Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Az ovisoknak is vonzó

A győrújbaráti óvodásokkal a századik olyan csoportot látta vendégül a győri Sokoró Alapítvány, akik felnőtt kísérőikkel együtt kíváncsiak voltak az úgynevezett Várkő-tanösvényre, emígy pedig  a természet- és környezetvédelem legaktuálisabb kérdéseit vették nagyító alá.
illusztráció
Az óvodás korosztály mellett nagyrészt iskolai és nyugdíjascsoportok látogatják a festői környezetet és használják ki a baráti dombok kínálta panorámát. Halász Attila, a szervezet erdei iskola projektjének vezetője elmondta: az alapítvány célja, hogy az embereket megtanítsák  a természettel és az erdővel való békés együttélésre.

Hasznos és pihentető

Németh Endréné, a győrújbaráti Óvoda utcai intézmény vezetője rendkívül hasznosnak tartja a Sokoró Alapítvánnyal való együttműködést. Az óvoda nyolc éve kapcsolódott be az erdei óvoda programba, a tanösvényen nem először járnak. Árpásiné Nagy Andrea a témából írja a szakdolgozatát.

– Egy ilyen kirándulás akár többnapos óvodai foglalkozással is felér, mert sokféle nevelési színtér megjelenik benne – állítja. – Nemcsak szülőként, de szakmabeliként is érdemes itt lenni, ezt tanulmányozni, hiszen magunk is rengeteget tanulunk. A kirándulásról fotók is készültek, remélhetően hasznosíthatóak lesznek az így közre-
adott információk.

Vuk nyomában

– Bent jártunk az erdőben és hallottuk egy madár csipogását – meséli a nagycsoportos Burkus Tibi. – Érdekes volt a vaddisznócsapás, amiről az Attila bácsi mesélt.  Még a rókalyukat is megnéztük – toldja meg Langa Julcsi.

A gyerekek fáradtak, de nagy lelkesedéssel mesélnek. A jövőben rajzok, festmények, gyurmafigurák örökítik meg az élményt, amit otthon a szüleikkel is megosztanak. Halász Attila az erdei iskola projekt vezetőjeként vigyázta a kicsik épségét és hívta fel a figyelmet a nyárutó szépségeire, amit a baráti dombok ölén a természet kínál.
– Elsősorban a kis- és nagyobb diákok látogatnak bennünket, de nem ritka, amikor óvodások vagy éppen nyugdíjasok érkeznek az ország minden tájáról – sorolja.

– Minden korosztálynak kínálunk érdekességet, a nyugdíjasokkal pedig leginkább megosztjuk az élményeinket, az érzéseinket. Az alapítvány www.sokoro.hu honlapján ki-ki talál kedvére való túraajánlatot, de a 96-os körzetszámú 456-740-es telefonszámon is lehet érdeklődni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három levél Komszol-ügyben

Több levéllel próbálja elérni Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő, hogy ne valósulhasson meg… Tovább olvasom