Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az önkormányzat szerint provokatív hangvételű a városvédők levele

A győri önkormányzat a kisalfold.hu-hoz eljuttatott közleményében provokatív hangvételűnek nevezi az Arrabona Városvédő Egyesület szerdán közölt nyílt levelét, ami a hivatal szerint pusztán találgatásokra alapozva gerjeszti a feszültséget.

Az önkormányzat nem kíván ilyen stílusú levelekre reagálni.

"Ellenben örömmel tájékoztatjuk a győri lakosságot, hogy valóban tervezzük a Dunakapu tér felújítását, amely része a belvárosi rehabilitációs folyamatoknak.

Győr fejlődésének, szépülésének nem lehet akadálya egy fél- és álinformációkon alapuló felesleges hisztériakeltés, amelyben feltehetően közreműködik egy nemrégiben elbocsátott exkolléga."

A közlemény megfogalmazói szomorúnak tartják, hogy egy civil szervezet ilyen körülmények között is támogatja a győri belváros értékmegőrző, ám a XXI. századi igényeknek is megfelelő rehabilitációja ellen folytatott hadjáratot.

"A Dunakapu tér felújítása egyelőre még tervezési szakaszában sincsen, előkészítés zajlik, ami a jövőbeli tervező kilétének pályáztatását is magába foglalja.

Így érthetetlen, hogy az egyesület mi ellen emeli hangját."

A mélygarázs orvosolná a belvárosi parkolási problémákat.

"Maga dr. Figler András, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal regionális irodavezetője ajánlotta 2008-as megnyilatkozásában: `A Dunakapu téri mélygarázs építése fontos, mert a tér a belváros északi kapuja.´

Ennek ellenére még semmi sem végleges. Az önkormányzat időben megkereste a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt, valamint a Xántus János Múzeumot, hogy a legkorrektebb szakmai-szakhatósági vizsgálatok előfeltételeivel és a kulturális értékekre tekintettel történhessen meg már a tér tervezése is.

Bízunk benne, hogy a Dunakapu tér felújításához kapcsolódó régészeti kutatások hamarosan megkezdődnek, és ezekre alapozva a tér felújítása is rövid időn belül elkezdődhet."

Itt olvashatják el az Arrabona Városvédő Egyesület Dunakapu térrel kapcsolatos, hétfőn nyilvánosságra hozott levelét>> 

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. DON 2011. február 11. 23:04
  „#99
  Pancser!
  Gratulálok az új kocsihoz, jó egészséget a nagyinak. Nekem egy 21 éves kocsim van, és a nagymuter abban is jól érzi magát, nem viteti magát a boltajtóig mert magas kora ellenére van még benne annyi erő, hogy elsétáljon odáig.
  Egyébként pedig, ahogy #103 is mondta...”
 • 105. Amasan 2011. február 11. 22:49
  „104. Agent 2011.02.11. 20:25

  jah... jó volt újraolvasni...”
 • 104. Agent 2011. február 11. 20:25
  „http://modoros.blog.hu/2011/02/10/a_kisember#more2641386”
 • 103. Hozzászóló 2011. február 11. 10:29
  „Komolyan nem értem, hogy bárki miért fárasztja azzal magát, hogy pancser megnyilvánulásaira reagál. Egyszerű folyamatos provokáció. Nem kell vele foglalkozni, aztán majd abbahagyja egyszer. Ennyi.”
 • 102. Torbius 2011. február 11. 07:37
  „Pancser maga már a szánalmas küszöböt is átlépte...
  Nahh, menjen gyorsan a pásztoraihoz és kérdezze meg tőlük, hogy erre mit válaszoljon?
  Melyik lemezt tegye fel...a dohos szagú középkort, vagy az Audisat, vagy nagyon megható nagymama történetét a család legújabb kocsijával...?
  Szánalmas...mit szánalmas?!? Szégyenletes...
  Meg ha már úgy is bemegy, kérdezze meg legyen szíves a #84 hozzászólásomban feltett kérdésre a választ...
  Aztán miután visszakerült a nyelve a szájába legyen szíves már leírni, hogy mit üzentek onnan..."fentről"... :D
  Hogy van az, hogy egy olyan "újságban" válaszolnak (köpködnek) a tisztelt elvtársak, amelyben meg sem jelent semmi a Duna kapu "tér"-ről? Se a nyílt levél, se semmi...? Hogy van ez?”
 • 101. Amasan 2011. február 11. 02:07
  „100. gutembergtéri 2011.02.10. 23:41 :

  Ámen!”
 • 100. gutembergtéri 2011. február 10. 23:41
  „A pökhendi válasz minősíti az önkormányzatot. Bízom, hogy lesz civil összefogás, a Duna kapu térre tervezett mélygarázs ellen. Pécsen a Tubesre tervezett Nato radart a civilek megtudták akadályozni. Győrben csak lehet párbeszédet folytatni.. és a közakaratot figyelembe venni.”
 • 99. pancser 2011. február 10. 22:25
  „98-hoz! Aki a korszerűsíteni akar az haragszik az öregekre meg udvariatlan. Szerinted! A nagymamám az istennek nem utazna lőcsös kocsival, folyton a család legszebb autójával viteti magát a temetőbe és képzeld ki is visszük meg haza is hozzuk. Hiába ez a mama sem a régi, ezek a mai öregek. Sőt annyira kényelmes, hogy a kedvenc boltja ajtajába teteti ki magát. Azt akarod, hogy szegény gyalogoljon a város széléről a belvárosig. Mondjam erről a véleményét?”
 • 98. DON 2011. február 10. 22:04
  „#94
  Úgy, hogy megpróbáltam pancsernek " a múltat végképp eltörölni, irány a jövő" ideológiájával érvelni.”
 • 97. bato 2011. február 10. 20:19
  „Jó ideje figyelem a virtuális küzdelmet. Az látszik világosan, hogy az egyik csapat elfogadja, hogy kell a másiknak mélygarázs-csak ne oda! A másik leanyázik mindenkit, és dafke oda! a városvédők degenerált, dohos elmebetegek lettek, csak ezért... Míg pancseréket nem akarta senki összehozni Scipioval, hogy vele élje ki a perverzióit... Világos, mit várhatunk vérnarancséktól...
  Pancser!
  lehet, hogy önnek a G40-es csarnok a tökély, de a Rába Hotelba érkezők le se sz@rják. Ha egyszer véletlenül sikerül gyalog (!) -mert képzeleje úgy is lehet!- a belvárosba jutnia, észrevetehi, hogy pl Győrben van az országban a 3.legtöbb műemlék! nem a magukfajtának köszönhetően, az biztos!
  Az nem tudom, miért nem lehet békében egy kicsit odébb vinni azt a garázst, ha tényleg komoly eredményt hoznak a feltárások?! Miért ne lehetne mindenkinek jó?!?!?!”
 • 96. hapala 2011. február 10. 20:16
  „én is azokkal értek egyet akik az önkormányzat válaszát nagyképűnek tartják .
  nem illendő így asztal alá söpörni feltehetően megalapozott ellenvéleményeket”
 • 95. Gab2000 2011. február 10. 20:15
  „gyerekek AVe anyaga egy 90 oldalas tanulmány hányan olvasták itt el rajtam kívül mert szerintem 5 ember ha van”
 • 94. Agent 2011. február 10. 20:07
  „93, na, hogy erre a következtetésre hogyan jutottál arra tényleg kíváncsi lennék:)”
 • 93. DON 2011. február 10. 19:51
  „Pancser szerint a városvédő egyesületek károsak és a fejlődést mindenen átgázolva igenlők a .....gyerekek. Bizonyára pancser is azok közé tartozik, aki nem adja át a helyét a buszon az időseknek, mert neki, mint fiatalnak kell a pihenés, az öreg nyugger meg ott rohadjon meg ahol van, öreg, és különben is dohos a szaga. Kívánom neked barátom, hogy járj ugyanígy 70 évesen - már ha megéred:)”
 • 92. dizájn 2011. február 10. 19:41
  „Felháborítónak tartom az önkormányzat válaszát, pökhendi és nagyképű , többet ártottak maguknak, mint használtak. Elolvastam az elmúlt napokban készült cikkeket, levélváltást és a hozzászólásokat, sőt a városvédő tanulmányt is, úgyhogy felkészült vagyok a témában- mert győri vagyok és érdekel a városom fejlődése, sorsa.
  Szerintem a városvédők nagyon alaposan körbejárták a témát, elgondolkodtató javaslatok vannak az új Dunakapu térről ás nagyon szuper régi képek vannak a tanulmányban, már csak ezért is érdemes volt megnézni. Gondolom nem 5 perc alatt készült el, mint ahogy a révinek írt levél sem.
  Ezzel szemben a válasz egy szánalmas semmi. A városvédők révinek szánt levele nem provokatív, ez kérem a demokrácia. Ha a polgár valamivel nem ért egyet, akkor megkérdezi az illetékes elvtársat, aki tudása legjava szerint kultúrált formában válaszol. Mert ez a dolga. Na, ez most nem sikerült, ellenben lejáratni az önkormányzatnak saját magát, azt igen.”
 • 91. Ladyzsu 2011. február 10. 19:14
  „Szerintem nagyon ráfér már a térre egy alapos felújítás,csak a piacosoktól ne vegyék el a "kenyeret"
  biztosítsanak nekik megfelelő helyet. Nagyon sok embernek a megélhetését jelenti.
  Felesleges hisztériát kelteni.”
 • 90. pancser 2011. február 10. 19:07
  „Ilyen-olyan védegyesületek lassan olyanok mint a mocsár, lehúz, visszatart szennyez. Sztem ezek nem különbek lelkileg mint a focipályák balhézói. Kerékkötői a haladásnak, költségnövelő, hatékonyságrontó tényezők. Ha rajtuk múlna szutykos győri utcákon még mindig szutykos emberek sétálnának, mert konzerválnák a középkort. Mi a fényt szeretjük a fejlődést az új dizájnt. Az a szép az egészben, hogy ezek a balhézók nem vetik meg a mai javakat, csak másokat akarnak dohszagba kényszeríten!”
 • 89. mir 2011. február 10. 18:01
  „Torbius

  Kérdéseket ne tegyél fel neki mert összezavarodik csak papagájkodni tud ittend :)”
 • 88. Torbius 2011. február 10. 17:48
  „Hedon!
  Maga is lassan "pancser " szintjére süllyedsz...
  Az AVE egyesületnek miért lenne szereplési vágya? Mi értelme lenne? Gondoljon már bele...
  Ártó politikai szándék lelepleződött?
  Basszus...ez nagyon no comment...
  Illetve ha idéz, akkor pontosan idézzen és ne csak a maga által lényeget kiemelve, mert teljesen megváltoztathatja az adott mondat jelentését:
  "amelyben FELTEHETŐEN közreműködik egy nemrégiben elbocsátott exkolléga.""

  Ezt ki veszi be? De most komolyan?”
 • 87. mir 2011. február 10. 17:47
  „"Ártó politikai szándékuk pedig lelepleződött."

  Semmi nem lepleződött le szimplán hazudnak a városházán.”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradással emlékeztek Borbély Zoltánra Győrben

A szolgálatteljesítés közben 2008-ban hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy… Tovább olvasom