Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Az MSZP a választási regisztráció ellen szólalt fel Győrben

Nagyjából abban az időben, amikor a parlamentben elkezdődött a választási eljárási törvény részletes vitája, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és Karcagi-Mészáros Zsolt győri elnök sajtótájékoztatót tartott a témában.

Molnár szerdán Győrben bejelentette, hogy a következő hónapokban a szocialista politikusok országjárásba kezdenek - azzal a céllal, hogy az embereknek elmagyarázzák, miről szól a választási regisztráció.

"Annak ellenére, hogy az MSZP mélységesen ellenzi ezt az antidemokratikus eljárást, mégis mindent megteszünk azért, hogy az emberek megértsék, mi ez a törvény, minél többen iratkozzanak fel, s minél többen menjenek el majd választani."

Kérdésünkre válaszolva a budapesti elnök elmondta, az országjárás decemberben a nagyvárosokban elkezdődik, de nem a háztartásokba kopogtatnak be, hanem közterületekre vonulnak ki.

Karcagi-Mészáros Zsolt hozzátette, hogy itt helyben hetek óta aláírásgyűjtési akciót folytatnak, s ennek során számukra bebizonyosodott, hogy az állampolgárokban ellenérzést szült a törvénytervezet, s ehhez az érzéshez párosult a félelem - a demokráciát féltik.

Szintén megkérdeztük, hogy mi a szándékuk az aláírásokkal, de a győri elnök erre konkrét választ még nem tudott adni, mondván, erről hamarosan döntés születik.

"De bármit is fabrikált a kormányzó koalíció, már most jobb, ha tudja - tették hozzá a politikusok a regisztrációval kapcsolatban - a demokratikus baloldal leváltja az Orbán-kormányt" - közölte Karcagi-Mészáros Zsolt. 

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2012. november 08. 16:50
    „Valaki szólaljon már fel az MSZP ellen,hogy bomlasszák fel magukat.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 30Y Győrben lép fel november 16-án

A buli a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban lesz. Tovább olvasom