Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Az ostromállapot elriasztotta a vevőket

Győr - A várostól vár segítséget az a szaküzlet, amelynek forgalma szinte teljesen lenullázódott a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszának hónapok óta tartó felújítása miatt. Sem a győri önkormányzat, sem a vezetékcserét végeztető Pannon-Víz zrt. nem akar fizetni.

Hónapok óta járhatatlan Győrben a Bajcsy-Zsilinszky út Jókai és Munkácsy utca közötti szakasza, ahol a Pannon-Víz zrt. július közepétől november elejéig cseréltette ki az ivóvíz- és a csatornavezetéket, azóta pedig az útépítők dolgoznak a terepen. Ahogy arról múlt szerdán beszámoltunk, a kötőréteg lefektetése után néhány héten belül ideiglenesen megindulhat a forgalom, a végleges aszfaltozás azonban csak tavasszal készül el.

Az elhúzódó munkálatok miatt kártalanításra tart igényt a Marácz és Major Kereskedelmi Kft., amely ezen a szakaszon működteti a Mediterrán fürdőszoba- és fűtéstechnikai szaküzletet. Marácz Imre ügyvezető a Kisalföldnek elmondta: az elmúlt hónapokban gyakorlatilag nullára csökkent a forgalmuk, miután a vevők nem tudták
autóval megközelíteni boltjukat, a járólapok, csempék, csövek, radiátorok pedig kézben nem szállíthatók. Az „ostromállapot" miatt árut sem tudtak fogadni.A cégvezető érthetetlennek tartja, hogy hónapokig volt tárva-nyitva a munkaárok. Azt is nehezményezi: a környéken élőkkel ellentétben ők nem kaptak értesítést a munkálatok megkezdéséről, és csak az útszakasz lezárása előtt egy-két nappal, véletlenül tudták meg, mi vár rájuk. Ha ez előbb történik meg, lett volna lehetőségük például raktárt bérelni.

Marácz Imre azt állítja, több millió forint bevételük esett ki, ezért kártalanítási igénnyel fordultak a győri önkormányzathoz.

Az ügyvezető furcsállja, hogy levelükre – amely a városháza után megjárta az útkezelő szervezetet is – csupán száz nap elteltével kaptak választ a Pannon-Víz zrt.-től. Ebben a társaság közli, nem hajlandó fizetni, amit többek között a csatornacsere közérdekű voltával és azzal magyaráz, hogy az utca gyalogosan mindvégig járható volt – Marácz Imre szerint ez nem igaz –, a környéken pedig meg lehetett állni autóval. A kft. továbbra is a várostól vár segítséget, mondván: tizenöt éve jó adófizetők, most pedig egy városi beruházás hozta őket ilyen nehéz helyzetbe.

Lapunk megkereste Németh Zoltán győri alpolgármestert, belvárosi önkormányzati képviselőt, aki azt mondta: az önkormányzatnak nincs lehetősége a segítésre, ráadásul a csatornacserét a Pannon-Víz végeztette, helyette pedig nem állhat helyt a város. A politikus ugyanakkor elismerte: a beruházás lassabban zajlott és több bosszúságot okozott a kelleténél, noha többször próbált gyorsítást elérni. „Örültem volna, ha jóval előbb fejeződik be. Emellett viszont a huszadik század elején lefektetett közművek cseréje indokolt volt, amit százévente egyszer el kell tudni viselni" – tette hozzá.

A huszadik század elején lefektetett közművek cseréje indokolt volt, amit százévente egyszer el kell tudni viselni – mondja Németh Zoltán alpolgármester.

Olvasóink írták

 • 6. Goldmund 2008. november 30. 21:17
  „Ha a vállalkozók helyében lettem volna, veszek egy húzható kis kocsit, és alkalmazottaim azzal a vevő autójához húznák a csempéket, járólapokat. És persze a sarkon kitennék egy hirdetést, hogy a közelben hol tud parkolni a vevő, ill. hogy az áru kocsijához való szállítását megoldjuk.”
 • 5. raffy2 2008. november 30. 19:23
  „ha annyira szüksége van valakinek valamire,az megoldja,erről ennyit.most akkor minden bolt tulajdonos kérjen kártérítést,mert útfelújítás van,vagy csőcsere?nem értem egyes emberek hozzáállását.”
 • 4. Primax 2008. november 30. 17:18
  „Remek ötlet : létre kell hozni egy "Építkezés és/vagy bármilyen egyéb okok miatt értékesítési nehézségekkel küzdő boltok részére" nevű alapítványt....természetesen közpénzekből.
  Aztán jól "kártalanítani" mindenkit, aki itt jelentkezik.
  Németh Zoltánnak igaza van : százéves csövek cseréjét százévente illik eltűrni/tolerálni !
  Amúgy pedig mi lenne a "kártalanítás " alapja ?
  A tavalyi forgalom ?
  Az ide - eddigi - forgalom ?
  A várható forgalom ?
  Az adóbevallás ?
  Ez vicc...”
 • 3. soproni 2008. november 29. 16:20
  „2.Nem tudom,ki,hogy van vele,de én amikor csempét,járólapot és a fürdőszobámhoz szükséges berendezéseket vásároltam nem kézben cipeltem több száz méteren keresztül az autómig,hisz ez nem kényelmi kérdés.Természetesnek tartottam,hogy a szaküzlet raktárának ajtajánál álltam meg rakodáskor és nem hinném,hogy ezt Ön nem így tenné.”
 • 2. raffy2 2008. november 28. 23:01
  „és ha tájékoztatják a vevőket ,akkor mi van?ahogy olvasom gyalogosan mindvégig járható volt.ja,hogy nem lehet megállni autóval a boltajtó előtt?hát igen,egy kis séta senkinek sem árt!a városi beruházás pedig mindenkinek az érdeke.”
 • 1. Stewe 2008. november 28. 19:25
  „Akik elindították a munkálatokat - magyarok lévén . nagyon jól tudták hogy irgalmatlan időbe fog tellni a felújítás. Mint mindenhol. Ebben az országban semmi nem készült még el határidőre. Igenis kártalanítani kell az üzletet, mivel teljesen igaza van Marácz úrnak, előre tudták volna tájékoztatni a vevőket, és raktárt, üzlethelyiséget tudtak volna bérelni. A korrekt tájékoztatással sok mindent lehet orvosolni. De ebben is gyerekcipőben járunk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új labor hatmillióból

Győr - Méréseket, ellenőrzéseket és azok számítógépes feldolgozását végezhetik, azaz a minőségügyi… Tovább olvasom