Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Az ovi kínai nagy fala

Szeptemberben még úgy tűnt, hogy néhány szülő részéről indulatokat kavar a Waldorf- és a Gyárvárosi Óvoda sajátos egyesülése, mára azonban szülők, óvónők és dadusok együtt szépítik az intézményt.
A sokat emlegetett nagy fal.
A győri Vágóhíd utcai épületen már csak a márványtábla emlékeztet a tényre, hogy az ovit egykor a rábatextes dolgozók társadalmi összefogással építették. Az utóbbi évek egyre fogyó gyermeklétszáma okán mind kevesebb csoporttal számoltak, az épület felújítására pedig nem volt pénz.

Ezért is érezhették többen úgy, hogy mindenki jól jár, ha a Bástya, majd pedig a Pátzay Pál utcában működő waldorfos csoportok a Vágóhíd utcába költöznek.
– Az épület felújításával együtt járó felfordulás és költözés nem volt zökkenőmentes – tájékoztatott Koháry Katalin, a Waldorf-Gyárvárosi Óvoda vezetője.

– A teljes átalakítás hat-hét millió forintba került, az intézmény udvarát a Komszol emberei kipucolták, átépítették, füvesítették.
Tény, hogy több szülő félt az újtól, a változástól, talán épp attól, amit a Waldorfról mint módszerről hallott, éppezért az óvónőkkel és a szülőkkel egyenként is elbeszélgettünk. Információink szerint a szülők közül néhányan sérelmezték, hogy az eddigi „nagyudvart" most megosztották, a hagyományos csoportokba járó gyerekek nem használhatták a földszinti vécéket, kedvük szerint nem biciklizhettek a körbekerített udvaron.

– Reményeink szerint mára mindenki megnyugodott, a szülőket egy kérdőív segítségével faggattuk arról, hogy mit is szeretnének – folytatta az óvodavezető. – A száznyolcvanas gyermeklétszámot tekintve természetesen nem tudunk egyéni kívánságoknak is megfelelni, mégis igyekszünk meghallgatni és összehangolni a gyerekek, szüleik és a nevelők kéréseit. A Waldorf és a fenti szinten lévő, valamint a Tinódi utcai hagyományos csoportok művészeti programja a fantáziára és a kreativitásra épül, így sok mindenben kiegészítjük, segítjük egymást. A felső szinten most tesszük fel az új függönyöket, hogy az ottani csoportokban is érezzék a gyerekek a megújulást, a folyamatos szépítés örömét.

Koháry Katalin és helyettesei szerint a szülők által csak „kínai nagy falként" emlegetett kerítés védő-óvó célokat szolgál. A kicsikre ügyelő óvónő a korábbinál is jobban odafigyelhet a kisebb csoportokban játszó gyermekekre, hogy azokkal az udvaron véletlenül se történjen baleset.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervek biztosan lesznek

Több tervpályázatot indított vagy indít útjára rövidesen Győr önkormányzata. Valamennyi a közeli,… Tovább olvasom