Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Az Orosz-Magyar Egyesület és a Győri Fotóklub közös kiállítása

Kedden délután öt órakor, népes művészetet kedvelő személy jelent meg a Győri Petőfi Művelődési Ház üvegtermében. Az Orosz – Magyar Egyesület és a Győri Fotóklub közös kiállítása nyílt meg.
Tatjana Picsugina (Orosz- Magyar Egyesület) és Győri Fotóklub Egyesület Győri Fotóklub tagjainak (Lakatos Krisztián, Menyhárt Anna, Murányi Péter, Németh Gyula, Varga György) fotói valamint Tatjana Picsugina (dipól. oktató) polimer anyagból készült virágkompozíciói és más tárgyai."

Fotó: Gyulás Attila
A természet közelében" című közös kiállításának megnyitóján többek között elhangzott, hogy a kiállított virágok és a fotók között több hasonlóság van. Mindkét kiállítás a természetet próbálja leképezni. A másik hasonlóság pedig abban rejlik, hogy a virágok alkotója sem igazából ezt a művészeti ágat tanulta, de a kiállított fotók tulajdonosai között vannak olyanok, akik nem tanulták iskolai képzés keretében a fotózást.

Az érdekesség a két kiállításban az, hogy az elkészítés ideje mindkét kiállításnál a legfontosabb. Amikor például egy fotót készít az alkotó , akkor nem is olyan egyszerű döntés előtt áll , hiszen a megfelelő meglátás az , ami egy művet naggyá tehet . Ez utóbbi mindkettő alkotó hétköznapjait átszövi , és ha jól tudnak a szemükkel látni ,akkor gyönyörű dolgok keletkezhetnek.
A kiállítást Kovács Ildikó (keramikus) és Smuck László, a Győri Fotóklub Egyesület alelnöke nyitották meg, amit április 27.-ig láthatnak az érdeklődők.

GULYÁS ATTILA

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton temetik Bakács Lászlót

Az engesztelő gyászmise szombaton 13 órakor Győrben, a Szent Imre templomban, a temetési szertartás a gyászmisét követően 14 órakor a nádorvárosi köztemető régi ravatalozójánál lesz. Tovább olvasom