Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Az ünnepelt ajándéka

Győr - A Győri Hőszolgáltató Kft. a júliusi fogyasztás kiszámításakor az ötszázalékos áfaemelés különbözetét átvállalja a fogyasztóktól. H. Szováti Miklós igazgató jubileumi ajándéknak szánta a kedvezmény bejelentését, cége idén lett negyvenéves.

A Győri Hőszolgáltató Vállalatot 1969. július elsején alapították. Akkor 1511 lakást fűtöttek, most, negyven évvel később már 24 ezer otthon és mintegy ezer intézmény melegéről gondoskodnak. H. Szováti Miklósügyvezető igazgató tegnapi jubileumi értékelésében a városházán mérföldkőként említette a gázmotoros erőmű 2002. őszi üzembe helyezését, amellyel kialakult a két fő üzletág: a távhőszolgáltatás mint alaptevékenység és a villamosenergia-termelés, -értékesítés. A cégvezető elmondta: a társaság ma átlagosan 8,5 milliárdos éves árbevétellel gazdálkodik, tulajdonosától, Győrtől soha nem kért és nem kapott pénzügyi támogatást, beruházásait saját tőkéből fedezte. Az is elhangzott, hogy az elmúlt évek eredményei alapján idén közel 1,5 milliárd forint osztalékot vett fel a város.

A tájékoztatón részt vevő László György, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének alelnöke egyebek között azt mondta: a távhő áfájának csökkentése, ugyanakkor a gáz áfájának magas értéken tartása végre kompenzálja azokat a torzulásokat, amelyek érdemtelen hátrányba hozták a szakmát. A távhő nem lakótelepfűtés, hanem energiapolitikai eszköz, környezetkímélő lehetőség, amelynek kiépítését külföldön hatalmas összegekkel segítik.

H. Szováti Miklós igazgató a jubileumi értékelés végén bejelentette: cége a júliusi fogyasztás elszámolásakor a hónap elejétől esedékes áfaemelés ötszázalékos különbözetét átvállalja a fogyasztóktól, vagyis érvényesíti az előírt emelést, de a számla utolsó sorában ad minden díjfizetőjének 5 százalék kedvezményt. A döntés születésnapi ajándék a cég részéről, amelyet az a remény alapoz meg, hogy augusztus 1-jétől az Európai Bizottság jóváhagyásával a távhő áfája 18 százalékra, jövő januártól pedig 5 százalékra mérséklődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rotary Club: ˝Egyesült erővel hatékonyabban lehet segíteni˝

Győr - ˝Ha egy hegyet kell megmásznod, akkor ne gondold azt, hogy a várakozás kisebbé fogja tenni˝:… Tovább olvasom