Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Az MSZP a semmittevés másfél évéről beszél

Győr - „Időnként egy-egy jó kérdés többet ér, mint ezer válasz" – ezzel a felütéssel kezdte tegnapi, a győri városvezetés első másfél évét értékelő sajtótájékoztatóját Neupor Zsolt. A Magyar Szocialista Párt városi elnöke szerint ezt az időszakot a semmittevés jellemezte.
A politikus megkérdezte: „Önnek mi a fontosabb? A folyamatos botrányok vagy a fejlődő Győr? A látszat vagy a tartalom? A `haverok` meggazdagodása vagy a szakértő gazdálkodás?"

Neupor Zsolt úgy vélte, 2006 októbere óta Győrben nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt a Fidesz megígérte, nem érzékelhető változás, fejlődés. Hozzátette: a városvezetésnek minden bizonnyal nem maradt elég ideje a belső viszályok, a személyi botrányok miatt. Ennek kapcsán megemlítette Kövér László Fidesz választmányi elnök látogatását, amelynek eredményeként Dézsi Csaba Andrást megfosztották pozícióitól, a színházi hercehurcát, Borkai Zsolt polgármester és Németh Zoltán alpolgármester holdingügy miatti ellentétét, valamint a „botrányhőssé" vált dr. Papp László volt jegyzőt.

A pártelnök azt mondta: a városvezetés a béke rövid pillanatait arra használta fel, hogy a barátokat, pártkatonákat jutalmazza, jól fizető állásba juttassa. Külön kiemelte Fűke Géza fideszes önkormányzati képviselő megválasztását a Győri Filharmonikus Zenekar élére, és azt az esetet, amikor tavaly egy pályázati bírálóbizottság két tagja saját, illetve családja vállalkozásának is jóváhagyatott támogatást.

Neupor Zsolt hangsúlyozta: a helyi adóból a tervezett 14–15 milliárd forinttal szemben akár 20 milliárd is befolyhat idén a város kasszájába, de úgy látják, nincsenek tervek a pluszpénz helyes elköltésére. Emlékeztetett az MSZP tavaly decemberi, a helyi iparűzési adó kulcsának csökkentésére irányuló javaslatára, és hozzáfűzte: Kecskemétet részben az alacsony adómértékek miatt választotta a Mercedes új gyárának helyszínéül. A szocialista politikus megjegyezte: a városvezetés elkapkodott látszatfejlesztésekkel – mint amilyen a Városház tér bejelentett felújítása – palástolja a döntések hiányát.


Somogyi: rágalmazás helyett közös munkát

Az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra Somogyi Tivadar alpolgármester, a Fidesz győri közgyűlési frakciójának vezetője reagált. „Az elmúlt másfél év Győr számára sikereket, a helyi MSZP-nek pedig kudarcokat hozott. A győri szocialistáknak 2006 óta csak alaptalan vádaskodásra, rágalmazásra, lejárató kampányokra futotta. Meg is lett az eredménye: jogerősen elvesztett per a győri Fidesz-elnökkel szemben és egy visszautasított ügyészségi feljelentés. A város ugyanakkor látványos fejlődésnek indult, mindenki láthatja az útépítéseket, a felújított játszótereket, a szabályozható fűtési rendszert és az egyre népszerűbb kulturális nagyrendezvényeket. A közgyűlés Fidesz–KDNP–Pro Urbe többsége elvégzi mindazt a munkát is, amit a szocialisták 2006-ig elmulasztottak: hamarosan indul a Széchenyi tér felújítása és a Barátság park átalakítása. Ha a győri MSZP-seknek valóban a város fontos, akkor a lejárató kampányok szervezése és a rágalmazások helyett inkább vegyenek részt a közös munkában. Ezért kapják ugyanis fizetésüket" – áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 15. eliza 2008. június 25. 18:25
  „Ugyan már jussunk el oda, hogy Győr nem figyel oda a szoci gyűlölködésre. Építsünk egy olyan várost magunknak, ahol az ilyen Neupor-félék szóhoz sem jutnak, mert az emberek elfordulnak a gyűlöletkeltésüktől, az uszításuktól.”
 • 14. record 2008. június 25. 18:23
  „Az Audi iparűzési adóját használja is a város. Ebből valósul meg a 3 milliárdos útfejlesztés, ebből lehet félmilliárdos Barátság-park fejlesztés, ebből lehet elindítani a Széchenyi teret, nagy kulturális rendezvényeket. Mellesleg 3 milliárd forintot elvont a kormány az önkormányzattól idén, így az intézmények működtetésére is fordítani kell a plusz bevételekből.”
 • 13. NAJPORTNULLA 2008. június 25. 17:41
  „Elszomorító, hogy a győri maszop (mszp), csak egy ilyen új elvtársi garnitúrát tudott kinevelni 16 év alatt, ahol a főugatókutyák olyanok, mint ez a nyúportsilány gyerek
  (aki, megjegyzem kinézetre is egy katasztrófa) és hasonszőrű társai.
  Ezek aztán szítják a gyűlöletet mint elődeik-Rákosiék.”
 • 12. Adócsökkentő 2008. június 25. 16:30
  „10 éven keresztül mindegyik oldal azt igérte, ha megszünik az
  Audi adómentessége csökkentik az ipatüzési adót.
  Hazudtak.
  Borkai programjában kiemelten szerepelt az Győr idegenforgal-mának jelentős javítása. Mostanában mintha kerülné a témát.
  Virágos Győr helyett tiszta várost igért. Igaz ezt 50%-ban teljesítette.”
 • 11. fledo 2008. június 25. 15:44
  „Nocsak, egy elmebeteg! Erre van még szükség! Nem szerződtet le a Gyurcsány? A hülyék vonzzák egymást!”
 • 10. rossz ómen a B! 2008. június 25. 15:29
  „A Gyér Győrben nem marad semmi csak:
  Butaság, Bambaság, Bunkóság,
  Betartás, Balhé, Bénaság,
  Barbárság, Becstelenség,
  Bonyolult Bizonylatolás,
  Bedőlt Beruházások,
  Bornírt Bürokraták,
  Borsos Burkolatok,
  Blöffölő Beszédek,
  Bigámista Bolsik,
  Bajkeverő Bolla,
  Balkáni Bosszú,
  Bajnok Borkai,
  Botrányok,
  Bélsár,
  Bűz,
  Baj,
  Brr”
 • 9. ejnyezsolti! 2008. június 25. 14:05
  „Zsoltika!
  Amit Te művelsz az túlmegy minden határon!
  Erről majd meggyőznek a választóid.
  Gyakorold addig is szépen:rrrrépa, rrrrrrrretek, mogyorrrrrró, vagy azt hogy korrrrán rrreggel rrritkán rrrikkant a rrigó.”
 • 8. freto 2008. június 25. 13:56
  „Neuport valóban az egyik legkártékonyabb győri "politikus". Ha kinyitja a száját, dől a szemét. Ha jól olvastam, elveszítettek már néhány pert a fideszesekkel szemben, úgyhogy lassan tényleg be kellene fejezni a mocskolódást. Inkább dolgozna a városért, ahogy a polgármester úr teszi. Szép az új játszótér is a Marcal I-en, köszönjük a gyerekek nevében. Az MSZP pedig inkább azon gondolkodna el egyszer, miért vált olyanná a megítélésük a városban és az egész országban is, hogy a nagy többség egyre inkább elutasítja őket.”
 • 7. Dew 2008. június 25. 13:28
  „"megemlítette Kövér László Fidesz választmányi elnök látogatását"
  Botrány. Skandallum. Tiltsuk ki Kövér Lászlót a városból.
  "amelynek eredményeként Dézsi Csaba Andrást megfosztották pozícióitól"
  Eszerint olyan fontos Dézsi úr az MSZP-nek?
  "a színházi hercehurcát"
  Az volt. Minden átalakítás hercehurcával jár.
  "Borkai Zsolt polgármester és Németh Zoltán alpolgármester holdingügy miatti ellentétét"
  Ellentét. Botrányos. Most akkor kellett volna holding, vagy nem?
  "valamint a ,,botrányhőssé" vált dr. Papp László volt jegyzőt"
  Tkp az a baj, hogy leváltottak egy, a jelek szerint embereket megalázó jegyzőt?
  "a városvezetés a béke rövid pillanatait arra használta fel, hogy a barátokat, pártkatonákat jutalmazza, jól fizető állásba juttassa."
  Lásd Dézsi úr?
  "Kecskemétet részben az alacsony adómértékek miatt választotta a Mercedes új gyárának helyszínéül."
  Jöhetett volna Győrbe a Daimler-Chrysler, a Ford, a Kia, a Saab, stb. Egyik sem jött. Mindenkimondjonle.”
 • 6. k.katalin 2008. június 25. 11:44
  „Ki az a Neupor Zsolt !
  Hallott valaki róla?
  Oszi Te tudod?”
 • 5. Dezső1 2008. június 25. 10:28
  „Most megcsípjük Oszi!”
 • 4. Oszkár 2008. június 25. 09:56
  „Az 1-es hozzászólónak üzenem: a stílus maga az ember. a Tibi pedig ne gyötörje magát a Kisalföld olvasásával, mikor ott az a sok remittenda a standokon a Magyar nemzetből, a Heti válaszból, í Demokratáról nem is beszélve. Ízlések és pofonok különbözők. A mi családunk a Kisalföldet kedveli, maga meg keressen a saját gusztusának megfelelőt! Ha nem sértem meg, ajánlanám a Magyar Fórumot.Kellemes olvasást, de ne a napon tegye, mert nagyon erős az UV sugárzás, s ha megárt azért is a Kisalföld újságíróit fogja okolni.”
 • 3. matriné 2008. június 25. 09:38
  „Az MSZP a főnököktől tanúlt "Elkurtuk" és továbbra is elkurják, hisz máshoz nem értenek! Legfejebb gazdagodnak a közpénzekből! Hisz Őket a rendőrök nem nagyon űldözik. No meg kreélnak olyan törvényeket amelyekkel az állampolgárokat kirúgatják az igazságszolgáltatásból, no ehhez aztán nagyon is jól értenek!”
 • 2. a Tibi 2008. június 25. 08:04
  „Ez a Neuper előbb körülnézhetne a városban!Ezeknek semmi sem fog tetszeni! A komcsi-ballib csak a zsidó érdekeket nézi! /aki egyszer elfertőződőtt nem gyógyul ki soha/
  Számítógép előtt ücsörögve ítéletet mondani !!?
  Az újságíró is ezt teszi! Nem érdeklik a tények!!
  A kisalföld ha kicserélnék az újság írókat normális emberekre lehet nem is lenne rossz!!
  Szerintem amit igértek csinálják!
  Egy baj van,hogy a szavazóiktól távolodnak el politikailag!!!
  Eszükbe juthatna,hogy a KERESZTÉNY MAGYAROK juttatták őket a város élére!!!”
 • 1. neupor a gyűlöletkeltő 2008. június 25. 07:09
  „Ez az ember (?) - Neupor ennyit tud mondani!
  Döbbenetes!

  Hetente kelti a gyűlöletet. Most már folyamatosan név szerint mocskol embereket.
  Mi szükség van erre?

  Rohadjon meg az ilyen sz@r ember saját maga!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább pusztul a Schlichter-villa

Győr - Nem derült ki sok újdonság azon a helyszíni szemlén, amelyet a Kulturális Örökségvédelmi… Tovább olvasom