Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Az Őszi Napsugár híres kalácsa

A börcsi Őszi Napsugár Nyugdíjas Egyesületbe csaknem negyvenen tartoznak, zömében hetven felettiek.

Kéthetente tartott összejöveteleiken közösen énekelve szórakoznak és a búcsúzás előtt sosem hagyják ki a nótát: ˝Szeressük egymást, gyerekek, hisz minden percért kár."

Lehet bármilyen megmozdulás a falu életében, a nyugdíjasokra mindig számítani lehet. A gyermeknapi rendezvényre több száz palacsintát, pogácsát sütnek. A lovasnapon többek között kürtőskalács készítését vállalják. A szabadban dagasztják meg a finom kelt tésztát, majd sodorják, csíkokra vágják és feltekerik a hengeres sütőformára. Az ügyes kezű asszonyok a további teendőket az önként jelentkezőkre bízzák.

Szabad tűzön, parázs felett ki-ki magának sütheti meg a fahéjillatú kürtőskalácsot. Ez az akciójuk annyira sikeres, hogy híressé tette ezt a süteményüket – Abdára és Ikrénybe is meghívták a börcsi nyugdíjasokat, hogy tanítsák meg kortársaiknak, hogyan készül náluk a kalács. Pedig az Őszi Napsugár tagjai állítják, csak annyi a titok, hogy jó szívvel kínálják. Bognár Gézáné egyesületi elnök úgy fogalmaz: ha segíthetik a helyieket, a fiatalokat, az nekik is segítség, mert érezhetik, hogy szükség van rájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az országon belüli agyelszívás ellen béremelést tervez a Rába

A győri Rába 2015-re a régió második legjobban fizető cége szeretne lenni.
Tovább olvasom