verseny Győrben, melynek szervezője a győri Krúdy és… Tovább olvasom