Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Az MSZP többet adna a vállalkozásoknak

Győr - A győri MSZP támogatja a mikro- és kisvállalkozások munkahelymegőrzésére kiírt pályázatot, de annak 150 millió forintos keretösszegét kevesli. Főként úgy, hogy a kulturális központra, illetve egy új fesztiválra 300 milliós előterjesztés van a képviselők előtt.
Az MSZP győri elnöke, Neupor Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján támogathatónak tartotta a mai közgyűlés napirendjei közül a „Javaslat pályázat kiírására a mikro- és kisvállalkozások támogatása munkahelymegőrzés céljából" nevezetű pontot. – Pozitív, hogy meghallgatásra talált korábbi, a munkahelyteremtést célzó javaslatunk, de kevésnek tartjuk az erre elkülönített százötvenmillió forintot. Különösen annak tükrében, hogy a közgyűlés elé kerül egy új kulturális és médiaközpont létrehozására, illetve egy új fesztiválra szánt háromszázmillió forintos javaslat is. Egy ilyen helyzetben a munkahelyek, a vállalkozások támogatása előbbre való, mint az, ami nem létkérdés a város szempontjából – hangsúlyozta Neupor Zsolt.

Az elnök bejelentette, módosító indítványt nyújtanak be: az áprilistól novemberig tartó pályázatidőszakot egy hónaposra rövidítsék le, s ha kell, újra hirdessék meg a támogatási lehetőséget. A politikus bürokratikusnak tartja a kiírást is, a vállalkozóknak több mint 20 oldalt kell kitölteni a legfeljebb 1,3 millió forintos támogatásért.

– Hiányzik a programból a középvállalkozások támogatása, pedig a válság leginkább őket sújtja. Javasolni fogjuk, hogy a mikro- és kisvállalkozások mellett a középvállalkozások részére is álljon rendelkezésre hasonló alap – mondta végül Neupor Zsolt.

Olvasóink írták

  • 1. Kami45 2009. április 09. 22:03
    „Figyeljetek vállalkozók, ki lesztek csavarva amennyire lehet, mert a szoci segítség az szokott lenni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztott idősek, elmenekült anyák

Győr - Szerdán beszámoltunk arról, milyen esetekben kérhet közvetítést a bűnelkövető és a sértett az… Tovább olvasom