Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Az ünnep előtti napon: egy este a pápával

Május elsején avatják boldoggá II. János Pált. A Virtuális Plébánia Alapítvány arra hív mindenkit, hogy az ünnep előestéjére szervezzenek helyi programokat, beszélgessenek, idézzék fel a legendás pápa alakját.

Sajátos módon szervez ünneplő, emlékező közösséget II. János Pál május elsejei boldoggá avatására a Virtuális Plébánia Alapítvány. A nemrégiben indított www.eletjel.hu című honlappal arra biztatnak mindenkit, hogy az ünnep előtti napon töltsenek egy estét a pápával, különféle módon rágondolva idézzék fel személyét, lelkületét és szavait.

– Az együttlétnek, még ha ez fizikailag egymástól távoli helyszíneken is történik, számos formája lehet: imádság, koncert, filmnézés, előadás, élménybeszámoló, csoportos beszélgetés, fotókiállítás vagy egy karitatív program, például ételosztás, kórházlátogatás. Ezzel az estével azt szeretnénk üzenni: létezik mennyország, van örök élet, és ez az ország itt van közöttünk, a szentek köztünk élnek – mondta el a szervezők nevében Gégény István, az alapítvány egyik győri munkatársa. – Köztünk élt még néhány évvel ezelőtt II. János Pál is, aki mindenki felé kitárta karjait, kapukat nyitott, hidakat épített nemzetek, vallások, földrészek és nemzedékek között, így ez a meghívás sem csupán a katolikusokhoz szól, bárki csatlakozhat, aki szívesen ünnepelne együtt a pápával és barátaival.

A honlapon örömmel várják az egyénileg és csoportosan bekapcsolódni vágyók jelentkezését – megyénkből eddig a fertődi Szent Kereszt-, a győri Szent Anna-templom közössége és győrszemerei érdeklődők csatlakoztak –, akiknek segítséget nyújtanak az este előkészítéséhez – tudtuk meg.

A www.eletjel.hu honlap segítségével szeretnék elérni, hogy minél több ember bekapcsolódjon a II. János Pálra emlékezők körébe – mondta el Gégény István. Fotó: Krizsán Csaba
A www.eletjel.hu honlap segítségével szeretnék elérni, hogy minél több ember bekapcsolódjon a II. János Pálra emlékezők körébe – mondta el Gégény István. Fotó: Krizsán Csaba


– Folyamatosan frissítjük rovataink közül a Pápanaplót, ahol II. János Pálhoz kapcsolódó videókat, képgalériákat és írott anyagokat teszünk közzé. Várjuk honlapunk látogatóinak a pápával kapcsolatos személyes élményeit, tanúságtételeit, amelyek megerősítésként szolgálhatnak mások számára. Azt szeretnénk, ha a boldoggá avatás, s a megelőző este nem csak egy eseményként múlna el, hanem nyomot hagyna az emberek szívében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 1 milliárd forintból újul meg a Nagy-Pándzsa - videó

A Nagy-Pándzsa újjáélesztése véget vet az árvízvédelmi szempontból rendkívül kedvezőtlen korábbi… Tovább olvasom