Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az MSZP nem Borkait hibáztatja a kudarcért

Győr - A győri önkormányzat egyetlen oktatási pályázata sem nyert európai uniós támogatást a 80 milliárd forintos Nemzeti Iskolafelújítási Programból – számoltunk be róla a héten.
A Magyar Szocialista Párt győri közgyűlési frakciója is megszólalt az ügyben. A közleményben az áll, hogy ha olyan ellenzéki magatartást tanúsítanának, mint a Szijjártó Péter vezette Fidesz-kommunikáció, akkor az égbe kiálthatnák: Borkai Zsolt polgármester a hibás. Hozzáfűzik: ehelyett józan mérlegelésre, elemzésre tesznek javaslatot, melynek egyértelmű célja, hogy a város a következő időszakban sikeres legyen az uniós források elnyerésében.

„Számos esetben a sajtóban, a közgyűlés ülésein hívtuk fel a figyelmet arra, hogy a város nem ad be vagy nem megfelelően előkészítve ad be pályázatokat. A szakemberek és a közvélemény előtt is ismert, hogy az ország valamennyi operatív programja rendelkezik nyilvános, két évre szóló akciótervvel, melynek ismeretében előre kalkulálható, milyen fejlesztésre lehet pályázatot benyújtani. A győri vállalkozások, a győri társadalmi szervezetek az országos átlagot meghaladóan sikeresek az uniós pályázatokban, abból munkahelyeket teremtenek, a város értékeit gyarapítják. Ezért javasoljuk, hogy közösen valamennyi párt, meghatározó gazdasági és civil szervezet és az egyetem segítségével készítsünk pontos menetrendet, fejlesztési leltárt az elkövetkező időszakra. Vizsgáljuk meg, hogy megfelelő-e a jelenlegi pályázati munkamódszer, amellyel Győr dolgozik. Tekintsük át, helyes-e az a gyakorlat, hogy milliókért külsős cégeket alkalmazunk, vagy inkább erősítsük meg a saját városházi apparátust. A politikai bűnbakkeresés helyett mi a közös munkára, az eredményesebb pályázatok készítésére kívánunk javaslatot tenni" – olvasható a szocialisták közleményében.

Olvasóink írták

 • 5. Menő Manó 2008. augusztus 31. 22:56
  „Kedves egykori és hatalmatos szakértelme miatt elküldött közszolga! (Don Fülig benne a sz@rban)
  Az Oktatási Osztály azt hiszem érintett ebben az ügyben, ami a cikk trágya.
  Ki ott a főnök?
  Kik nevezték ki? A ValoghJóska meg az IskolabezáróKun.
  Ennyit a mindenen átívelő szakértelmedről kedves hülyetársam!
  Tervezőként még boldogulni fogsz. Statikust azért keress, mert a gravitáció az létező dolog itt a földön!”
 • 4. DonFülig 2008. augusztus 31. 22:13
  „Bocsi. TPT esetében annyiban lehet, tévedtem, hogy nem az ablakcsere programba vett részt, hanem az azbesztmentesítésiben. A tényen azonban nem változtat.”
 • 3. DonFülig 2008. augusztus 31. 22:09
  „Menő Manó, te igen hülye!
  A szocik egy jól működő apparátust hagytak a városházán. A mostani banda zavarta el azokat az embereket, akik értettek a dolgokhoz. És tudod miért? Pontosan azért, mert értenek a dolgokhoz, így potenciális veszélyt jelentenek Bollának és társainak. Akit pedig nem küldtek, az ment magától, mert nem kíván asszisztálni mindahhoz a szélhámossághoz és szarkeveréshez, ami ma ott folyik. Nézzed meg nyugodtan, kik irányítanak egyes osztályokat. Olyan emberek - tisztelet a kivételnek - akik nem értenek semmihez. Ez miért jó nekik? Mert velük mindent meg lehet etetni, velük mindent alá lehet íratni... És néha a kis hülyék azt sem tudják, mihez adják a nevüket szignójukat. Vagy ha tudják, akkor érdekelte az ügyletbe. Vagy valamiért nagyon hálásak. És mint tudjuk a hála néha vaksággal párosul. Vegyük például a Városépítési osztály vezetőjét. Tóthné Papp Terit, közismertebb nevén TPT-t. Az előző rendszerben az irodán még a kávéfőzést is nagy jóindulattal bízták rá. Akinek pedig mégis dolga akadt vele, az személyes büntetésként élte meg. Elég, ha csak azokat az embereket kérdezzük meg, akik az ablakcsere program során kénytelenek voltak vele dolgozni. És ez a jéghegy csúcsa. Ami pedig a pályázati pénzek elosztását illeti: egy független szakértőkből álló csapat értékel. A politikusok kizárásával! Győr pályázatai egyszerűen értékelhetetlenek. És nem először. Ostoba az az állításod is, hogy a szocik nem adnak a Fideszes vezetéseknek? Vegyük Csornát, aki 400 millát nyert ezen a pályázaton. Milyen pártállású az ottani polgármester? Nézzél utána kérlek! Egyenlőre ennyit.
  Végezetül, évekig a városházán dolgoztam, akikről fentebb szóltam, kivétel nélkül a kollégáim voltak. Jó páran közülük a barátaim. Szóval belülről ismerem a rendszert.”
 • 2. Menő Manó 2008. augusztus 31. 10:04
  „Kedves Szocijalisták!
  Fölötébb álságos az észt osztaniuk, ugyanis azt a hozzá nem értő apparátust, - melytől az elöző jegyző testi vágyainak elhatalmasodása miatt nem bírt megszabadulni - Önök hagytál örökül a városvezetésre.
  A hozzá nem értésért tehát Önök a látens felelősök! Ruhát megtépni, hamut a fejre, kezdőthet a bűnbánat!
  Egyébként a FIDESZT is túlszárnyaló -nyaló- módon kilóg a lóláb: nem is akartak Győrnek egy vasat sem adni, és van pofájuk még továbbképzést tartai pályázatírásból!”
 • 1. Börönd Ödön 2008. augusztus 30. 20:18
  „A szocik jobb, ha csöndben maradnak. A Petz Szakközépiskola, amit a Szekeres Tamás rektor úrnak ajándékoztak, az többe került, mint amit a város most nyert volna, ha nem a valoghék osszák a pénzt, és az észt!
  Számolja már meg valaki hányan mennek be naponta az egykori Petzbe!
  Az azért legalább 1 milliárd Forint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Voki nevelőtestülete Zánkán tanácskozott

Győr–Zánka - A Vocational Academy nevelőtestülete és az iskola tevékenységét támogató… Tovább olvasom