Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Az orgonamuzsika ünnep: a szenteste előszobája

Nem vágyik különleges ajándékra, ám az, hogy együtt lesz a család, az öccse, Rákász Dániel végre Berlinből, hónapok óta nagyon várt esemény. Rákász Gergely koncertorgonista országos hangversenykörútjáról tér haza, hogy együtt lehessen a szeretteivel.

A győri születésű, világot járó művész minden ajándéknál jobban értékeli a lélek töltődését az ünnepre, s ehhez kiváló alkalmat jelenthet a muzsika, amely egyszerre több száz emberhez elér a templomokban. Rákász Gergely egész évben készül a december elején kezdődő és karácsonyig tartó koncertkörútjára, melynek 12 állomásában egyetlen dolog bizonyosan közös: a templom falai között megszűnik a hétköznapi ricsaj, egyedül csak a muzsika számít.

"Nem gondolom, hogy az internet és a ma ismert technikák közül a koncert legfontosabb, ám ha a látványkoncertek kapcsán az emberek egy kicsit is megismerik a klasszikus zenét, már elértünk valamit. Az ünnepre való készülődés egyik formája lehet ez, s miért ne lehetne ez a közös élmény is a karácsony része? A látványkoncertek olyan élményt nyújthatnak, ahol a zene kiegészül egy kis dramaturggal, színjátékkal, képekkel, fényjátékkal." - sorolja a művész, aki 2011-ben "Egy koncert kékben" című műsorával hódítja meg a közönséget.

Képalá: Az idei év Chopin születésének 200. évfordulója, így a koncertorgonista a romantika nagymesterének művei mellett Dvorák, Schubert, és Widor műveiből válogatta össze repertoárját. Karácsony másnapján, vasárnap este 7 órakor a belvárosi református templomban (Kossuth utca) szólaltatja meg a hangszerek királynőjének tartott orgonát.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megrendelt szippantásokért kell díjat fizetni Sáráson

Sárás területén minden marad a régiben, tehát továbbra is közvetlenül a megrendelt szippantásokért… Tovább olvasom