Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Az MSZP kivizsgálná a telekügyet

Az MSZP győri vezetése arra kéri Borkai Zsolt polgármestert, hogy független vizsgálóbizottság felállítását indítványozza, amely "feltárná a spekulatívnak tűnő föld- és ingatlanügyeket", valamint azok hátterét.
Karczagi-Mészáros Zsolt elnök szerint a polgármester mindenképpen felelős a telekügy kapcsán és bocsánatot kellene kérnie az AUDI AG és Volswagen Konszern minden dolgozójától.

Olvasóink írták

 • 8. ahaha 2012. szeptember 07. 11:29
  „http://hvg.hu/itthon/20120905_Titkos_gyori_telekugyletek_Borkaiek_sem_s#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_09_05&type-id=hvg_daily&user-id=B67A6EBF&utm_content=top

  forrás:
  Borkaiék százmilliókat költöttek egy füstbe ment beruházásra
  2012. szeptember 05., szerda, 10:30 o Utolsó frissítés: 2012. szeptember 05., szerda, 10:45
  Szerző: Dezső András

  "KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:
  o Titokzatos győri földügyek: befogták az eladók száját
  o Fidesz-közeli ügyvéd csapott le az "Audi-földekre"
  21 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
  2012. szeptember 6., 16:29 alkotmányos
  Az elmúlt időszakban csak nőtt a szakadék a városlakók és a győri önkormányzat egyes vezetői, képviselői között. Ez a folyamat nem ma és most indult el. A város vezetésének illő lenne választ, válaszokat adni a felmerült kérdésekre.

  Nézzük a történeteket.

  2008/2009. Kálvária út : Irodaház építés és telek eladás - önkormányzati tulajdon - közgyűlési elfogadó határozat hiányában. A kompenzációs ,,tranzakcióban" egy a polgármester baráti köréhez közel eső vállalkozás vezetője ill. annak egyik cége lett a kedvezményezett a telek kapcsán. A kedvezményezett közel 300 millió Ft-ot nyert az ügyleten. Az azonban már más kérdés, hogy a NAV rátette a kezét, s telekkönyvbe bejegyzett vállalkozás adótartozása miatt jelzáloggal terhelte az ingatlant.

  2008. Győr Széchenyi tér: A tér felújításával kapcsolatos kivitelezés kapcsán nem az un. régészeti feltárás ügy - ez is probléma, főleg a kifizetett (150 MFt )kártérítés miatt - a legnagyobb probléma, hanem a kivitelezésben résztvevő cégek - melyből egy már felszámolás alatt van - un. visszaosztós (mintegy 20 MFt értékre )munkavégzése.

  2008-2010 Hulladéklerakó kivitelezése: A Győr Nagytérségi Önkormányzati Hulladékgazdálkodási Társulás irányításával épített Győr-Sashegyi hulladékkezelő kivitelezése kapcsán a közbeszerzési eljárásokban nyertes vállalkozások az általuk megpályázott munkák, beszállítások értékének mintegy 20-25%-át visszaosztották. Itt milliárdos nagyságrendű pénzekről van szó. Erre vonatkozó információkat, bizonyítékokat gyűjtött be az ügyet vizsgáló és nyomozó Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. A városi közbeszédben megcímkézték azt/azokat a cégeket, melyek jelentős hasznot húztak az ügyletből.

  2010 Fehérvári út: Stratégiai telekvásárlás - sportcsarnok építése ügyén. A sportcsarnokból ott nem lett semmi, a telek maradt a városé. A telket a magánemberektől felvásárló ,,befektető" közel 200 MFt-ot nyert az ügyön. A városi közbeszéd szerint van kapcsolat a ,,befektető" és az önkormányzat között.

  2011. Győr-Sashegyi Hulladékkezelő: A nem rendeltetés és előírásszerű üzemeltetés kapcsán közel 170 millió Ft-ot kellett fizetnie az üzemeltető Győr-Szol Zrt.-nek. Az üzemeltető a bírság ellenére a mai nap sem az előírások szerint üzemelteti a hulladékkezelőt, hulladéklerakót.

  2011. Pápai út: Stratégiai telekvásárlás - sportcsarnok építése ügyén. A sportcsarnokból még nem lett semmi. Kérdés, hogy lesz-e itt sportcsarnok? A telket a magánemberektől termőföldként felvásárló ,,befektetők" közel 500 MFt-ot nyert az ügyön. A városi közbeszéd szerint van kapcsolat az egyik ,,befektető" és az önkormányzat között.

  2011. Győr Dunakapu tér: A tér felújítása egy beruházó társaság fő ,,akarataként", megfelelő nyomatékkal indult el. A régészeti leletek azonban jelenleg blokkolják a térre tervezett felszín alatti egy szintes parkoló megépítését. Az önkormányzat tervei szerint közel 2 milliárd Ft hitelt akartak felvetetni a Győr-Szol Zrt.-vel, mely hitelfelvételt felfüggesztették a régészeti feltárás végéig.

  2011. Győr Abdai Dísznövénytelep: A telep földterületének az eladását tervezte a Győr-Szol Zrt. Ennek érdekében az üvegházak, a kazánház lebontására kiírtak 8 MFt értékre egyszerűsített meghívásos pályázatot. A munkát elvégző cég közel 17 MFt értékű fémet bontott ki a területről. Az átvevő É-D MÉH Zrt.-nél azonban csak 8 MFt-ra van nyom a bizonylatok alapján. A többi - 9 MFt - un. fiktív beszállítással lett fedezve. Az ügyet vizsgáló KEM RK bűnügyi osztálya megállapította ugyan, hogy valószínűsíthetően nem 8 MFt volt a kibontott fém értéke, de nem látott okot az ügy továbbvitelére. A kár 9 MFt, amiről a városi közbeszéd is kommunikál.

  2011/2012 Parkolóház: Az eddig bérelt Győr Révai úti Parkolóház megvásárlása. A bérleti konstrukciót a 2008.-ban az önkormányzat képviselőtestülete a beruházó offshore cég ellenére elfogadta. 2011. év közepén már nem lett jó a konstrukció, s közel 1,25 milliárd Ft tőke+ 981 MFt költséggel összesen, azaz 2,231 milliárd Ft és az eddig - 26 hónap alatt kifizetett 260 millió Ft-al számolva közel 2,491 milliárd Ft összegbe kerül a Parkolóház, szemben a 2008.-ban elfogadott bérleti szerződés szerint 2018.-ig tartó futamidő alatt fizetendő 1,884 milliárd Ft-al szembe. A különbözet 607 MFt. Itt a 715 MFt-os beruházást kell szembe állítani a 2,491 milliárd Ft-al ill. az 1,884 milliárd Ft-ot a 2,491 milliárd Ft-al.

  2012. Győr-Győrszentiván: Az AUDI Logisztikai parkjának építése kapcsán a győri önkormányzat bábáskodás és irányítása mellett a Győr-Győrszentiváni terület a jelenlegi befutó. Az a terület, melynek termőföld felvásárlását az önkormányzatnak dolgozó ügyvéd hajtotta végre, majd telekkönyvi egyesítés és átminősítés után eladott egy offshore cégnek. Ezzel közel 1,5 milliárdos hasznot húzott. A közbeszéd szerint az ügyletnek vannak aktív, de a háttérben maradó önkormányzati szálai is.

  2006-2012: Több győri, Győr környéki vállalkozás húzott meglehetősen nagy, esetenként túlzott hasznot az önkormányzattal vagy az önkormányzat cég(ei)vel kötött megállapodások kapcsán. Többen a sajtóban úgy ,,magasztalták" tevékenységüket, ,, szinte a semmiből" sikerült felépíteni a milliárdos nagyságot jelentő értékű cégbirodalmat. Ezt tehették úgy, hogy a politikához közel, a politikát kihasználva - a legtöbb esetben törvényt szegve, erkölcstelenül - munkához jutottak, mely munkák után a mai Magyarországon kialakult szokásrend átlaga szerint, 30%-ot visszaosztottak, osztanak a megbízó felé. Ezen összegek egy-egy ciklusban elérhetik a több milliárd Ft-ot. Ez az összeg egyébiránt egy vándorló összeg. Ugyanis elindul az adófizetők pénze a munkavégzések ellenértékének a kifizetésére és utána a 30% már ,,zsebekbe" kerül.

  Győr városában a közbeszéd, annak az ügyeket elítélő mértéke megüti a 2/3-ot. Azaz a többség ellene van a városvezetés és az őt kiszolgáló vállalkozások gátlástalan működésével, üzérkedésével szembe.

  Azt várjuk a Polgármestertől, alpolgármesterektől a városi képviselőktől, hogy ezen ügyekben szólaljanak meg, tegyék meg a szükséges lépéseket a tisztánlátás érdekébe.

  Utóírat: Keresztély Dezső egykoron - az 1990-es években a győri INSZOL igazgatója volt!"
  (Győr városában olyan vezetők vannak, akik csak azzal foglalkoznak, hogy állandóan nyomoznak, nyomoztatnak rendőrséggel, ügyészséggel azon személyek után, akik munkájukról, róluk mernek egyáltalán véleményt írni. Ugyan ezek a személyek állandó figyelő rendszer szemei előtt lejárató kampányba lettek keverve, mert nevüket elmondva városrészekbe mentek lépcsőházakba is nyomozni utánuk. A bíróság már érdekes módon törvénysértőnek találták ezen vezetői tetteket, személyes adatok gyűjtését, törvénytelen nyomoztatást, adatok rendőrségen, nyomozókon keresztül történő adatgyűjtést, adattárolás személyiségi jogok, tényét! Ha valaki meri a véleményét kimondani, leírni, demokratikus jogait érvényesíteni, azt végsőkig ellehetetlenítik, mert akkora az összefogás, összezárás, és a bosszú ebben a városban a vezetők részéről, hogy azt csak a polgárok tudják elmondani!)”
 • 7. verembele 2012. szeptember 06. 14:50
  „Tisztelettel:
  Előljáróban: TELE VAN A T...KÖM. a bizottságosdiból, ami természetesen nem ingyen végzett sz.r.keverés.
  Delegálnak bele: Fidesz, MSZP, DK, LMP, JOBBIK, RÉDOSZ, MÁRIA TERÉZIA VALAGREND és még isten tudja hány nagytudású bölcs "Képviselőt" akik megállapítják, hogy mindig a másik a HIBÁS....
  Most figyelj!!!
  Amikor egyezségre jutnak..NA MOST TŰNIK EL A LÓVÉ.
  Ameddig civakodnak, addig valamelyik élősködő "érdekszövetség/párt" nem kapta meg a vélt jattot.
  Nézzetek körül Emberek, minden így működik Mo-ban.
  Üdv.”
 • 6. embertelen 2012. szeptember 05. 14:36
  „2.Hahota Igenis meg kellene már valakinek vizsgálni, miért bizták egy fideszes kecskére ezt a káposztát!”
 • 5. öszödiböszme 2012. szeptember 05. 07:17
  „3. mercury-queen 2012.09.04. 23:19
  Ez nem az MSZP-ről szól. A lehúzó boboszó kft.-ről. Tán neked is osztottak lét? Vagy te is egy közeli fityisz offshore lovag vagy? igen is irigy vagyok. Én nem kapok a semmiért közpénzt!”
 • 4. DON 2012. szeptember 05. 07:12
  „Mercury :)
  MSZP a lázító? Nemrég volt 2006... október... ott ki volt a lázító? Nem, nem a szélsőjobb... hanem ez a tetű banda :)
  Ahogy mondtad, mindig vannak olyan hülyék, akiket lehet cukkolni :)
  Mert a magyar hülye, lehet cukkolni. Létminimumra szorított biorobotok vagyunk, minél kevesebbért minél többet dolgozunk, és politikai fuvallatok sodornak napról napra össze-vissza minket. Mert meg vagyunk győződve önnön mindent tudásunkról, de közben ott vágnak át, ahol tudnak. A legnagyobb átverés az, hogy még mindig elhisszük, ha dologzunk, jobb lesz. Nem lesz jobb. Amíg egyre kevesebb fizetésért elvégezzük az egyre több munkát, addig senki nem fogja azt mondani, hogy fizetek többet. Minek fizetne? Hiszen kevésért is megcsináljuk...
  Vérontás kell ide, a politikusok lógjanak a parlament ablakában. A média némuljon el, és álljunk meg gondolkodni csak egy pillanatra. Szórjuk ki az összes TV-t, húzzuk ki az internetkábelt, törjük le a WI-Fi antennákat, kapcsoljuk ki a XXI. századot egy napra. És tegyünk végre rendet ebben a kuplerájban!
  Különben nagyon rossz vége lesz ennek...”
 • 3. mercury-queen 2012. szeptember 04. 23:19
  „Hát sok hülye ember van, akiket lehet cukkolni. Nem tudnak semit, de úgy tesznek mintha mindenhez értenének..
  Az MSZP most milyen okos és a becsület mintaképét játszák. Egy dologhoz értenek: a lázításhoz és sajnos ész nélküli huhogókat mindig lehet találni. Nagyon egyszerűek, ha értik egyáltalán mit jelent ez így leírva.
  Még jó, hogy a kommentezők 99 %-nak nincs beleszólása az ügyekbe, mert akkor lenne csak igazi káosz.
  Az irigység nagyon rossz tanácsadó.”
 • 2. Hahota 2012. szeptember 04. 20:20
  „Kecskére káposztát?!”
 • 1. bazsifekete 2012. szeptember 04. 20:15
  „Nem tőlük kellene bocsánatot kérni, hanem minden egyes győri polgártól.
  <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: Fele víznél is műszaki megoldás kell

A kedvezőbb vízmegosztás segítheti a vízpótlás hatékonyságát. Tovább olvasom