Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Az NNI vizsgálja a náci kiképzőtábor valóságtartalmát Bőnyön

Az M1 Híradó információi szerint Bőny külterületén működött az a fegyveres hungarista kiképzőtábor, ahol júliusban német neonácik is gyakorlatoztak. A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az ügyet.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja az ügyet, ellenőrzi a sajtóban napvilágot látott információk valóságtartalmát - mondta kedden az NNI szóvivője az MTI-nek azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, melyek szerint Győr-Moson-Sopron megyében náci kiképzőtábor működött.

Bartha László azt is közölte, hogy eddig a táborral kapcsolatban nem kaptak bejelentést.

Az M1 Híradó hétfői információi szerint Bőny külterületén működött az a fegyveres hungarista kiképzőtábor, ahol júliusban német neonácik is gyakorlatoztak.

Az MTV képeinek tanúsága szerint még mindig ki van függesztve a házirend, amely szerint a tábor területére melegek, zsidók és cigányok nem léphetnek be.

Korábban

Az M1 Híradó információi szerint Bőny külterületén működött az a fegyveres hungarista kiképzőtábor, ahol júliusban német neonácik is gyakorlatoztak.

A Magyarországi Munkáspárt 2006 azt kéri Bajnai Gordon  miniszterelnöktől, indítson vizsgálatot a német neonácik júliusban  tartott magyarországi kiképzése ügyében.

A Vajnai Attila elnökhelyettes által küldött levélben az áll, hogy a Junge Welt baloldali marxista német újságból tudomásukra jutott: a német neonácik júliusban a Magyar Nemzeti Arcvonal katonai táborában közelharc- és fegyveres kiképzést kaptak, az M1 információ szerint Bőny külterületén. A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja a Junge Welt című német újság állításait.

Illsztráció.
Illusztráció.


A Junge Welt "Cél a megsemmisítés" című írásában a militáns neonáci körök tevékenységét elemzi. Kiemeli, hogy a nemzetközi összefonódás, illetve az európai együttműködés a neonáci, illetve fasiszta szintér számára egyre nagyobb jelentőségű.

A kisalfold.hu az interneten megtalálta a Magyar Nemzeti Arcvonal és a Független Magyar Gárda Mozgalom közös közleményét is,  amelyet április 23-án Bőnyön, a két szervezet vezetője Győrkös István (MNA vezető) Dósa István (gárdista országos főkapitány) jegyzett. 
A nemzetközi "baráti kört" ismertetve a cikk kitért arra, hogy e csoportok egyik internetes oldalán június végén figyelemfelhívó előzetes jelent meg a militáns Magyar Nemzeti Arcvonal félkatonai táborában július 10-14 között sorra kerülő kiképzésről.

A képzés során a harc, a közelharc, illetve a fegyveres kiképzés témájában elméleti és gyakorlati alapelvek elsajátítására kerül sor - állt a mellékelt szövegben, amelyhez videót is csatoltak. Ezen géppisztolyokkal felszerelt egyenruhás neonácikat lehetett látni, akik lőgyakorlatokat tartanak, illetve belső harcokban képzik őket. Egy link közvetlenül a szervezők oldalára vezetett - írta a Junge Welt.
A Népszabadság május 8-ai számában írt arról, hogy katonai gyakorlatokat tartanak és harcászati táborokat szerveznek a hungaristák, folyik a kiképzés: a demokrácia pusztulására, a "tűzben, mocsokban és vérben születő új világ eljövetelére készülnek".

Illsztráció.
Illusztráció.


A lap idézte a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjét, aki szerint "eljön a vér és a vas ideje". A cikk kitért arra, hogy a világhálón terjesztett videók arról tanúskodnak: az árpádsávos zászlók alatt gyülekező hungaristák alapos katonai kiképzést kapnak.

A videofelvételeken sokféle fegyver között vállról indítható rakéták is feltűnnek. "Ha eltekintünk a hungarista jelképektől, könnyen azt hihetjük, hogy egy profikból álló reguláris hadsereg alakulatának bemutatóját vették filmre" - áll a Népszabadság cikkében.

A Magyar Nemzeti Arcvonal a kilencvenes évek végén bukkant fel a magyar sajtóban: 1997-ben ez a szervezet tartotta az első megemlékezést Budapesten arról, hogy 1945. február 11-én a több tízezer német és magyar katona tört ki a Vörös Hadsereg által bekerített Budai Várból. A kitörésben részt vettek java része fogságba esett, vagy meghalt. A Magyar Nemzeti Arcvonal 1998-ban és 1999-ben is megismételte az emlékmenetet.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. fióka 2009. szeptember 11. 10:10
  „Voltam már a táborba szoktam arra quadozni.SOHA DE SOHA nem fogadtak rossz ízzel sőt,ez az egész egy akkora baromság amit a föld nem hordott a hátán unokatesómék oda járnak paintbólozni nem hadgyakorlatotkat tartani meg vállról ondítható rakéták,te jószagú úr isten nem hiszem el mekkora baromságokat írnak és a legszomorubb,hogy az ilyen légből kapott információkat el is hitetik az emberekkel.”
 • 56. sx4 2009. szeptember 10. 08:27
  „közlöm mindenkivel, hogy abban az esetben, ha a fotókat vesszük alapul, ilyen cselekedetek megítélésében, akkor 2 igen csinos ismert hölgy, ( celeb ) is hasonlóan gondolkodik.
  ( ki meri azt mondani rájuk hogy neonácik ??? )

  http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/szepsegek-bevetesen-1999457/

  A témával kapcsolatban többet nem szeretnék nyilatkozni....

  Uff”
 • 55. Agent 2009. szeptember 09. 20:21
  „javier:
  "Remélem az NNI minden szélsőséges embert börtönbe dug"
  Szerintem amíg az NNI a szélsőségesen hülye és mondhatni magyarellenes Draskovics irányítása alá tartozik kár tőlük bármit is elvárni.”
 • 54. RickCartman 2009. szeptember 09. 20:00
  „böriben a helyük, ott majd kiderül,milyen egy "kiképzés"....bruhaha!”
 • 53. Auriana 2009. szeptember 09. 12:14
  „Atyaisten! Magyarországon "magyaristák" vannak! Hát ez felháborító, meneküljön, ki merre lát!”
 • 52. sx4 2009. szeptember 09. 09:53
  „Egyébként amint elolvastam a véleményeket, pár dolgon érdemes lenne elmélázni...
  ( direkt nem a GONDOLKODÁST írtam, mert lehet hogy az nem menne...)

  jevver:
  hallottál a Gulagról? és arról, hogy a (volt)nagy testvér, közel azonos tömegben gyilkolta le azokat, akik nem fértek bele az ő rendszerképébe?
  Gondolom az is bagatell dolog, amit te, és én, és még sok 100 000 ember él (?) meg jelenleg kis hazánkban....

  Hombre:
  az említett fiatal nemzetiségiek, "becsületes Szlovák vállalkozók". Nézd meg néhány kocsijuk rendszámát....

  Nézzetek már a történelem mélyére, ha többre nem is, csak a Magyarság történelmére.

  Azok akik szerintem helyesen gondolkodnak, meg csak nevetnek az ilyen "szenzációs híreken"..

  Pl. Agent, .AT.,Kisvadföld, t-a-ibi, gabmaster, mauz, kikelet, és sorolhatnám....

  Uff.”
 • 51. sx4 2009. szeptember 09. 09:32
  „Minek felfújni a dolgot?
  Viccek is szólnak hasonló dolgokról...pl:
  -Szervezzünk a cigányoknak egy tábort, ahol megtanulhatnák azt, amit a seregben nem tanultak meg.
  -Ezzel kész egy cigány " hadsereg", " gárda".
  -Irány Erdély...
  -Ha győzünk, újra miénk Erdély...
  -Ha veszítünk, ......mienk Magyarország.....

  Ha ilyen, és ehhez hasonló "viccek" megjelenhetnek országos sajtóban, akkor mi a bánat baj van a táborral???
  Mindenki azt magyaráz be a dolgok mögé, amit akar, és amit elbír a nyomdafesték.
  Gondolom én barom, te hogy gondolod ???”
 • 50. a.h.a. 2009. szeptember 09. 08:17
  „moderálva off”
 • 49. adamasz1977 2009. szeptember 08. 23:23
  „Én meg azt mondom elég volt a zsidokból! Saját maguk gerjesztik mintha minden csak róluk szólna! A zsidók a mai napig gyilkolják a palesztínokat ( persze azt hazudják önvédelemből) ! Nem kell a duma. A saját katasztrófájukból is bizniszt csináltak! <moderálva> nép a csatlós amerikájával együtt!”
 • 48. Túrabakancs 2009. szeptember 08. 22:30
  „Meir!
  Jönnek a "katonáid" ? Szerintem a jövő évi választások után gyorsabban fognak elhúzni, mint amilyen gyorsan jönnek
  ezekben a hónapokban. A magyar nép nagyon dühös, itt még
  a profin kiképzett harcosaid is hamar elvéreznének.”
 • 47. Kikelet 2009. szeptember 08. 22:01
  „A zsidóság lételeme a holokauszt!”
 • 46. Kikelet 2009. szeptember 08. 21:58
  „Tisztelt Gab2000! (38)
  Nem tudok róla, hogy emeltek volna szobrot valami nácinak. Ellenben a terrorista Ságvári és Vlagyimir Iljics nevét még mindig viselik utcák. Toleráns nép vagyunk - mindkettő zsidó!
  A magyar zsidókat a német megszállás után indították el Németország felé. Addig viszont ide menekültek Romániából, Lengyelországból, stb......
  Mire a németek Szlovákiába és Romániába beléptek, addigra házon belül likvidálták a zsidókat!
  Zsidó törvények? Igaza van! Ellenben a történetet vissza kell helyezni az adott időbe! A Tanácsköztársaság után voltunk, a patkányforradalom kirobbantói, szervezői 99.5%- ban izr. származásúak voltak!
  Az ország tisztességes felében nem örvendtek nagy szeretetnek! A rémület 133 napja alatt rekviráltak, gyilkoltak, nőket erőszakoltak meg!
  A 20 -30 évekre kezükben volt a színház, a film, a sajtó, a terménykereskedelem. Mindenhol ahol pénz és az emberek befolyásolási lehetősége adott volt, ők ott voltak. Az 1. zsidótörvény a magyarság önvédelme volt!
  Tisztelettel: Kikelet”
 • 45. Goldmund 2009. szeptember 08. 21:56
  „38. Gab2000 2009.09.08. 19:22
  "Ez az ország még nem nézet szembe érdembe a "háborús bűneivel","

  Én ezt pont ellenkezőleg gondolom. Tanultunk róla iskolában is, tudjuk, mi történt. Nem kívánom kétségbe vonni a holocaust megtörténtét, messzemenően elítélem, hogy embereket származásuk alapján gettókba zárjanak, deportáljanak, megöljenek.
  De ebből a holokausztozásból már elegem van. Rengeteg ember, rengeteg nép szenvedett a történelem során igaztalanul. Ha csak a XX. századot nézzük: ebben az országban a lakosság nagy többségének lenne mit felhánytorgatnia!
  Egyre erősebb ellenszenvvel figyelem, hogy mintha lelkiismeretfurdalást akarnának ébreszteni bennem, hogy magyarnak születtem és magyar nyilasok, csendőrök stb. üldözték a zsidókat. Nem vagyok hajlandó évtizedekkel a születésem előtt élt emberek bűneit magamra venni!
  Biztos vagyok benne, hogy sokan gondolkodnak hasonlóan, mint én. Nem tudom, mi ennek a célja, de EZ AZ, AMI NÖVELI A ZSIDÓK IRÁNTI ELLENSZENVET, ÉS INDIREKT MÓDON GERJESZTI AZ ANTISZEMITIZMUST!”
 • 44. javver 2009. szeptember 08. 21:39
  „Az a baj hogy nem vszik észre a dolgokat, ezek nem játszanak, az emberek elbagatelizálják viccelik a problémát...:(”
 • 43. javver 2009. szeptember 08. 21:34
  „Ez szörnyű, hihetetlen , hogy itt ilyen van. Elfelejtettétek azokat a borzalmakat, amit a nácik csináltak? Gondolkodjatok már. S a legszörnyűbb az, ahogy itt az emberek vélekednek. Nem is tudom mit mondjak. Szomorú vagyok. Magyarország nem náci! Remélem az NNI minden szélsőséges embert börtönbe dug, ez nagyobb bűn , mint a lopások4 Ez komoly dolog, csak nem látják át, ez rendszer és ember ellen irányul.”
 • 42. modullady 2009. szeptember 08. 20:09
  „nevetséges....... ez egy hír?????”
 • 41. citrompista 2009. szeptember 08. 19:57
  „köszönöm Hombre!
  Mindenki tudja az országban hogy az "újnyilashortifasisztarohadtgárdistákok" még soha senkit nem bántottak, és senkinek nem ártottak, és a tisztességes embernek soha semmilyen rendszerben nem is kellett/kell félniük tőlük!
  A tisztességtelen emberek pedig meg lesznek tanítva a tisztességre, mint ahogy ez az országban szebb időkben természetes volt.
  Én azt mondom éljen a tisztesség és bűnhődjenek a bűnözők! De nagyon!”
 • 40. Messor 2009. szeptember 08. 19:57
  „A legnagyobb gondom a cikkel, hogy az egésznek az lesz a vége, hogy pengellérre állítják majd az egyébként mindenféle ideológiátol mentes airsoftos közösséget. Félő, hogy néhány "keressünkbűnbakotember" majd őket fogja hibáztatni, s akár korlátozni. Remélem erre nem kerül sor. A cikk írója, vagy akármelyik publicista írhatna erről a közösségről is, bemutathatná őket, hogy nehogy ők legyenek az áldozatai mások viselt dolgainak.”
 • 39. Hombre 2009. szeptember 08. 19:30
  „Ha már erre járnak,akkor azt is vizsgálják meg,hogy a szentivánon a huszonpár éves gyereknek miből telik X6-os BMW-re,családi házra meg 40 millás mercire?”
 • 38. Gab2000 2009. szeptember 08. 19:22
  „Nekem az a gondom az egésszel, hogy ezt régebben egy honvédelmi vagy rendőrségi toborzó táborban ugyan úgy csinálták, de most ugyebár más a felállás.
  Kérdezzük meg csak az NNI-t hogy mondjuk a 80-as évek közepén Csopakon a gimnazistáknak milyen táborokat is szervezett a Belügyminisztérium Toborzó néven?
  De:

  Magyarország baja az hogy a 2.v.háború után a társadalom nem tárgyalta ki,és nem nézett szembe a háború alatti viselkedéséről. A másik az hogy a német "nácik",és ideológiájuk még sehol sem volt mikor magyar országnak már volt "zsidó törvénye".
  Senki sem igen tiltakozott az ellen hogy a rendszer váltás után sorra emeltek szobrot rasszista,antiszemita politikusoknak.Ez az ország még nem nézet szembe érdembe a "háborús bűneivel",mert ebben az országba az a jobb oldal vesző paripája "a ruszkik szálltak meg bennünket",de azt elfelejtik hozzá tenni hogy az akkori uralkodó "osztály támadta meg őket.
  Ami szerintem a jobb oldal,és az ország szégyene hogy csak csatlósa volt az ország a náci német országnak,és nem szövetséges. így is túl teljesítette az ország a "zsidótlanítást" ,német országon kívül csak nálunk deportáltak annyi "zsidót" sajnos ezek tények csak pár könyvet kell hozzá elolvasni.”
57 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltozott új úton gurult a söröshordó

Régi adósságát törlesztette azzal a falu, hogy a legnagyobb munkaadójához, legnagyobb iparűzési adót fizető cégéhez vezető utat leaszfaltoztatta. A költségeket megfelezte az önkormányzat és az egyszer használatos poharakat gyártó üzem. Tovább olvasom