Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 4°C | 10°C

Az ország első magyar-szlovák álláskereső portálja

Új, ingyenes, álláskereső, -kínáló portál indult magyar-szlovák összefogással 2014. szeptember 11-én.

Az egyedülálló kezdeményezés hét magyar megye és öt szlovákiai kerület munkavállalóinak, munkaadóinak nyújt lehetőséget, hogy mindenki az igényeinek megfelelő munkahelyet, illetve munkaerőt találja meg.

A magyar-szlovák határ menti álláskeresők és álláskínálók új lehetőséghez jutottak a JobFish (www.jobfish.eu) álláskereső portál indulásával. A közös munkaerőpiaci rendszer gondolata abból a felismerésből született, hogy számos munkaadó és munkavállaló azért nem talál egymásra, mert a jelenlegi álláskereső rendszerek sok esetben nem pontosan mérik fel és szolgálják ki a potenciális ügyfelek igényeit.

A JobFish a forrást biztosító programnak megfelelően hét magyar megye, illetve hat szlovákiai kerület álláskeresőinek és munkaadóinak az igényeire szabottan működik. A magyar megyék között szerepel Borsod, Szabolcs és Nógrád, ahol a foglalkoztatottság, a munkanélküliség különösen komoly problémát jelent.

A Jobfish nem elsősorban "nyugati" munkahelyekre, hanem az egymással szomszédos, de két külön ország munkalehetőségeire összpontosít.

- A Jobfish mind az álláskeresőknek, mind a munkaadóknak a projekt futamideje és fenntartási időszaka alatt ingyenesen biztosítja az álláskeresést és információ lekérését a munkaerőpiaci adatbázisból – mondta el Dr. Iváncsics János a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) ügyvezető igazgatója, a projekt magyar projektrészének projektmenedzsere.

A portál ezentúl díjmentes hirdetési lehetőséget is biztosít is, illetve jogi információkat a határon átnyúló foglalkoztatásról.

A Jobfish a legkorszerűbb igényeknek megfelelően elérhető mobil készülékeken keresztül is (okostelefonok, tabletek) Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerekkel.

A projekt a Magyarország-Szlovákia Határon átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében jött létre ERFA (uniós) forrásból. A projektet a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és partnere a Centrum pokročilých technológií Bratislava n.o valósította meg.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros hajtott a Seat elé Győrben

A Vasvári Pál úton történt a baleset, az okozó ellen szabálysértési eljárást kezdeményezett a… Tovább olvasom