Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az óvoda bővülése után épülhet a bölcsőde Győrújbaráton

Hatvanöt négyzetméternyi új csoportszobával megújult a II. Rákóczi Ferenc ÁMK Mélykút úti óvodája, ahová 52 kisgyermek jár. A tervek szerint jövőre már bölcsőde is várja a legkisebbeket.
Az egykor földes szobájú tanterem oktatási, majd imaszobaként szolgált, most pedig több millió forintos felújítással 52 óvodás második otthonává válhatott. Gallainé Czeiter Ildikó óvónő elmondta, a szülők összefogásának köszönhetően igazi hórukkmunka folyt az intézményben, így a körülbelül 7 millió forintos beruházás – a helyi cégek, vállalkozók, szülők támogatásának és munkájának köszönhetően – csupán mintegy másfél millió forintjába került az önkormányzatnak. Így külön helye lehet a tornaszobának, a logopédiai és az egyéb, fejlesztő foglalkozásoknak, a manuálisjáték-tevékenységnek.

A felújított, kibővített óvodába könnyen beszoktak a kiscsoportosok, a szülőknek pedig könnyebbség, hogy helyben az intézmény.
A felújított, kibővített óvodába könnyen beszoktak a kiscsoportosok, a szülőknek pedig könnyebbség, hogy helyben az intézmény.

A felújításnak köszönhetően minden óvodáskorú kisgyermeket felvehettek az intézménybe és a zsúfoltság helyett kényelmes-komfortos körülmények várják őket. Az óvodai bővítést bölcsőde kialakítása követi a település központjában 2011-ben. Az erről szóló tervek elkészültek, a megállapodást már megkötötte az önkormányzat.

A szülői csapat tagjai szinte egy emberként segítettek, a nyári munkák óta személyes, jó ismerősök lettek. Dr. Palla Rolandnak három kisgyermeke jár ide, és több mint hetvenedmagával az orvos is jócskán kivette a részét a társadalmi munkából, ami sok esetben a segédmunkától a takarításig sokféle tevékenységet jelentett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmilliós zsákmány egy győri zálogházból

Több tízmillió forintos zsákmánnyal távozott az egyik győri zálogház kirablója az éjjel. Tovább olvasom