Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Az öregek félnek a kóbor ebektől

Két kutyának is nekirontottak a győri Baross úton a kóborló ebek. Mindkét kedvenc elpusztult.
Az egyik gazdátlan állat egy idős hölgyre is rátámadt, de szerencsére egy járókelő a segítségére sietett, így megelőzte a nagyobb bajt. A győri Belvárosban az utóbbi időben több kóbor eb is rendszeresen félelemben tartja az ott élőket. Németh Istvánék kutyája úgy pusztult el, hogy a Baross úton megmarta egy ilyen állat.

A minap Antal Sándorné őzpincsije is hasonlóképpen járt. A nyugdíjas asszony délben éppen sétálni vitte pórázon kis kedvencét, s még ki sem értek az ajtón, már ráugrott a nagy vörös eb és átharapta a nyakát. Lexit hiába kapta fel azonnal a gazdája, a szeme láttára vérzett ki. Gazdájának kezéhez is odakapott az állat, ám szerencsére egy arra járó fiatalember elkergette a támadó kutyát. Az idős asszony könnyeivel küszködve mutatja az ebmarás nyomait, és elképzelni sem meri, hogy mi történt volna, ha nem sietnek a segítségére.

Antal Sándorné és párja nagyon szerette a kiskutyát. Kedvencüket már nem tudják visszahozni, mondja az idős asszony, de talán egy harmadik ilyen sajnálatos esetet a jövőben meg lehet akadályozni. A kóbor kutyákkal kapcsolatosan a környéken élők többször is szóltak a rendőrjárőröknek és a gyepmesternek is, ám a gazdátlan ebek még mindig félelemben tartják a Baross út idős lakóit.

Kiss Imréné őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a járőrök tájékoztatást adhatnak csak az érdeklődőknek, de a kóbor ebek befogása a szakemberek, az állatorvos, illetve a gyepmester feladata. Dr. Andréka Györgytől, a Xantus János Állatkert igazgatójától megtudtuk: ismerik a Baross útiak panaszát, a minap is rögtön a helyszínre mentek az értesítés után, de mire odaértek, a kóbor ebnek már csak a hűlt helyét találták a környéken. Amennyiben újra felbukkannának a gazdátlan kutyák, akkor a 20/9236-276-os számon várják az azonnali bejelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett sportolók az ünnepen

Többségében az athéni olimpián részt vett helyi sportolók részesültek Győr rangos kitüntetéseiben. A… Tovább olvasom