Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az összefogás a holdingügy végét jelenti?

Győr - A jövő héttől négy győri közszolgáltató cég irodájában bármelyik városi közüzemi számla befizethető lesz. Az önkormányzati tulajdonú társaságok összefogása a holdingügy végét jelentheti.

A győri közgyűlés tulajdonosi bizottságának felügyelete mellett szorosabbra fűzi kapcsolatát négy győri, önkormányzati tulajdonban lévő közszolgáltató cég, a Győri Hőszolgáltató Kft., a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol), a Pannon-Víz zrt. és az Inszol zrt. Ennek első jeleit már jövő szerdától tapasztalhatják az ügyfelek, akik a Győrhő Kodály Zoltán utcai, a Komszol Kálvária utcai, az Inszol Orgona utcai és a vízszolgáltató Bartók Béla úti irodájában, valamint a Jókai Mór utcai parkolóházban egyaránt befizethetik bármelyik vállalat közüzemi számláját.

Következő lépcsőfokként május 1-jétől az utóbbi helyen a „négyek" teljes körű szolgáltatást biztosítanak a fogyasztóknak. További előny, hogy a járművel érkezők ügyintézésük alatt ingyen parkolhatnak a parkolóházban. Közös internetes honlap is lesz azért, hogy lehetővé váljon a digitális ügyintézés, emellett a társaságok közös kiadványokat, reklámokat, újságcikkeket jelentetnek meg.

Az energia- és az anyagbeszerzéseket központosítják. A villamos energia és a gáz vásárlását a Győrhőre, az üzemanyagét a Komszolra, a nyomtatványokét, az irodaszerekét, a tisztítószerekét és az egyéb, általános használatú anyagokét a Pannon-Vízre bízzák. A vállalatok a Komszol vezetésével közösen lépnek fel a telefontársaságoknál. A közös számlavezető bank mellett megvalósítható pénzügyi együttműködés lehetőségeit jelenleg vizsgálják.

Az új rendszerrel úgy aknázhatók ki a holdingstruktúrában rejlő előnyök, hogy a cégek továbbra is önállóak lesznek, és nem kell elviselni egy átláthatatlan mamutvállalat létéből fakadó hátrányokat – mondta el lapunk kérdésére  Németh Zoltán alpolgármester.

 Hangsúlyozta: így megmaradnak a felelősségi szintek, és nem csorbul a szakmaiság sem. A politikus szerint nyilvánvaló, hogy az együttműködés anyagi előnyökkel jár, de az még nem tudható, mekkorával. Németh Zoltán úgy vélte, az értelmetlen holdingvitát ezzel eredményesen sikerült lezárni.

A jövő héttől a Jókai Mór utcai parkolóházban is befizethetik a közüzemi számlákat az ügyfelek. Következő lépcsőfokként május 1-jétől itt a „négyek" teljes körű szolgáltatást biztosítanak a fogyasztóknak.
Fotó: Kisalföld-archívum

Olvasóink írták

 • 3. Semleges 2007. december 28. 15:06
  „Ezek szerint a Borkai tényleg csak egy báb. Ha ennyire megették, akkor én a helyében már a lemondásomat fogalmaznám. De ezt biztos nem fogja megtenni, mert azért akkora gerince nincs, bár lényegesen többre tartom mint a meztelencsiga típusú Némethet vagy Szijjártót.”
 • 2. hehe 2007. december 28. 14:25
  „Bruhaha!
  Azt hittem van egy tökös polgármester de nincsenek csodák. Győr is éntudoknagyobbatnyalniorbánseggébe majmok vezetése alá került.
  Megérdemeljük.”
 • 1. győrilány 2007. december 28. 13:12
  „Gratulálok! Ez azt jelenti, hogy Németh Zoltán lett a polgármester?Lemaradtam volna valamiről?Nemrégiben még úgy volt, hogy Borkai Zsolt mevonta a jogköreit!Most meg Ő zárja le a holdingvitát!Hogy van ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Honfy József

Életének 62. évében elhunyt Honfy József a Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszékének egyetemi… Tovább olvasom