Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Az MSZP kiigazítaná az intézményrendszert

Győr város költségvetésének gondjai nem a közalkalmazotti bérek emelésének kezeléséből fakadnak. A bérfejlesztés fedezete a megemelt normatívákból, az adóbevételi és egyéb folyó bevételtöbbletekből rendelkezésre áll.
Az Apró Antal városi elnök és Eredics Imre alpolgármester által jegyzett dokumentum leszögezi: számtalanszor látott napvilágot olyan közlés, amely a városunkban született gyerekek számának folyamatos csökkenéséről szólt. Ezt azonban évek óta nem követte az őket ellátó intézmények kapacitásának a követelményekhez igazítása. Ebben a halogató, a mai helyzetet előállító politikában nagy szerepet játszott a Fidelitas, illetve anyaszervezete, a Fidesz, holott ezeket a lépéseket más városokban már évekkel ezelőtt meglépték. A következmény a mai helyzet, amikor kiugróan az általános iskolákban olyan túlkínálat van, amely fenntartásának terheit a város tovább nem képes viselni" – áll a levélben.

Az intézmények működtetésének fedezethiánya az évek óta elhalasztott intézményi átszervezésből, az egyre növekvő mértékű, elsősorban oktatási kapacitástöbblet fenntartásának terheiből következnek" – áll a közleményben, amelyben a Magyar Szocialista Párt győri csoportja a Fidelitas győri költségvetést bíráló megjegyzéseire reagált, amely a Kisalföld csütörtöki számában jelent meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh: Elkerülni a rivalizálást

Győr az elmúlt években más gazdaságpolitikát folytatott, mint Szombathely és Székesfehérvár, ezért… Tovább olvasom