Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Az otthoni restaurálást tanítják egy tanfolyamon Győrben

A program a restaurálás műhelytitkaiba avatja be az érdeklődőket, akik a tanultakat saját sérült tárgyaikon nyomban ki is próbálhatják.

Hogyan (ne) restauráljunk otthon címmel négyrészes sorozat indul a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.

A program a restaurálás műhelytitkaiba avatja be az érdeklődőket, akik a tanultakat saját sérült tárgyaikon nyomban ki is próbálhatják szakavatott restaurátorok segítségével. A múzeum restaurátorai papírból, fából, fémből és kerámiából készült tárgyak tisztításának, helyreállításának fogásait mutatják be a műhelyfoglalkozásokon -– mondta Csécs Teréz, a múzeum osztályvezetője az MTI-nek.

A szakember jelezte, hogy az érdeklődők magukkal vihetik saját sérült tárgyaikat, amelyeknek javításához konkrét segítséget kaphatnak a foglalkozások vezetőitől.

Utóbbiak tanácsokkal is szolgálnak a tekintetben, hogy mit lehet még otthon rendbe hozni a könnyen beszerezhető, illetve a háztartásban meglévő eszközökkel, s milyen jellegű sérülések rendbe tételét célszerű már szakemberre bízni.

A másfél órás foglalkozásokat csütörtökönként délelőtti és délutáni időpontban tartják a múzeum műhelyeiben. A délelőtti programokon elsősorban a kisgyermekes szülőkre számítanak.

A gyerekekre óvónő felügyel, amíg édesanyjuk egy lapjaira szétesett könyvön vagy akár egy kerámiatál letört fülének visszahelyezésén dolgozik. Az első foglalkozásra május 9-én kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete április: hat halálos baleset megyénkben

Megyénkben a legtöbb személyi sérüléses balesetet a személygépkocsi sofőrök mellett a tehergépkocsi… Tovább olvasom