Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Az MSZP pályázati színjátéktól tart

A győri szocialisták attól tartanak, hogy a közgyűlés jobboldali többsége továbbra is a Harmónia kht.-nak akarja átadni a Petőfi Sándor Művelődési Házat, s az esetleges közbeszerzési eljárás csak színjáték lesz.
– Arra kérjük a képviselő-testületet, ne szervezze ki a Petőfi Sándor Művelődési Ház közművelődési tevékenységét, hanem a kötelező feladatot maga lássa el. Ha mégis a kiszervezés mellett dönt, olyan közbeszerzési eljáráson válassza ki a működtetőt, amely nem színjáték – mondta Neupor Zsolt, a Magyar Szocialista Párt győri elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. A közgyűlés ma tárgyalja a témát.

A politikus kifejtette: szerintük jogos az a félelem, hogy az intézményt továbbra is annak a Harmónia Művészeti Központ Kht.-nak akarják odaadni, amely megjelenteti a megyei önkormányzat szócsövét, a Nyugati Hírmondót, és amelynek vezetője, Takács Zsolt a Fidesz színeiben indult a tavaly őszi önkormányzati választáson. A pártelnök emlékeztetett arra, hogy a házban korábban végzett önkormányzati ellenőrzések lesújtó eredményeket hoztak. Megjegyezte azt is: az előterjesztés mellékleteként szereplő ajánlattételi felhívás több ponton hiányos, az intézmény bevételei között például nem szerepeltet számos fontos tételt. Neupor Zsolt hozzátette: nem tartanák jogszerűnek, ha – ahogy az előzetes tervekben szerepel – zárt ülésen tárgyalnák a témát, mert városi pénzekről és kötelező önkormányzati feladatról van szó.

Gergely Zoltán szóvivő bejelentette: támogatják, hogy nemzetközi versenyuszoda épüljön Marcalvárosban, de számos aggályuk van az előterjesztéssel kapcsolatban, amelyet a fideszes önkormányzati képviselők jegyeznek. „Példátlan, hogy egy ilyen fajsúlyú indítvány a szakma teljes mellőzésével, kizárásával kerüljön a közgyűlés elé. A fideszes képviselők sz...nak arra, hogy a polgármesteri hivatalban szakemberek dolgoznak" – mondta, utalva arra, hogy előzetesen sem a főépítész, sem a vagyongazdálkodási, sem a városépítési, sem a pénzügyi osztály nem látta az anyagot. Szerinte az előterjesztésből nem tudható, hogy pontosan mi épülne, mennyiből, mi jelentené a fedezetet, és ki fizetné a megvalósulás után az évi legalább százmillió forintos fenntartási költségeket. Hozzátette: a gyakorlat azt mutatja, hogy nemzetközi versenyuszoda esetén a versenysport felülírja a tömegsport érdekeit, ezért garanciákat szeretnének arra, hogy megoldott lesz a több tízezer győri sportolása is. A szóvivő nehezményezte, hogy helyszínként a meglehetősen nagy kiserdőt jelölték meg, de azt nem, annak melyik részén épülne fel a létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges derbire készülnek Koroncón

Látványos, de speciális igényei miatt Magyarországon nem elterjedt lovas versenyre készül a koroncói… Tovább olvasom