Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Az ünnepekig minden ágynak gazdája lesz

Győr - A hajléktalanok Stromfeld úti téli krízismenhelye az első egy hónapban 70 százalékos kihasználtsággal működött. A hajléktalanok többsége egyelőre kivár, december közepéig azonban valószínű, minden ágy „elkel". A likócsi Segítőházban viszont egész évben telt házat jegyeznek.
A 60 rászorulót (48 férfit és 12 nőt) befogadó Stromfeld utcai épület az elmúlt szezonban is menedéket jelentett azoknak, akik éltek a lehetőséggel. A menhelyet elsősorban azok a hajléktalanok lakják, akik a téli időszak beköszöntéig a közterületeken élnek. Az intézmény téli krízisszállóján lehetőség van tisztálkodásra, étkezésre, pihenésre.

– Akik még az utcán vannak, az enyhébb időjárás miatt gondolkodnak, bejöjjenek vagy sem. A többség még arra vár, hogy egy kicsit elmozduljon a hőmérő higanyszála – a szabadban jelenleg 220–230 hajléktalan él – mondta el Sütő Csaba, a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője.

Minden hajléktalannak jut ruha és cipő a likócsi bázison fenntartott ruharaktárból. Fotó: Krizsán Csaba. Felvételünk illusztráció
Minden hajléktalannak jut ruha és cipő a likócsi bázison fenntartott ruharaktárból. Fotó: Krizsán Csaba. Felvételünk illusztráció

Nyáron az épületet felújították. Idén a szükséges festés-mázolás mellett korszerűsítették a vízszolgáltatást, a fűtéstechnikát, s kiemelt figyelmet fordítottak a mellékhelyiségek karbantartására is. A menhelyet – normatív finanszírozás keretében – a város tartja fenn, az idei felújítást egy-másfél millió forinttal teljes mértékben a város finanszírozta.

A Stromfeld utcai krízisszálló mellett a likócsi Segítőház is folyamatosan fogadja a rászorulókat, itt közel 220-an élnek. Mindkét bázison találnak orvost a hajléktalanok, így a Stromfeld utcában és Likócson is szakemberek látják el az arra rászorulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az óvoda

Mintegy tízmillió forint értékben újult meg a nagybácsai óvoda: kicserélték a nyílászárókat és… Tovább olvasom