Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Az új lakásból is a kicsit veszik

Legalább 15 új társasházi projekt fut Győrben, újraindult a Szitásdomb, készülnek a vízivárosi ingatlanok, elérte a befektetési kedv Győr-Szigetet és már Ménfőcsanak legszélét is. Mi most elsősorban az árakra voltunk kíváncsiak.


Csak új építésű és fűtésre kész lakások áraiból készült körképünk. Mondani sem kell, hogy a csúcs a presztízst jelentő Belváros.

A győri Belvárosban a négyzetmétert 380–430 ezer forintért adják az új projekteknél, például a Bajcsy-Zsilinszky úti társasházakban. Dr. Csóka Szilárd ingatlanszakértő szerint a válság előtti időket jellemző gigaberuházásokat a szerethetőbb, kis lakásszámú házak váltják fel, a Vízivárosban is 14 és 22 lakásos házakat látunk. Jó hír, hogy új részekre is kiterjed a befektetői kedv, amelyet élénkít az alacsony betéti és hitelkamat, a magas hozam és az országos átlagnál jelentősen magasabb bérleti díj. Fontos tényező még a város különleges helyzete az Audi miatt s a szerencsés lendítőerő, hogy a válság miatt „beszorult" lakások mára szinte mindenütt elkeltek. A szimbolikussá vált Dunapart Rezidenciában például már egy eladó ingatlan sincs, a piac kitisztult.

A Vízivárosban is gombamód nőnek a 14 és 22 lakásos társasházak. A négyzetméteráruk 300–320 ezer forint között van. Fotó: Mészáros M.
A Vízivárosban is gombamód nőnek a 14 és 22 lakásos társasházak. A négyzetméteráruk 300–320 ezer forint között van. Fotó: Mészáros M.

Nézzük az árakat: dr. Csóka Szilárd tájékoztatása szerint Belváros után a „klasszikus" Révfalu következik, ahol például a Szövetség és Rónay utca sarkán épültek házak a közelmúltban. A négyzetméter ára 325 és 350 ezer forint között mozog, ebben természetesen nincs benne a garázs vagy a közműköltség. A Vízivárosban, ahol most egy szupermarket is épült a most félig kész társasházak ölelésében, 300–320 ezer forint a négyzetméterár, s a 40–70 négyzetméteres lakást mondhatjuk átlagosnak.

Az új negyeddel kapcsolatban megkérdeztük Buza Tímeát, a beruházásban érdekelt ingatlaniroda ügyvezetőjét: kiderült, év végére legalább 40–50 lakás elkészül, de lesz, amit már a nyáron átadnak. A vevők között akadnak Audi-dolgozók, de főként azok vásárolnak ingatlant, akik az Audi-iskola közelsége miatt jó befektetési lehetőséget látnak a lakóparkban. Hozzátette: a kétszobás, nappalis, 60–65 négyzetméteres ingatlanok iránt a legnagyobb a kereslet.

Más városrészek felé tekintve: Nádorvárosban viszonylag kevés az új lakás, itt viszont „révfalui" árakat látunk: 320–350 ezer forint a négyzetméter. Új belépő Győr-Sziget – mondja dr. Csóka Szilárd –, ahol főként a fejlődő infrastruktúra alapozza meg a beköltözői kedvet. Így ami a legközelebb fekszik a Belvároshoz – például a Simor püspök tere környéke –, az 285–300 ezres négyzetméteráron adható, ami pedig a Temető utca táján épült, azt 265–275 ezer között hirdetik. Ménfőcsanakon 240 ezer forint alatt is kapható új négyzetméter, a Mediterrán lakópark szinte teljesen betelt, most a Gyirmóthoz legközelebb eső szélen indul projekt. A Városrétről nemrég részletesen beszámoltunk, a kulcsrakész lakások ára panorámától függően igen vegyes, 300–380 ezer forintért adják őket.

Az új elit városrész kétséget kizáróan Pataháza, ahol az ízlés és a jómód szerencsésen találkozik, s 80–100 milliót érő házakat is építettek néhányan a 20–22 milliós telkekre. A Kisbácsával határos, közigazgatásilag Vámosszabadihoz tartozó Szitásdombon pedig újraindult az értékesítés, a lakónegyed telkeinek 10–15 százalékát eladták, körülbelül 13 ezer forintos négyzetméteráron. A családi házak mellett sor- és társasházak is épülnek.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fának csapódott egy autó Győrújfaluban

Az autó az ütközés után felborult szombat délután Győrújfalun a Mártírok utcában. Tovább olvasom