Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Az új Bácsai úton már a kopóréteg készül

Ezerötszáz méter hosszan, 1,3 milliárd forintból épül az új Bácsai út, amelyen néhány hét múlva már autózhatunk, s az autóút mellett kerékpárút is fut.

A régi, többszörösen toldozott-foltozott út végre tehermentesül, a városrész lakói már csak a zaj, a folytonos benzingőz miatt is némiképp fellélegezhetnek.

Tervek szerint augusztus végén, szeptember elején teljesen elkészül a Belvárost Bácsával összekötő út. A beruházás teljes költségét a város állja, s a helyiek minden túlzás nélkül évek, évtizedek óta várnak az elkerülőre. A bejáráson látottak alapján: érdemes volt.

– Mind a zaj, mind pedig a környezetszennyezés, a zsúfoltság okán nagyon várják az út átadásának pillanatát – fogalmazott Ottófi Rudolf alpolgármester a részönkormányzat tagjaival tett bejárás során és megsúgta, tett már egy kanyart az új úton, amely tehermentesíti a régit. – Praktikus, hogy a kerékpár út is időben ezzel együtt megépül, így a bácsaiak a jövőben biztonságos körülmények között tudnak a városba bejárni.

Az új Bácsai úton már a kopóréteg készül - Fotó: Harcsás Judit


Szabó Dezső, a Magyar Aszfalt Kft. területi igazgatója elmondta, a november végétől tartó beruházás a finiséhez ért: azaz a rákötési munkák mellett a napokban az út kopórétege készül, 50-60 ember folyamatosan dolgozik a területen. A sok eső, a nagy belvíz miatt akár két hónapos csúszással is számolhattak volna, ám most nyújtott műszakban estig dolgoznak, hogy behozzák a lemaradást.

– A kisbácsai templom környékén már a rákötési munkálatokat fejezzük be, s egy villanyoszlop áthelyezése miatt augusztus 19-én áramszünet lesz – tájékoztatott az igazgató. Gyorsabb, folyamatosabb lesz a forgalom az új Bácsai úton, s ezzel együtt Kisbácsa vízelvezetési rendszere is megújul.

A földmunkák befejezésével a napokban a kopóréteg is elkészül az új Bácsai úton. A régi úgynevezett szervízút marad. A bejáráson a beruházás részleteit Ottófi Rudolf alpolgármester, valamint Szabó Dezső, a Magyar Aszfalt Kft. területi igazgatója ismertette.

Olvasóink írták

 • 15. peet12 2010. augusztus 09. 17:49
  „A képen látható képviselő Urak végre észrevehetnék, hogy a Kultúrház utcában eső után "mellescsizma" nélkül se postára se húsboltba nem lehet bemenni! Tán ebből a projektből jutott volna kb. 1 milla arra, hogy ezeket a beltengereket megakadályozó pár tíz méteres csapadékgyűjtő szakaszt a Sövény utcáig megépítsék! Számítsa ki valaki városházi zseni, hogy a szippantások költsége 10 év alatt vajon mennyi lehetett.”
 • 14. háté 2010. augusztus 08. 15:00
  „1500m--1,3 milliárd, teljesen önkormányzati pénzből!---hajjaj, lesz a választásokra pénz!--folyik a narancslé.
  Azért egy alagutat építhettek volna, ennyi lóvéból.”
 • 13. fióka 2010. augusztus 07. 20:24
  „Ezerötszáz méter hosszan, 1,3 milliárd forintból épül az új Bácsai út,--->ez igen nem semmi, ekkora öszegből a németek leraknak 8-10km 4 sávos autopályát teljes infrastruktúrával.csak röhögni tudok már hogy szedik ki a pénzt vakítsák a népet az alatomosabbnál alatomosabb piár szövegekkel.”
 • 12. gyugyu1 2010. augusztus 07. 19:10
  „bbbbb! Ne azt nézd,hogy 1,3 milliárd ft-be került az út számold ki : méter ut megépitésének költsége 866 667ft / majdnem egymillió ft / Igy már nem is olyan drága !!! Csak azt nem értem mi került 1miilió ft-ba ???!!!! Ha 10 méter széles az ut négyzetmétere 100000 ft-be !!! ?? /”
 • 11. Hedon 2010. augusztus 07. 10:17
  „#4

  "A kisbácsai templom környékén már a rákötési munkálatokat fejezzük be, s egy villanyoszlop áthelyezése miatt augusztus 19-én áramszünet lesz - tájékoztatott az igazgató."

  Tehát nem kell kivilágítani, egyszerübb a cikket végig olvasni és értelmezni :)”
 • 10. ortadon 2010. augusztus 07. 08:10
  „Már csak egy híd kell Likócsnál és akkor nem kell a belváros forgalmát terhelni annak, aki nem Móvár-Sopron-Pápa-Veszprém irányába akar menni! Távolság és idő is rövidülne, főleg annak, aki az ipari parkban dolgozik...”
 • 9. bussz 2010. augusztus 06. 21:44
  „Ahogy elnéztem egyik képen, látható egy buszöböl (?),tehát valószínűnek tartom,hogy egyik buszjárat arra megy majd...esetleg a 11E-s!De majd úgy is kiderül, a város rendeli meg,ha kell gondolom!”
 • 8. Irwine 2010. augusztus 06. 20:59
  „Jó, értelme van, mert kisebb lesz a forgalom, csak nem tudják kihasználni. Arról nem írnak, hogy a busz útvonala változik-e esetleg ill. a régi úton lesz-e vmilyen korlátozás?”
 • 7. Irwine 2010. augusztus 06. 20:57
  „Akkor látnám igazán értelmét, ha a bekötő utakat is megcsinálnák a két út között. (pl. Viza utca, Vidra utca, stb...) Ezek nincsenek is végig leaszfaltozva. Érdekelne, hogy ezek is meglesznek csinálva vagy marad a zsákutca tábla? Ezek nélkül tulajdonképpen a templom előtt lakóknak nincs értelme az új útnak...”
 • 6. Loich 2010. augusztus 06. 16:44
  „eddig szopóréteg volt rajta, főleg a lengéscsillapítóknak, ugyhogy örüljünk”
 • 5. Mankapunka 2010. augusztus 06. 14:54
  „tudosito@kisalfold.hu CSilluska”
 • 4. Roly 2010. augusztus 06. 13:51
  „Remélem azt a vasoszlopot azért kivilágítják :D 1,3 milliárd ft-ból nem telik az áthelyezésére. Ez vicces :D”
 • 3. Csilluska23 2010. augusztus 06. 13:45
  „Az Apáca utca hónapok óta fel van bontva, mikor készül el?ha a munkatempót nézzük, akkor SOHA, mert már napok óta nem lehet senkit arra látni:) Képeket is küldhetek, de nem tudom, hova kell:)”
 • 2. Mankapunka 2010. augusztus 06. 13:23
  „Kell is az út,de mindgi kiamradnak a sorból a mellette lévő kis utcák,amikben egyre több kátyú van.

  Vízelvezetésre meg kíváncsi leszek a Kultúrház utcában,mert mindig megáll a víz a kisbolt előtt.”
 • 1. bbbb 2010. augusztus 06. 13:18
  „jo hallani uj ut epiteserol csak a baj itt van: Ezerötszáz méter hosszan, 1,3 milliárd forintból épül az új Bácsai út.
  kicsit sokba kerul nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élményvonatozás hajléktalanokkal Győrben

A likócsi Segítőház hajléktalan otthonának lakói harmadik alkalommal vettek részt azon a… Tovább olvasom