Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az új termékért összefogtak a magyar cégek

Megindult a nagyipari gyártás a Graboplast beruházásában megújult soron, amely a helyi cégek összefogását testesíti meg.

Jancsó Péter a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: négy évvel ezelőtt komoly problémát jelentett a padlók tisztíthatósága, főként annak fényében, hogy a Graboplast-termékeket szívesen építik be távol-keleti metrókba, buszokba, ahol sok viszontagság éri őket.

A társaság K+F igazgatósága 2006-ban kidolgozott egy eljárást, aminek köszönhetően az új anyaggal kombinált, PVC-bázisú padló felületi rétege akár PVC-mentessé is tehető. Ez számtalan korláttól szabadítja meg az alkalmazását, s a drágának ezután sem minősülő PVC-felület eddig elképzelhetetlennek hitt tulajdonságokat kapott. Jó részüket még maga a Graboplast sem ismeri – tette hozzá Jancsó Péter.

Németh Anett marketingigazgató ezt egy kísérleti berendezéssel szemléltette is: a gumitalpat imitáló ingával nagy nyomásnak tette ki a padlómintát, míg egy másikat égő vegyszerrel tesztelt. Látható volt, hogy míg a PVC padlón az eldobott cigarettacsikk sötét nyomot hagy, addig a másikon nem, mivel az anyag hő hatására vízrészecskéket bocsát ki.
A Graboplast 2007-ben szabadalmaztatta az eljárást, s ezt a napokban jegyezték be. Ahhoz azonban, hogy nagyipari mennyisében és szélesebb termékválasztékban készülhessenek a padlók, a gyártósort át kellett alakítani.

Galéria! Fotók: H. B. E.


A 110 milliós beruházás – a Visiotechhel és rajta keresztül négy magyar céggel kötött megállapodás alapján – most valósult meg, erről Borsodi László, a szerződő Borsodi Műhely Kft. igazgatója beszélt. Az összefogás annak a jól ismert válságkezelő felhívásnak a jegyében született, amivel a győri polgármester tavaly márciusban a magyar termékek támogatására biztatta a győri cégeket.

Jancsó Péter elmondta: a teljes beruházás 110 millió forintba került. Borkai Zsolt szerint a város továbbra is szeretné támogatni a vállalkozások összefogását, amelynek ügyéhez eddig 80 cég csatlakozott.

Olvasóink írták

 • 7. greenie 2010. február 09. 09:47
  „Fürgeszarvas! Abszlut egyetértek veled. Sajnos csak hangoztatják, hogy demokratikus párt. Az tény, hogy egy demokratikus országban az egyik párt. De a döntések valahogy nem demokratikus módon születnek a pártban, hanem egy kolesz szobában OV és szobatársai eldöntik.
  Az, meg hogy Borkai úr mennyire szavahihető, vagy sem, azt mindenki döntse el. Nekem nagyon a fejlemben vannak a polgármesterré választását követő első interjújának szavai, amiket a Kisalföld-nek adott: itt ugyanis azt mondta, hogy ő nemhogy nem FIDESZ tag, de sosem lesz az, mivel ő minden győri polgármestere és itt békét és összefogást akar meghonosítani. Meg azt is mondta, hogy ő sosem lesz parlamenti képviselő, mert ő a győrieket akarja itt szolgálni, és akkor lesz a legjobb, ha teljes erejéve a polgármesterségre koncentrál. És aztán mi lett az egészből? Szóval akkor ő is hazudik reggel, délbe, este?
  Vagy ez kettős mérce, mivel az esetében csak változott a helyzet? Mindenki döntse el maga!
  Hajrá Győr, a Bajokkal nyerni fogtok! De mit is?”
 • 6. Fürgeszarvas 2010. február 08. 12:03
  „Borkai úrról alkotott véleményekkel összecseng az enyém is,többszörösen bizonyította - sajnos - hogy egy kaméleon (színét változtatni képes) ember ! Annál azonban sokkal nagyobb gondnak tartom azt , ha a Fidesz 2/3-os többséget szerez , mert az egyenes út a diktatúrába ! Azt meg már ismerjük,volt részünk benne a XX.században bőven ! Mondhatják nekem,hogy ők egy demokratikus párt,az egy dolog ! Mondták már ők magukról azt is , hogy liberálisok ! Az sem volt igaz ! Miért kellene elhinnem azt,hogy most igazat mondanak ? Úgy látom , hogy amíg ezek a "koleszos haverok" egy csapatot alkotnak,akik ugye jóban - rosszban össze tartanak ( mert ismerik egymás "életrajzát" és az együtt elkövetett disznóságokat) , addig sok bizalmam nincs bennük ! Nincsenek azok a szép ígéretek,amiknek még egyszer bedőlnék úgy,mint ´98-ban !”
 • 5. 13.István 2010. február 08. 09:53
  „T. greenie ! Kárvolt fönnmaradnod,Te még azt hitted a széken űlsz, mi már a padlón vagyunk.ha nem térsz
  észhez még Te alólad is kilopják a széket! Akkor már nem az ülepedre esel ,hidd el egy alternatíva van az a 2/3 -ad!”
 • 4. greenie 2010. február 08. 09:24
  „Ja t-a-ibi! Ne mondj ilyeneket. Ő nem alkalmatlan, hisz a közpénzekből fennatartott helyi médiában megjelent bemutatásában is azt írják, hogy olimpiai bajnok polgármester. Ezek szerint az elmúlt olimpián, vagy valamelyik régebbin a fedett pályás polgármester versenyt megnyerte. Tehát a világon ő a legjobb ebben a szakmában. Nem értem miért kell bántani, hisz papírja (jaj, majd elfelejtettem, aranyérme) van arról, hogy ő a legjobb.
  Ő nagyon jól csinálja, hogy a helyi válallkozásokat segíti, hogy munkahelyeket termentsenek. Pénteken majd lefórdultam a székről, mikor hallgattam a főnöke beszédét. Igen, meghallgattam. Amikor azt mondta, hogy az elkövetkezendő 10 évben 1.000.000 új munkahelyet hoznak létre. Igen, ez nem elírás!. Eddig csak 100.000-ről beszéltek, de most már 1.000.000, ami éi 100.000-t jelent. Hát azért erre én kíváncsi leszek. Ja, vagy május 1.-i felvonuláson majd bejelenti, hogy "Mi nagyon szerettük volna, de annyira sz.r helyzetben van az ország, hogy nem lehet. Mi erről nem tudtunk!"
  Pedig még le sem kezdték a kampányt, hiszem azt csak március 15-én kezdik. Kíváncsi leszek, hogy akkor hány új munkahelyről fog beszélni! Kérem a tippeket! Én 2.000.000-t saccolok, de lehet, hogy keveset mondtam. Izgalmas idők elé nézünk!

  További szép napot mindenkinek! Hajrá Győr, a Bajnok sikerre visz!”
 • 3. t-a-ibi 2010. február 08. 06:05
  „Döbbenetes pofátlanság ahogy Borkai hülyének nézi választóit.
  A polgármesteri jelölésében, még a helyi vállalkozókat segítette, majd nem győzött bevásárló központokat avatni.
  Tavaly is eljátszották a Magyar terméket vásárolj játékot.
  Kiderült, alkalmatlan a polgármesteri pozícióba.
  Az hogy olimpiai bajnok, semmit nem old meg.
  Egyébként nem esett messze az alma a fájától!

  Érdemes lenne, ha megismerné a Győriek véleményét eddigi (semmi) tevékenységéről.
  A nemzeti oldalt úgy le sz"rja, mint elődei, sőt jobban.”
 • 2. greenie 2010. február 06. 09:59
  „Mivel is kívánja támogatni a város a 80 cég összefogását? Talán azzal, hogy néhány sajtótájékoztatón megjelenik az olimpia bajnok polgármester? Ettől nem lesz több munkahely, nem marad meg több állás, nem ehet többet a munkás és családjuk? Miért érzem úgy, hogy ez egy PR akció, amit a bajnok megpróbál meglovagolni? Hajrá Győr, ezzel mi is olimpiai bajnokok lehetünk!”
 • 1. Diák 2010. február 05. 16:34
  „Jön az ész!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Billencsáradat a falu főutcáján

Az eneseiek aggódnak, hogy az óriási teherautó-forgalom kárt okoz a házaikban. Tovább olvasom