Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Az őrködő szomszédok megvédhetik az értékeket

Egy abdai lakos tűzifáját akarták elvinni a háza elől, de szomszédja éberségének köszönhetően megakadályozták a falubeliek a kísérletet.

Az eset tanulsága, hogy az egymás mellett lakók éberségükkel védhetik meg értékeiket.

– Minden veszélyérzet nélkül, fényes nappal próbálkoztak lopással falunkban – állítja Szabó Zsolt polgármester, aki egyike volt azoknak, akik megakadályozták, hogy Kozma Imre háza elől a tűzifát idegenek elszállítsák. Kozma a temető gondnoka és az egyik legaktívabb helyi polgárőr. Hétfőn azonban nőnap alkalmából a nyugdíjasklub hölgytagjait köszöntötte. Eközben portájánál leparkolt egy utánfutós személyautó. Az azzal érkezett fiatalemberek kezdték megtölteni járművüket a tűzifával, az utánfutóra dobált fahasábok zaja azonban zavarta a környékbelieket.

Kéretlen szállítás: Már az utánfutón voltak a hasábok, amikor visszarakatták azokat a helyére.
Kéretlen szállítás: Már az utánfutón voltak a hasábok, amikor visszarakatták azokat a helyére.

S ez volt a szerencse: a szemközti szomszéd hívta fel a polgármestert, aki a helyszínre ment és az elkövetők járműve előtt keresztbe állt autójával. A faluvezető az éber szomszéddal együtt közölte a rakodókkal: folytassák csak a munkát, de visszafelé, azaz rakják vissza a helyére a fát. Hazahívták a tulajdonost és értesítették a rendőröket is. Az igazoltatásnál a győriek azzal védekeztek, hogy ˝nekik valaki azt mondta, innen nyugodtan vihetnek fát˝. A tetten értek ellen feljelentést tesznek a körzeti megbízottak.

Olvasóink írták

 • 3. pancser 2010. március 14. 09:13
  „Az emberi "jogokbó"l egy kicsit sok. Miért kell kitakarni a rendszámot? Ha tudnánk, akkor ahol ezt az utánfutót meglátnánk jobban tudnánk figyelni rá. Miért kell védeni a gazfickók "jogait"! Elhülyül a társadalom teljesen? A tolvaj az tolvaj, tettenérés esetén biztosan. Amúgy meg higgyék el, vannak aki direkt tolvajlási szándékkal róják autóval az utcákat, amit látnak elviszik!”
 • 2. bonita2 2010. március 13. 14:50
  „Hol vagy elemer?
  allitolag az amcsik orszagaban nagyon sok kis utca bejarata elott van egy elhelyezett figylmezteto tabla "neighborhood watch". Az utca lakoi felvaltva ugyelnek a szomszedaik biztonsagara, ingatlanara.”
 • 1. janika 2010. március 13. 05:48
  „Bár máshol is lennének ilyen szomszédok!
  Rábapatonán van egy család, amely tüzifa szállitással foglakozik egy narancssárga autóval. Vigyázni kell velük mert a fa az lopott és sem szállító semj mérlegjegyet nemadank a fa mellé és álltalában csupán a felét hozzák,visztik ki a megrendelt mennyiségnek de a dupla árát kérik meg! Természetesen s sötétsétg leple alatt!
  Érdemes figyelmeztetni a leendő ,becsapásra várakozó mergrendelőket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankolás: 20 forintos különbségek

A megyében, sőt, egy városon belül, egy kilométeres körzetben sem mindegy, hol tankol az ember, mert… Tovább olvasom