Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Az új helyi buszjáratokról - Olvasói panasz

Február 6-tól a győri önkormányzat döntése alapján érvénybe lépő új autóbusz-menetrend jelentős fejlesztéseket tartalmaz Bácsa városrész számára.

Olvasói SMS. A február 6-tól érvényes helyi autóbusz-menetrenddel kapcsolatos kérdésem: az ipari parkból, illetve Gyárvárosból a Révai utcába érkező 12-es, 15-ös, 30-as, 31-es járatokról hogyan lehet a 23-as járatból 11-essé alakuló járatra átszállni? A Révai utcából futás az Aradi vértanúk útjai megállóig? Vagy van jobb lehetőség? A mostani menetrenddel a bácsaiakkal jól elbántak! Nagyon sok érintett utas nevében: emjéné
Olvasónk panaszára a Kisalföld Volán Zrt.-től az alábbi választ kaptuk: „Február 6-tól a győri önkormányzat döntése alapján érvénybe lépő új autóbusz-menetrend jelentős fejlesztéseket tartalmaz Bácsa városrész számára. A 11-es autóbuszok nemcsak a Belvárost, hanem Nádorvárost, Adyvárost és Marcalvárost is elérhetővé teszik a Bácsán, Kisbácsán és Révfaluban élők számára.

Közvetlen autóbusszal utazhatnak a vásárcsarnokhoz, a kórházhoz, a nádorvárosi köztemetőhöz, valamint az adyvárosi és a marcalvárosi iskolákba, munkahelyekre, ami sok embert érint pozitívan. Továbbá a 11E gyorsjárat sűrűbben,
csúcsidőben 30 percenként közlekedik és februártól nemcsak tanítási napokon, hanem tanszünetes munkanapokon is jár.

A keleti irányból (Likócsról, Győrszentivánról és az ipari területek egy részéről) a Révai Miklós utcáig közlekedő autóbuszjáratok esetében valóban némi kellemetlenséget okoz, hogy a Révai Miklós utcából körülbelül 400 métert kell gyalogolni a 11-es autóbusz megállóhelyére az Aradi vértanúk útjáig. Munkanapokon a reggeli és a délutáni órákban viszont az Árkád üzletháznál a 11E gyorsjáratra is át lehet szállni a fenti irányokból érkezve, így gyorsan és kényelmesen el lehet jutni Bácsára" – áll a Volán válaszában.

Olvasóink írták

 • 2. -upho- 2012. február 16. 04:53
  „400 méter. Ebbe mégse kéne belehalni.”
 • 1. Goldmund 2012. február 15. 12:39
  „Ugyan, kit érdekelnek a munkába menők (=adófizetők, teljes árú bérletet vevők) igényei?
  A lényeg, hogy az ingyen utazó nyugdíjasok átszállás nélkül mehessenek a temetőbe meg a vásárcsarnokba. Még örülnek is, hogy háromnegyed órás városnézést is kaptak a KV-tól.
  Aki meg 8-12 óra munka után mihamarabb haza akar érni, az meg megszívta.

  Egy ésszerűen gazdálkodó magáncég a teljes árat fizető embert akarná leginkább megtartani. Tudom, itt kőkeményen beleszól a politika is a menetrendbe (nyugdjíasok = sok és megbízható szavazó).

  A 11E nagyon jó, hogy van; talán előbb-utóbb ez lesz indulási gyakorisága szerint az ALAPjárat és a 11-es az ezt kiegészítő járat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gulyáslevest osztottak a rászorulóknak Győrben

A Rotary Club Győr és a Kisalföld közös akcióján kedden a győri, Stromfeld Aurél utcai… Tovább olvasom