Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Az új központ új versenyt is jelent?

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ átadásával még egy színházépülettel, illetve konferenciák, tudományos tanácskozások lebonyolítására alkalmas teremmel bővült Győr.
Körképünkben arra kérdeztünk rá: konkurenciának tekintik-e a hasonló feladatot ellátó (köz)intézmények a BBMMK-t? A közintézmények egy része költségvetésük kisebb-nagyobb részét saját bevételeikből kell hogy fedezzék. Számukra nyilván nem mindegy, hány hasonló feladatot ellátó színházzal, konferenciateremmel vagy csarnokkal kell megküzdeniük a rendezvényekért.
A felújított és a napokban átadott Bartók Béla Megyei Művelődési Központot – amely ebből a szempontból több intézménynek is konkurense – egyelőre senki sem tartja vetélytársnak: legalábbis ez derül ki körképünkből.
A már korábban működő intézmények arra hivatkoznak, hogy ők kialakították saját arculatukat és közönségüket; s abban is bíznak, tisztességes versenyben mindenki megtalálja a maga számítását.
Medgyasszay László a BBMMK-tulajdonos megyei önkormányzat alelnökeként sokszínű, minőségi és eladható programokat ígér. Szerinte ugyanis csak így lehet gazdaságosan működtetni az intézményt, amely nem akar konkurálni a már kialakult arculattal rendelkező házakkal, termekkel. A Bartók művelődési ház üzemeltetéséért felelős alelnök úgy véli, legalább egy év kell ahhoz, hogy a központ kialakítsa saját arculatát.
Tichi László, a Győri Nemzeti Színház gazdasági igazgatója részt vett a BBMMK átadásán, s mint mondta, körbe is nézett a színpadon. „A technika valóban modern, színházi produkciók befogadására alkalmas – jegyezte meg. – Azt gondolom, ha egy-két előadást át is vesz tőlünk a központ, akkora konkurenciát nem jelent, amely a költségvetésünket megrengetné. Korrekt együttműködéssel megoldható, hogy mindketten megtaláljuk számításunkat és a győri közönség is jól járjon."
Baross Gábor, a Győri Filharmonikusok igazgatója hasonlóképpen nyugodt. P is úgy gondolja, annak ellenére, hogy alig két utcasarok választja el a BBMMK-t az általuk használt Richter Teremtől, nem jelentenek egymásnak konkurenciát. „A Richter Termet akusztikája, színpada és nézőtéri befogadóképessége teszi komolyzenei koncertek tökéletes helyszínévé. Nem beszélve arról, hogy nálunk található Magyarország egyik legjobb zongorája, amellyel értelemszerűen nem rendelkezhet a megyei művelődési központ" – mondta Baross Gábor.
Pintér Imre, az egyetemi sportcsarnokot üzemeltető kft. vezetője kijelentette: számukra azért nem jelent riválist a megyei művelődési központ, mert rendezvényeik ott kezdődnek, ahol a BBMMK-é végződnek. Vagyis a mintegy ötszáz nézőt befogadó Czuczor utcai épület biztosan nem pályázhat olyan rendezvényre, amely egy-kétezer fölötti látogatót vonz – ez az, ami már az egyetemi csarnok terepe.


Kapcsolódó cikkek >>

Az új központ új versenyt is jelent? (2003-03-17) >>
BBMMK: befogadó színház is lesz (2003-03-11) >>
BBMMK: sikeres műszaki átadás (2003-01-15) >>
Átadták a megyei művelődési központot (2003-03-16) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradandót alkotó férfiak

A nemzeti ünnephez Győrött hagyományosan kapcsolódik a Pro Urbe-díjak átadása. Ezt az elismerést… Tovább olvasom