Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Az óvodában jut pénz új játékokra is

Börcs - A tagóvodában márciusra a gyermeklétszám elérheti a negyvenötöt.

A teknőcsámli a börcsi óvodásoknál mostanában a sláger, míg a nekik megfelelő körülmények megteremtésére törekvő felnőttek az intézményi társulást tartják előnyösnek.

– Az abdai és az ikrényi óvodával létrehozott társulásunk egyik előnye, hogy vezető óvónőnk mentesül az adminisztratív feladatoktól, többet lehet a gyerekekkel. Emellett a nyári leállás alatt a szomszédos településre hordhatták gyerekeiket a szülők, bár ezt inkább az abdaiak vették igénybe, amikor náluk volt szünet. S az sem elhanyagolható körülmény, hogy a társulás révén három és fél millió forinttal több állami támogatást kapunk – mondta Rácz Róbert börcsi polgármester portálunknak és hozzátette: így kisebb összeggel kell hozzájárulnia az önkormányzatnak az intézmény működési költségeihez és jutott udvari játékokra, az épület külső szépítésére, festésére is pénz.

Tervezik még, hogy a közeli murvás parkolókat lekövezik.

A természetközeliséget biztosító és mozgásfejlesztő játékokat, például az egyensúlyérzéket kívánó, mozgó lábú teknőcsámli használatát fontosnak tartják az óvónők, a gyerekek pedig szeretik. Kovácsné Élő Rita tagóvodavezető megmutatta az alkotó-, a könyves és az építős sarkot is.

Az étkezőbe tavasszal új székek, a játék babák részlegébe pedig hamarosan új bútorok kerülnek egy helyi alapítvány felajánlása révén.

– A fiam reggelente a villámverdájáról beszél, azzal játszanak az óvodában. Az intézménytársulásról megfelelő tájékoztatást kaptunk, de szülőként igazából azt érzékelem, hogy Levente örömmel jár ide – szögezte le Grötschl Tibor és hozzátette: három éve költöztek a faluba, a nyugodt környezetet, a helyi intézmények pezsgő életét értékeli.


Hála a társulásnak, kisebb összeggel kell hozzájárulni a működési költségekhez és jutott udvari játékokra, az épület külső szépítésére, festésére is pénz.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították az egészségházat

Veszprémvarsány - A szeptember 30-i határidőre elkészült és szerdán délelőtt átadták a felújított… Tovább olvasom